44 år, så äldre som jag någonsin har varit och så yngre jag någonsin kommer att bli …

8 november 1971 kl. 16 föddes jag på en BB i Bologna vilket innebär att jag idag blir hela 44 år.

Det är ganska märkligt det där med ålder, hur man förhåller sig till den som en siffra som dock liksom rynkor tyder på något.

De säger att man har levt de åren man fyller, att man har fyllt på sin ryggsäck med erfarenheter, kärlek, besvikelser, bekantskaper, vänskaper, relationer som tar slut och en massa minnen. Allt formar oss dag efter dag till de vi blir och väljer att kanske vara.

Jag startade min dag med att gå till jobbet med ett stop på Kafè Orion för att köpa mig ett kaffe på vägen. Där ser jag lilla mamma i kassan som utbrast i en skräckjagande ”vad gör du här?” framför ögonen på tjejen i kassan som måste ha undrat lite =)

Det visade sig att hon ville överraska mig med latte och bulle på min dag då hon trodde att jag skulle ligga kvar lite längre som nyopererad.

Vi satte oss därför istället där och njöt av en god start och så fick jag även mitt paket, den som hon hade köpt i Bologna i tron om att jag blev 45 i år (annars hade jag inte fått något =).

Innan jag ens öppnade så sa hon oroligt att ”du måste ändå ha gjort de större för jag undrar om de får plats i den och får de inte plats så att du inte kan ha den skär jag av brösten på dig Michela”. OOOPS! Hennes kommentar lämnade inte direkt något utrymme för misstolkningar och log när det som låg i paketet från Intimissimi var nog de sexigaste trosor med spetslinne jag har sett. Mamma mia, sådant tänker jag inte köpa till Nicole när hon fyller år minsann, då skall hon få bara mormorstrosor =)

Skämt åsido var det en jättefin present jag fick som jag dock kan ej visa här i bloggen, åtminstone inte på då det finns tillräckligt många förutfattade meningar om mig och idag känner jag inte för att bekräfta dem =) Någon lär få se …

Efter att ha packat mängder med ordrar från igår och lagt in i webshopen 7-8 nyheter gick jag tillbaka till min säng och somnade en timma. Blir väldigt fort trött efter operationen i torsdags så lyssnar på kroppen …

Min väninna Linda ringde för att gratulera mig och frågade om jag kände mig ensam. Svarade ”inte förrän du påpekade att jag är det” och så skrattade vi så att tårarna rann.

Må väl vara så att det blir inget släktkalas när man inte lever i ett standard familj konstellation men ärligt är jag inte så noga med sådant ändå … Jag har nog alltid varit lite annorlunda när det gäller vissa ”påtvingade” traditioner, de är inte så viktiga för min del och försöker att inte tänka på hur det kunde ha varit då ”det är inte så ändå” =)

Har man barn som i mitt fall så vet man hur viktigt firandet är för dem <3

När Nicole kom hem var hon som en liten kvittrande fågel som påpekade flera gånger att ”du får inte gå till mitt rum för då ser du paketen” =)

Självklart låtsades jag titta in där för att reta lite och öka den där spänningen som hör till en födelsedag med paket.

Mamma kom ner och då vi var lite hungriga (vi hade bara ätit lite lite lunch) gick vi till restaurang Oliven för att äta något tillsammans.

Så fort vi klev in kände jag hur hungrig jag blev för doften av kolgrillat är ljuvligt.

IMG_3354

 Vi var där rätt så tidigt men efter bara 30 minuter så fylldes alla borden på och man förstod att det var många pappor som blev lite extra uppmärksammade denna dag =)

IMG_3344

 Den underbara personalen tog in lite små plock som en liten starters till oss och så tog Nicole fram mina paket.

Jag fick ett vackert rosa fat och kaffe mugg från Mateus. Att hon hade fyllt fatet med små mini Kinder ägg och lakrits gjorde presenten även god.

IMG_3346

 Tackade min underbara lilla dotter och så kom maten in …

Det var länge sedan jag åt souvlaki och jag njöt … Buonissimo och även om Nikos och jag driver lite med våra respektive italienska och grekiska rötter så får jag erkänna att den grekiska maten är inte helt fel =)

IMG_3349

Vi åt oss mätta och lämnade Oliven nöjda med den goda maten, mysiga miljön, underbara personalen, rika portioner =) och insåg att jag var nu 44 år.

Med mor …

IMG_5648

Jag är väldigt medveten om att till en första inblick är det lätt att ”tycka till gällande mig”, tro mig =) Många har sina tron grundade ofta på sina förutfattade meningar utifrån ett utseende och även om jag nu är ett år äldre kommer jag aldrig att ha som mål att ”passa in” om jag inte önskar det.

Livet kräver oss på många ”måsten” i vardagen oavsett men samhällsnormer är jag inte så mycket för …

Därför kan jag inte säga att jag blir klokare med åren (åtminstone inte på det sättet som kanske just Du menar med ”klok”, att jag kommer att åldras med värdighet, ett begrepp vissa använder för att poängtera att jag borde sluta med botox och dylikt. För mig handlar nämligen att ”åldras med värdighet” om något mycket större än lite botox, stora eller små bröst,  det handlar om att respektera att vi har olika åsikter kring mycket och att värna om detta.

Nu önskar jag dig en trevlig söndag kväll för min lilla och jag skall nog ta några små ägg från det fina fatet =)

Vill även tacka för alla fina gratulationer för även om många av er är facebook vänner, sådana som jag aldrig har träffat i verkligheten vet jag att många av er har följt mig i bloggen och genom sociala medier länge och att ni har skrivit och uppmärksammat mig på min dag värmer.

En extra tack till de vänner som har tagit sig tiden att ringa upp mig för en personlig grattis, det värmer på riktigt i ett samhälle där det personliga försvinner allt mer …

 

 

12 thoughts on “44 år, så äldre som jag någonsin har varit och så yngre jag någonsin kommer att bli …

 1. Grattis om en så sent! Skulle gärna ringt dig om vi nu kände varandra lite bättre .Fortsätt med dina fina funderingar om att passa in! 44 är ett par siffror bara .

 2. Grattis på dagen! Åldern är bara en siffra, så länge kroppen och hjärtat är med ska vi vara glada, göra vårt bästa för att må bra, så löser sig resten…
  Önskar dig allt gott, njut av livet, kram från en glad snart 48 år lycklig kvinna… <3

 3. Grattis på din dag!
  Och det finns ju ett svenskt talesätt som säger att man aldrig ska döma hunden efter håren. För det är trots allt bara utsidan och det är innehållet som räknas till sist.

 4. Hej

  Vilken fin födelsedag du har haft *** Grattis igen *** du och din mam är så vackra på fotot. Ja din dotter är för söt vad hon fixar åt sin goa mam. Vad fick du av Knut, hihi
  Hoppas du känner dej bättre nu efter op
  Kram Nettan

  1. Hej Nettan,

   Knut och Nicole köpte sin present ihop gissar jag i år då jag fick inget från honom själv … Måste nästan fråga =) Fortfarande väldigt väldigt trött efter operationerna så har legat i sängen sedan 17 … Inte lik mig direkt men kroppen säger ifrån …
   Ikväll lägger Johanna och jag ut ett inlägg om bloppisen, missa inte att titta in igen =)
   Kram

 5. Grattis i efterskott! Jag uppskattar din blogg väldigt mycket och har efterhand lärt mig att det finns så mycket klokhet och visdom bakom ditt yttre skal. Tack för att du delar med dig och all lycka till dig framöver! Kram Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *