Exklusiva jackor

Idag har varit en rätt så intensiv dag som började med inköp av tyngre & dyrare slaget gällande ett italienskt märke på jackor som jag mer eller mindre har trånat efter länge och när jag såg vårjackorna i en cool och exklusiv butik i Milano Marittima i somras så bestämde jag mig och skickade ett mail väl hemma i Sverige igen.

Detta ledde till att vinterns första jackor kommer redan om två veckor, fyra modeller och 2-3 av varje för som jag tidigare har nämnt så är dessa jackor för de som kanske har möjligheten att lägga 15-20.000:- på en.

Unika i sitt slag och få finns av varje så ingen som helst massproduktion vilket priset är en indikation på. En av vårjackorna som jag har beställt tar 2 dagar att tillverka då allt görs för hand med det bästa italienska skinnet. Igår provade jag flera av dem och ja, det är en skillnad oavsett vad man tycker om prislappen.

I Italien pratar man om ”slow fashion” där tillverkningen görs för hand med passion och med målet om unika plagg.

Moncler och flera andra ligger i samma priskategorin men utan att ha något ifrån Moncler som jag älskar så har dessa något mer för oss som gillar ”detaljer” som synts och som inte alltid behöver vara allt för diskreta. Det är en av Don Vanquisher Couture kännetecken och det som gör att man känner igen dem från andra.

Idag fick jag beställa av vårens kollektion och ja det blev några stycken modeller men åter max 2-3 av varje så tänkte att de som vill säkra en kan maila mig på michela@furia.se.

Alla dessa nedan levereras i februari och kostar 9998:-

De är normala i storleken men har själv medium på de flesta av dem. En stiligare svart skinnjacka i mjukaste skinn (samt stretchig) med små guldnitar som pryder hela jackan. Blixtlåsen är helt fantastiska och säkra för ogillar skarpt när blixlåset på en dyr jacka känns billig. Detaljerna skall kännas exklusiva rakt igenom på detta prisläge …

IMG_0713

Färgen, modellen på jackan. Jag ville inte ta av mig den <3

IMG_0725

IMG_0723

Denna nedan är en som återkommer då den tillhör en av Don Vanquisher favorit modeller. Ursnygg med fickorna i en nyans som gör att den är urläcker till dina denim. Militärgrön med nyanser åt en ljus denim på fickorna.IMG_0734

Bara wow på alla och jag var som en liten flicka i ett godisskål igår <3

Dessa jackor kommer från det italienska märket Don Vanquisher som säljs bland de mer exklusiva butikerna och helt klart jackor som den italienske designern har tagit fram med passion och kärlek för den riktiga hantverken.

Att de är dyra kan inte någon säga emot men ibland finner jag det så otroligt orättvist att man jämför detta pris med de jackor som görs i Kina eller dylikt där arbetarna får knappast någon lön, saknar utbildning och lever utan någon som helst trygghet från arbetsgivaren. Ibland tycker jag att man låter sig förblindas av priset istället för att tänka vilka märken som egentligen är dyra. Vissa märken som görs i Thailand är egentligen så mycket mer dyrare i relation till kostnaden för tillverkning och design (ofta saknas den då det är färdiga plagg som massproduceras.

En av vinterns jackor (den kortaste av de jag har beställt) är denna i en vacker militärgrön nyans (100% skinn) och tre är beställda och två av dem är redan tingade. På mig har jag en Medium och priset är 17.999:-. Är du intresserad att tinga denna sista eller känner att du bara måste ha den i en annan storlek kan du maila mig på michela@furia.se

IMG_0720

11236433_10153140168193660_7064242821173639683_n

På bild har jag Please Classic Imperial <3

Detta var ett litet inlägg om dagens inköp som även innehöll 2 andra ordrar från 2 italienska märken som jag aldrig har sett i Sverige så jag är mer än nöjd även om det har varit exklusiva inköp som har präglat denna förmiddag.

En av de andra två märken kommer redan om en månad och innehåller fantastiska enkla tröjor i bästaste merlino ull (bland annat) medan det tredje är lite coolare och inte lika stilren i sin framtoning och dyker istället upp i februari.

Ni får så klart sprida och tipsa de personer som ni tror skulle eventuellt kunna tänka sig en exklusiv vinterjacka eller vårjacka.

Nu öskar jag dig godnatt då det är dags att sova efter en trevlig invigning i Göteborg men om det imorgon <3

4 thoughts on “Exklusiva jackor

 1. Hej

  Super snygga skinnjackor, jag undrar över den översta, är det guldnitar på ryggen också? eller hur ser den ut bak? Har du ett foto att visa?
  Är rätt intresserad av denna jacka

  Jag önskar dej en trevlig kväll på Guldknappen
  Kram Nettan

  1. Hej Nettan,

   jag skall kolla med leverantören för just nu minns jag inte men lovar att återkomma … Ursnygg är den iaf.
   Skall faktiskt inte till Guldknappen då jag har inköp och en massa att göra men håller tummarna för Valerie som jag tror och har en känsla för att hon kommer att vinna.
   Det hon skall ha på sig ikväll på galan är beställd till våren =)

   Kram

 2. Hej

  Tack snälla för att du kommer fråga leverantören, för jackan är så fin! Jag håller koll här på bloggen när infon kommer
  Kram Nettan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *