Blondin eller brunett?

Blondin eller brunett?

Det finns en hel del lite underhållande forskning kring blondiner och brunetter, men dock är det oftast blondinerna som foskningen har fokuserat på då det är just den hårfärgen som förknippas med de flesta generaliseringar.

Det är bevisat enligt studier som The Telegraph hänvisar till att blondiner är inte dummare men däremot har man gjort tester på män som har fått titta på bilder på blondiner innan de har fått svara på en mängd olika frågor och resultatet har visat, enligt just den forskning, att männen gör sig lite dummare när de möter bilden av den blonda tjejen/kvinnan. Intellektet anpassar sig efter generaliseringarna man har?

Lite som när man pratar högre då man är i närheten av äldre personer då man tror att alla helt plötsligt hör dåligt?

En annan lite kuriosa är att det är brunetterna som gifter sig rikast. Undrar dock vilka som blir rikast utan att behöva gifta sig =)

Ja, blondiner VS. brunetter och nu tar vi upp detta även hos oss på Furia.se genom att sälja dessa t-shirts med mycket glimten i ögat.

Ett självklart val för mig att köpa in då jag älskar dessa tishor som bjuder på min typ av humor…

)95cfaa8eb8e7a55e9335ced2e5e78e4b
IMG_6668

En gång för flera år sedan fick jag något slags anfall och färgade håret lite rött, ni vet, jag trodde att jag helt plötsligt skulle se ut som Julia Roberts i ”Pretty Woman”. Resultatet var nog inte riktigt detsamma och gissar att det hade inte bara med hårfärgen att göra =)

Minns så väl att jag gick till min mormors syster Stina som då var nog över 80 och hennes ord ekar fortfarande i mitt huvud för i den familjen var man ärlig i sina uttalanden ”Michela, vad FAN har du gjort?” Min moster som var då med svarade att ”det är väl bra med variation” för att försvara mig lite men lilla Stina fortsatte med sin rakhet ”Variation är bra om det blir bättre inte sämre” …

Idag som ni förstår är jag åter blond <3

Ikväll efter stängning blir det minigolf med min dotter och min väninna Linda … Olika hårfärger som möts upp i en liten tävling =)

10 thoughts on “Blondin eller brunett?

 1. Humor är ju temat .. så, ”vad” gör blondinen bättre ? :)
  så vitt jag vet har det aldrig framkommit mer än ”blondes have more fun” ?

  Hoppas minigolfen gick bra och hårfärgen inte avgjorde hålen .. ;)
  dock väldigt nyfiken på hur du skulle passa i svart hår ?

 2. Vilken är din naturliga hårfärg? Tänker på att din pappa är italienare, har du ärvt hans färger?

  1. Min naturliga färg kallas ”råttfärgat” =) och som du kanske förstår är det något som jag ej önskar ha … =)
   Min pappa var brunhårig med blåa ögon så inte alls den mörke italienaren som egentligen är bilden som är mer för män i södra Italien och en bild som speglar mer vad man tror. Få svenskor som är äkta blonda och många italienska tjejer färgar håret svart så få är for real =)

 3. Ja du, hårfärger :) Föddes svarthårig, riktigt blond upp till 14-15, lite rågblond fram till min första graviditet vid 20. Sen mörkare efter andra graviditeten. Nu trivs jag bäst i mörkbrunt :) Det finns ju inte såå många naturliga blondiner dock, känns som håret mörknar medans åren går. Snart blir man grå eller vit haha.

  1. Min frisör säger att det är bara till min fördel när jag blir grå för då är det lättare att färga håret utan att det blir allt för gula toner så man får se det positiva =) Kram

 4. Blondiner och brunetter i alla ära, men var är t-shirten för oss som är redheads? :)

  1. Jag tänkte också på det … Helt klart en diskriminering som har troligtvis att göra att ni är färre och därför mer speciella … Se det så … Ni är exklusiva <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *