En ny otrygghet …

”Mamma, jag känner mig inte längre trygg” sa min dotter igår kväll när vi satt i soffan samtidigt som hon gjorde sina spanska läxor.

Vad skall man svara på den frågan, när man vet att den känslan hon har i kroppen är inte alls så märklig som den borde vara?

Självklart berättar man att det som hände igår på en skola i Trollhättan är ett vansinnesdåd som är otrolig ovanlig i Sverige men så tog hon upp allt det som har skakat vårt land sedan Lisa Holms försvinnande.

Idag står det i tidningar att den mordmisstänkte tejpade hennes mun innan han hängde henne? Mår så illa och allt är så otroligt fruktansvärt…

Skall man behöva vänja sig för att otryggheten är här för att stanna?

IMG_4688

Som alla känner jag en stor sorg för vad som har inträffat här i närheten och för alla de ovanliga och fruktansvärda dåden som har inträffat och skakat oss människor de senaste månaderna.

Visst har människor gjort sig skyldiga till hemska handlingar genom historien och vi är kanske inte sämre idag än våra förfäder men har vi inte lärt oss något alls av historien? Acceptens, medmänsklighet, empati, vänskap & framförallt respekt för att vi har olika åsikter om det mesta.

Mina tankar så klart till alla de drabbade som tvingades bevittna & utsättas för det ofattbara …

 

4 thoughts on “En ny otrygghet …

 1. Nääe.. håller med, så himla hemskt hur det kan hända och hur människor kan å så dåligt inom sig själva att utföra såna dåd ?!

  för nog är det oftast så att dessa människor lever i en ”bubbla” som vi ”normala” undrar hur de kan leva där utan att någon bryr sig tidigare och då kunde mycket förhindrats ?

  lider verkligen med alla berörda !!

 2. Hej

  Usch det är så hemskt! Mina tankar är med de anhöriga och alla som var i skolan och var med om detta…Vart är världen på väg? Och de om Lisa Holm, det så fruktansvärt att jag mår illa..
  Kram Nettan

 3. Men vad jag inte förstår är varför media behöver skriva om hur mordet på Lisa gick till? Varför behöver vi veta det? Ingen respekt alls för hennes familj. Och varför visas bilden på mördaren i Trollhättan? Han har ju också en familj. Nä, nu får media börja tänka lite. Och det märkliga är att det händer färre våldsbrott nu än för några år sedan, men man kan tro att det är tvärtom. Pga att media tar upp det mer nu.
  Jag har helt slutat titta på nyheterna i tv för de ”gottar” sig bara i hemskheter. Varför inte ta upp roliga händelser?
  Ha en trevlig helg allihopa och njut av livet.

  1. Du har all rätt i att man borde uppmärksamma det goda ibland. TV4 gjorde det för flera år sedan, i slutet på nyheterna hade de alltid en positiv händelse men så slutade de med det vilket jag tycker är verkligen synd då vi blir bara matade med hur hemskt allt är …
   Hoppas att du också har njutit av en mysig helg … Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *