Studentliv och Örebro …

Godmorgon söndag även om vi har varit vakna ett tag nu här =)

Igår anlände jag till Örebro vid 1845 för att bli hämtad av min väninna Linda som pluggar till personalvetare här sedan närmare ett år tillbaka.

Tycker att det är fantastiskt att man som kvinna inte bara är kvar där man alltid har varit men vågar på en ny bana, utbildar sig för att efter en skilsmässa satsa på sig själv och på sin framtid som självständig kvinna.

Allt har sitt pris så klart för att studentlivet är inte den mest glamourösa som vi alla som har pluggat kanske minns.

Vem har inte levt på 5:- nudlar under de & även andra perioder i sitt liv?

Att man måste sedan även jobba vissa helger och på sommaren då CSN inte betalas ut är självklart alltid en stress för ens önskan om att investera i en utbildning som skall ge en ett bra jobb efter studierna.

Linda bor i ett studentrum på undervåningen i en privat villa där väntade ett dukat bord  =)

Lägenheten delar hon med en annan student så delat kök och toalett men den här helgen var den andra tjejen inte där så skönt så klart att inte behöva ”ta hänsyn” till någon mer än sig själv.

Hennes rum är verkligen som ett flickrum, charmigt, gulligt och i all enkelhet mysigt.

Hon tände en massa ljus och tog fram den goda middagen som hon hade lagat. Kyckling och ris, jag åt och njöt och så en bag in box vin som hon hade inhandlat.

 IMG_2839

Den fina servisen som Linda mer eller mindre ursäktade sig för och ville att jag inte skulle fota …  men who cares? =)

Hur mysigt som helst och till slut handlar det definitivt inte om det är en Matteus eller inte … Materiella ting som man gillar om man har möjligheten men inte på bekostnad av annat.

IMG_2840

Otroligt mysigt och en längtan till studentlivet kröp sig in under huden på mig …

Vi åt, satte oss sedan i hennes rum,  tog ytterligare ett glas vin och så tog vi bussen till stan =)

IMG_2842

Örebro är Sveriges nionde största stad (tror jag) så ingen liten sådan.

Vi gick till ”Makeriet” som bjöd på en klientel av alla möjliga åldrar. Gillar när det är blandat och alltid underhållande att titta på folk.

Två medelålders kvinnor bjöd på en liten show när de började dansa som om de gick på någon Duracell batteri =) Alla tittade men så härligt med människor som inte bryr sig och bara är ”levande” =)

Nöjda och glada åkte vi vid 2  tillbaka med taxi och jag somnade hur gott som helst på soffan för att vakna till en fantastisk höstdag.

Vi tog en promenad runt kyrkogården och vilka färger … Älskar nyanserna, luften, mysfaktorn med denna årstid som än så länge har bjudit på sitt bästa väder.

IMG_2854

IMG_2855

IMG_2907

Vi gick igenom en kyrkogård och finns det något mer fridfullt ställe? Vad tror du händer om du nu tror att något händer efter att vi lämnar jorden?

IMG_2887

IMG_2897

Efter vår promenad fixade Linda rostat bröd, kaffe och … NUTELLA, som hon hade köpt just till oss.

En feeder är vad hon är =))) Jag som redan har fuskat som bara den i en hel vecka … Spårar ut även idag men från och med imorgon minsann …

IMG_2913

Min dotter tycker att jag har ekorre kinder (och de är naturliga då jag vet att någon tänker något annat =). Har fördelen med höga kindben men även nackdelen att de kan se lite för ”runda” ut ibland när något kilo smyger sig på =)

Nu har vi bokat bord på Kommercen i Göteborg, 14 och 15/11 blir det och då kommer vi båda att vara där för att sälja av en massa kläder, skor och accessoarer. Kom gärna om du vill fynda !!! Vi rensar och då är det mycket som skall säljas …

Dags att snart packa åter ihop sitt och ta tåget till småstaden igen efter härliga timmar här i Örebro och kommer definitivt tillbaka för att se staden även på dagtid <3

Kram denna söndag <3

2 thoughts on “Studentliv och Örebro …

  1. Hej! Hoppas du hade kul i Örebro vill bara tala om att den är den sjätte största staden ca 136000 innevånare

    1. Större än vad jag hade hört då, tack för infon, skulle ha googlat för att kolla då jag var nyfiken <3
      Måste tillbaka när jag har en mer än en halvdag på mig =) så att jag får titta runt lite mer ...
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *