Gör döttrar mer än söner oss medvetna om vårt åldrande?

Hej fina du <3

Häromdagen vaknade jag kl. 2 på natten medan igår kunde jag inte somna förrän vid 3. Gissa om jag är trött? Precis … =)

Ikväll skall jag, måste jag gå ut och ta en promenad för att syresätta mig lite innan jag kollapsar i sängen för misstänker att det är vad jag kommer att göra … Igår var jag nog för övertrött, vet verkligen inte varför jag inte kunde somna men ikväll lär jag nog göra det, senza problema (=utan problem)

Efter att ha packat ordrar tog jag en liten promenad med Knut i Stadsparken som bara ligger några meter ifrån torget och butiken. Passade på att ringa min dotter då hon hade bett mig göra det.

DSC_0346

DSC_0354

Knuts päls har börjat växa lite igen …Han ser rätt så rolig ut =)

DSC_0352

Vid några tillfällen under samtalet frågade jag ”vad sa du Nicole?” för att sedan fortsätta med ”skall laga min telefon på tisdag för jag hör dig så dålig”.

Hon var helt plötsligt väldigt snabb i sitt svar ”mamma, det beror inte på din telefon men på din hörsel”

OOOPS!!! Förutom att behöva ha linser, hör jag dåligt också, är det det min underbara dotter försöker insinuera en fredag förmiddag när jag har sovit alldeles för lite i två nätter i rad =)?

Rakade sedan ställa frågan ”vad skall du göra idag?” för att få reda att ”mamma, har du redan glömt att jag sa att vi skall till Ikea idag? Du har lite svårt med minnet, du glömmer fort …”

Och i den korta konversationen har vi det jag tror …

Är man mamma till en dotter (eller flera) så känner vi oss äldre än vad vi hade gjort om vi hade haft en son? Jag har dock inget att jämföra mig då min enda ”son” är en pälsboll till hund som tom. egentligen är äldre än mig och som varken bryr sig om rynkor, hörsel eller minnet.

Jag minns själv en gång när min mamma hade flyttat till Sverige och vi var på någon myndighet för att hon skulle skriva på några papper angående just flytten. När jag förstod att hon inte riktigt såg de pappren hon skulle skriva på kände jag ”vad gammal hon börjar bli” och det retade mig tom. Irritationen berodde nog mest på att man inte vill inse att ens mamma åldras med allt vad detta innebär.

Nu är min dotter en helt underbar sådan som är snäll och omtänksam men sådana små kommentarer som självklart får mig att inte känna mig yngre direkt är självklart inte det roligaste att höra då man själv reflekterar ibland över dem.

Vi kan skämta om vissa saker, vi kan tycka och även känna att ”alla åldrar har sin tjusning” men lite jobbigt kan jag tycka att det är. Inte att vara där jag är nu, men att veta att jag inte får vara i denna ålder längre till.

Att ha en dotter innebär även att man ser en yngre version av sig själv och ens åldrande blir därför ännu påtagligare.

 Om ni läser detta inlägg som det är menat och inte försöker få orden att bli något som inte är så kanske att ni kan förstå vad jag menar och känner denna fredag efter mitt lilla samtal =) Det handlar inte bara om ett utseendet men om ett medvetandet över livets gång.

Visste du att man har gjort psykologiska studier och par som har två döttrar löper större risk till att skiljas? Detta är så klart generellt och substansen är inte att alla som har två döttrar kommer att skilja sig men jag kan tycka att statistik är rätt så intressant om man läser det och försöker tolka det.

Om du har en son och en dotter, känner du någon skillnad där i hur de kommenterar och/eller är mot dig?

Min dotter är snart 13 så det är nog då vi börjar som barn tänka på våra mammors åldrandet, troligtvis gör hon det av rädsla för att inte ha mig som jag är hela livet. Livets gång innebär en sårbarhet …

Nyfiken att höra om hur du upplever din dotter/din son gentemot dig? Misstänker att pappor aldrig får den typen av kommentarer =)

Idag har jag öppet 11-17, imorgon 10-15 <3

Dagens klädsel, top från Supertrash, 699:- och Please Classic Parquet, 1499:- från Furia.se 

IMG_8901

 Nu önskar jag dig en skön fredag dag och dela gärna med dig om du tycker något i detta …

Jag kanske får förstora upp din kommentar men läsa kan jag iaf. göra =)

4 thoughts on “Gör döttrar mer än söner oss medvetna om vårt åldrande?

 1. Hahahaha .. jodå, nog kan jag mycket väl känna igen dessa kommentarer trots pappa !! :-)

  dom sägs med glimten i ögat och vad jag förstått så säger hon det på olika sätt till sin mamma som till mig, men nog tusan får jag liknande kommentarer.. haha

  Kan dessutom bekräfta statistiken ;)
  ja, dock endast en dotter som är min men det var två och inte höll det.. ler

 2. Hej där. Som du vet har vi ju en dotter som det är hela 17 årsedan du höll i din famn hemma hos oss. Minns du?
  Och så har vi ju en kille som är lika gammal som din flicka.
  Jag får ständigt påpekanden hur långt ifrån jag håller tidning eller telefon, att jag hör dåligt och värst av allt för självförtroendet (efter några veckor på sommaren i samma sovrum) mina snarkningar som tydligen blir värre för varje år. Det är inte roligt!! Speciellt inte eftersom min man är snarkfri. Orättvist!
  Alla dessa kommentarer är precis likadana från son som dotter.
  Men däremot finns det ingen som höjer en till skyarna som sonen med massor av gos och smicker. Min man säger att han övar på mig hahaha. Många pussar blir det.
  Sedan tror jag att du som har en dotter precis som jag har insett det otroligt värdefulla i den vänskapen. Vårdar man den har man den för resten av livet. Våra goa söner har vi lite mer till låns. Där kommer det någon annan kvinna och tar över som den viktigaste i världen. Livets gång!
  Det tråkiga i det här med påpekanden som får en att känna dig gammal tycker jag är följande: jag har alltid älskat att dansa och sjunga. Tycker själv att movesen alltid suttit där OCH jag har sjungit i kör. Men fy fan vad hånad jag blir av framförallt min dotter för just detta. Har lagt ner den biten fullständigt för jag känner mig urdum. På riktigt!!!!
  Vet inte om det var så mycket svar på dina frågor. Bara lite reflektioner från min vardag. Kram!

  1. Hahaha!!! Kan du filma movesen och lägga ut dem på facebook? =)
   Måste bara se detta …
   Tror och då verkligen tror att döttrar har mer åsikter på oss mammor men visst är det en otrolig relation man bygger upp.
   Nicole är fantastisk och vi skrattar båda åt hur hon kommenterar mig men inte Nicke … Kanske är det så att jag är mer ”pinsam” så klart (helt medveten om det) men tror inte att hon skulle vilja byta mig ändå, eller det vet jag då hon har erkänt =) (under hot om att inte få titta i sin dator mer =)
   Kram på dig <3

 3. ;);) så kul ska vi inte ha. Mina moves sparar jag till de fester som fortfarande innefattar dans. Typ 40-årspartaj (läs 50-årspartaj. Åldersnoja? Inte alls hahaha ;))

  Härligt att ha så go relation med sin dotter. Jag blir lika stolt varje gång jag inser att hon berättar och delger mig det mesta i sitt liv. Jag tror att det beror på att jag försöker att aldrig döma. Man får mycket tillbaka då.
  Och det är ju faktiskt så att det känns inte så väldans längesedan man var 17. Eller hur? ;)
  Åtminstone så har jag lätt för att sätta mig in i hennes situationer.
  Ja en go kväll. Hoppas du får lite välbehövlig sömn. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *