Marknad, glass & karusell …

La mig med ett leende på läpparna  igår natt men om det i ett annat separat inlägg.

Innan min träff men ett par ”old friends”  gick Nicole och jag till Cervia centrum vid 20 tiden för att där möta upp resten av famiglia Castellari.

På fredagar är det nämligen marknad (olika marknader olika veckodagar här) men på just fredagar är det lite kläder och prylar som kan köpas till billigare priser.

DSC_0269

Nicole köpte sig en ursöt bikini och det fanns så många vackra och söta för 10 euro att jag hade nästan önskat att hon hade köpt en till men så fick hon en ursnygg av min syster så hon har och bikini är inte något man bara tar på sig. Den kräver semester =)

Hade annars velat köpa till mig själv men nackdelen med min större storlek på överdelen är att den aldrig finns på sådana här ställen… Nicoles köp är i en läcker blå nyans med små söta kristaller på överdelen, helt klart ett underbart inköp som hon kommer att älska.

Förutom det köpte hon en camo väska som hon skall inviga på resan hem och jag köpte söta bajspåsasr till Knut för 1 euro =) Min shopping =)

Självklart njöt vi av en italiensk glass denna kväll som dock var svalare än de tidigare men med svalt menas inte här kallt. Istället för 40 grader var det 35 igår …

DSC_0275

Det finns gelaterie lite överallt här i Italien och har ni aldrig smakat på en riktig italiensk gelato så har ni gott miste om något riktigt mumsigt.

Min favorit är ”bacio” som betyder ”kyss” och som är ljus choklad med hasselnötter i … Den och lite vispad grädde och jag är ”in heaven” =)

DSC_0276

Imorgon måste jag bara njuta av en sista för denna gång för det går aldrig att äta en likadan i Sverige, hur man än försöker… Mjölken, grädden smakar helt annat här (mycket godare =) och därav en av anledningar till att även cappuccino och dylikta kaffe drycker är så kända för sin goda smak här.

Syrran och jag <3 och det fina halsbandet jag har runt halsen (om någon frågar) är rent hantverk.

Min systerdotter Matilde som är skaparen och den är en present från henne till ”zia Michi” som hon så gulligt kallar mig.

DSC_0280

Då Matilde fyller år i augusti fick hon välja en födelsedagspresent och valet föll på ett gossedjur (en katt) som är otroligt söt…

Från marknaden till en liten söt karusell för barnen.

DSC_0283

Glädjen att få välja, åka och vinka till oss som satt och tittade. Man känner sig stor utan att vara det … <3

DSC_0287

DSC_0286
Nu är klockan 8.30 och det är dags för sista frukosten här på hotellet, vi skall sedan packa ihop, checka ut, lämna väskorna här en stund medan vi går till stranden och då till min syster, mormor och syskonbarn för att vara en stund där, äta lunch tillsammans och för att sedan åka till Bologna med syrran.

Nicole vill strosa lite på stan i min hemstad och så skall vi gå ut och äta middag innan vi lägger oss i Melissas söta lägenhet och åka hem imorgon förmiddag …

Våra planer denna lördag i Italien som har innehållit semester för Nicole och blandat för min del.

Är verkligen nöjd med  de märken jag har funnit och för de besöken jag har gjort. Nu krävs bara en 3 dagars trip till Bologna i september … Inget mig emot <3

Apropå kläder missa inte alla fina kläder som är på REA HÄR

6 thoughts on “Marknad, glass & karusell …

 1. Ciao michela, ti ho seguito nelle tue vacanze a cervia, ìo sono a rimini e rimango fino al 10 agosto, in tutto 7 settimane, a vedere la tua nipotina mi sembra di vedere voi due sorelle qualche anno fa. Siete sempre le piu belle. Ci vediamo in Svezia ciao Enio

  1. Che bello Enio sentirti!!! Ti ho salutato sia la mamma che la Mela e ti salutano anche loro e grazie dei bei complimenti <3 Un bacione e stai bene durante le tue ferie ... Baci, Michi

 2. Hej

  Spännande att få höra hur de var att, möta killen från förr….Jag älskar ju glass, så den glassen vore något för mej..Vad du och din syster Melissa är fina, det syns hur glada ni är att få umgås med varandra..
  Ska du tillbaka i september ? Vad härligt! Spännande att se vilka märken du köpt in och vilka kläder, snyggt förstår jag redan, för du har bra smak
  Nu längtar jag att få träffa min syster som blir om 1v, då min semester börjar..5 arbetsdagar kvar
  Ha en fortsatt fin semester och Tack för alla bilder och tips du skriver om
  Kram Nettan

  1. Melissa har bott i Sverige i 6-7 år så hon kan prata svenska men om inte min lilla är med så pratar vi italienska då det är vårt modersmål och faller sig naturligare att prata det =) Tack, ja, vi är rätt så lika och vi hade varit det mer om jag hade inte överdrivit lite =) Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *