Midsommarfirande i Visby …

I år firade vi midsommarafton just här i Visby och då det fanns ett allmänt firande i en av parkerna precis i närheten där vi hyr lägenheten så gick vi självklart dit. Uppehåll, lite sol men inte tillräckligt varmt för att kunna ha på oss de klänningar vi hade med oss så det blev jeans och blusar …

Maya tåget med häst & vagn i spetsen anlände vid 12.30-13 följd av ett tåg av flera andra människor som skulle delta. Vi andra var redan på plats och många hade filtar och picnic med sig.
DSC_0653
Blommorna var på plats …
DSC_0655
Efter ett tal fick alla hjälpas åt med att klä midsommarstången. Ett uppdrag som gick rätt så snabbt så att den kunde resas efter bara några minuter med Visby muren i bakgrunden.
DSC_0661
DSC_0670
Knut var med oss i parken så jag stannade med honom medan Linda såg till att tjejerna fick dansa lite med alla andra när musiken satt igång.
DSC_0648
Nicole var skeptisk till en början men efter en liten deal som grundades på givande & tagande gick hon med på detta för att sedan inse att det hela var rätt så roligt =)
DSC_0669
DSC_0675
DSC_0676

Som icke svensk har jag lite svårt att förstå vissa danser =)
DSC_0681
För vissa andra är detta istället helt naturligt … =)
DSC_0682
Efter dansen och precis innan regnet började falla lämnade vi denna glada folksamling under den paus som förekom för att fika …
DSC_0688
Vi gick hem och kokade potatis, Linda öppnade sin sillburk under våra äckliga miner, Nicole stekte köttbullar och Holly gjorde brunsås. Jag skar en lök =)

Vi åt, njöt och medan tjejerna tittade sedan på Glee gick Linda och jag och la oss en stund. En power nap när regnet öste utanför och så gott det var att sova en liten stund mitt på dagen.

More will come … <3

Hoppas du har haft en skön dag & kväll …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *