Fredagsmys på Vinci …

Godmorgon <3

Min väninna Linda kom i helgen hem från Örebro, där hon idag pluggar till personalvetare,  så det gäller att passa på att umgås när hon kan då man vet själv hur mycket tid studier kräver.

Vi hade gärna åkt upp till henne nästa helg men en viktig tenta väntar och sådant måste man prioritera när man satsar några år på en utbildning i form av tid och pengar för att en dag försörja sig på en lön, på ett yrke.

Livet svänger ofta och det gäller att fatta nya kontinuerliga beslut utifrån nya situationer, nya framtidsförhållanden.

Vi gick till bar & restaurang Vinci som jag trodde var fortfarande stängd pga. att inredningen har bytts ut men den var öppen och lokalen har nu fått en make over, en snygg sådan i nyanser som jag själv gillar.

Vi kom rätt så tidigt så vi fick tack och lov ett bord även om de andra var bokade och fylldes på rätt så snabbt.

IMG_2347

 Linda och jag satte oss med var sitt glas vin (drack 1/2 pga. att jag ej ville förvärra eller riskera att migränen skulle komma tillbaka) och så satte vi igång det där pratet från två liv som har kantats och kantas av både det ena och det andra. Ja, så mycket man skulle vilja skriva här och vi skrattade så att tårarna rann även om vissa saker är allt annat än roliga.

Roligt och allvarligt präglade vårt samtal för livet består som vi nog alla har fått eller får erfara av av både motgångar som uppgångar (ofta motgångar =) men så länge man kan lyfta sig själv lite utanför och kunna även skratta av det ”tragiska” som ibland sker i ens liv så har man en rätt så befriande förhållningssätt till livet och vad det ibland kräver av oss.

Vi delade på en pizza och tjejen som serverade oss var väldigt trevlig och service minded så vi kunde behålla vårt lilla bord och sitta kvar trots att den var annars bokat genom att att hon organiserade lite om bland bokningarna så väldigt tacksamma för detta…

Vi pratade lite om Julafton då vi hade tidigare planerat att, efter att ha lite mysfrukost med våra tjejer som sedan skall till sina pappor, åka till Köpenhamn och fira Julen där men allt är visst stängt.

Nu vill vi istället till ngt spa eller herrgård här i Sverige där vi bara kan sitta framför en brasa och njuta av böcker, kaffe, glögg, lussekatter och julsmörgåsar? Tips? Helst skall de även kunna ta emot en liten hund då Knut är nog med oss då hundvakt är nog svår att få under Juldagarna…

Får googla men har du något att rekommendera så är förslag välkomna och är du själv på Julafton så varför inte komma dit du också?

Efter en stund kom även Susanne och så fortsatte det där tjejpratet om funderingarna i livet och om de stora frågorna som sällan kan lösas då alla människor tycker oftast olika och där egoismen oftast styr.

En härlig kväll med två fantastiska kvinnor i en vacker miljö här i vår småstad.

Nu är klockan snart 8 och Knut och jag skall ut på en promenad innan butiken öppnas och då det är lördag idag blir det tom. en latte på vägen <3

Ha en fantastisk lördag <3

 

9 thoughts on “Fredagsmys på Vinci …

 1. Hej

  Det verkar vara mysigt på restaurangen ni var på. Härligt att sitta ner och få prata i lugn och ro.
  Det låter mysigt med spa eller herrgård, jag har inget tips och hade mer än gärna följt med, Tack för att du skriver den meningen till alla. Jag kommer resa till Småland.
  Kanske det blir någon mer helg så att resa iväg…

  Nu denna helg blir lugn inte ens motion jag har vart och är lite förkyld denna vecka, så ska hålla mej lugn så det försvinner
  Ha en fin lördag / Kram Nettan

  1. Bara att hänga på för ibland vill man inte vara själv på Julafton när det förväntas så mycket av denna tradition.
   För 2 år sedan somnade jag i soffan vid 23 själv med Knut så jag vet …
   Skriver vart vi skall ifall att ngn annan känner för det.
   Kram <3

 2. Hej,
  Gullig du är som tänker på andra som kanske är ensamma på julen. Jag är oftast ensam med min dotter på jularna. Alla har fullt upp med sitt.
  Ha en trevlig lördag!
  Kram

  1. Jag har flera gånger upplevt den känslan och förstår att det kan kännas jobbigt att vara själv när man tror att alla andra hittar på så mycket så bara en liten idé från vår sida ifall flera vill följa med =)
   Detsamma!
   Kram <3

 3. Nämen, nu måste jag kommentera, något som jag sällan gör. Så himla gulligt att höra om någon vill hänga på! Jag lever också med en familjesituation som är lite annorlunda än många, är helt nöjd med det, men tycker att det är jobbigt att försvara mig konstant… Månar och tar hand om min älskade familj över julen, men hade sååå uppskattat att i övrigt få tillbringa mer tid med människor som accepterar allas val. Och att bjuda in andra över till ett samtal vid en brasa över jul visar på att ni gör just detta, genuint. Kram

  1. Tycker nog att det vore väldigt mysigt om vi hade varit några stycken som hade fått möjligheten att fira Julen på ett litet annorlunda sätt för jag är inte så traditionalist av mig men har legat i soffan själv ngn Julafton och även om det är en dag som alla andra så är den det inte ändå =)
   Otroligt mysigt hade det varit och tänk att frossa och mysa utan att inte behöva fixa allt själv? =) Skall googla imorgon och leta upp något så får de som vill och kan hänga på om de vill <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *