Julaftons förväntningar …

Igår kväll var det Julafton kväll och jag tror att förväntningarna var stora hos många familjer där barn och vuxna har målat upp ljuvliga bilder om hur det BÖR vara just den här kvällen som så många ser fram emot och där kärlek & glädje skall präga denna dag.

Hur är det i verkligheten för många av oss?

Jag gillar inte förväntningar för jag har lärt mig under dessa 43 år att saker blir sällan som man har tänkt sig.

New age filosofin i all ära och böcker som ”The Secret” som best säljare men det är inte alltid så lätt som att det räcker med att fokusera … Jag känner mig lite splittrad i den frågan om attraktionslagen, om att måla upp hur man vill ha det för jag tror på detta gällande vissa saker medan jag ser farorna gällande annat.

Vi har nog alla olika förväntningar kring om hur en Julafton bör vara i våra egna personliga tankar. Om vad man bör äta, vad man bör säga, vad man bör ge bort och hur man bör uppföra sig. Alla dessa bör utgår självklart från oss själva och då livet och andra människor inte utgår från vår egna persona finns det alltid risker i samband med den typen av tankar.

Igår kväll var verkligen allt så himla fint.

Min syster hade dukat med Julens ljuvliga färger, min mamma hade lagat sådant som VI förknippar med Julen och som jag själv annars aldrig har en chans att äta och barnen hade klätt upp sig för att sedan samlas och öppna den berg av Julklappar som väntade under den vackra granen.
DSC_0097
Allt var så fint och även om min egna fina vita skjorta (har alltid den =) nu satt lite hårdare (har ju gått upp 2-3 kg den senaste månaden) så var jag redo för denna Julafton där famiglian var samlad.
DSC_0102
DSC_0103Barnen öppnade paket på rullande band och insåg knappast vad de hade fått, de öppnade även några andra, blev så klart tillsagda att inte öppna paketen som inte tillhörde de själva och började gråta. När min bästa väninna från förr kom samlades vi för att äta och då började min egna dotter gråta då hon inte förstod vad alla sa och hon tyckte att den maten vi åt inte var Juligt …

Fina väninnan Isabella som jag har delat en massa roligheter med i mååånga år … <3
10888800_499475156860032_4250165483729430625_n

Följde efter henne på toaletten där hon ville vara själv men vägrade så klart lämna en ledsen dotter då jag förstod hennes klänslor om de förväntningar hon hade samtidigt som jag visste även hur alla kring bordet hade engagerat sig för kvällen.

Efter en låååång stund med tårar och kramar så förstod hon att valen var att fortsätta vara ledsen och komma ihåg en Julafton som präglades av tristess eller att njuta av en mysig kväll som kanske inte var så Julig för henne men som ändå innehåll mys med de personerna som hon annars längtar så mycket efter när vi är hemma i Sverige.

Psykolog Michela trädde fram i all sin ödmjukhet och det fungerade. Resten av kvällen blev en lyckad sådan och även om hon lämnade tortellini till oss andra så kunde hon till slut njuta av en mysig kväll oavsett om den gick under benämningen Julafton eller inte …

Tortellini in brodo = tortellini i buljong är vad jag förknippar Julafton med och här i Italien är det annars fisk som är den mest vanliga rätten under denna dag.
DSC_0105
Melissa & Leo <3
IMG_0218
En lycklig Matilde som fick sin katt =)
DSC_0071
Min väninna Isabella hade gjort en dessert bestående av mascarpone, choklad och pandoro och den innehåller MÅNGA kcal kan jag säga … men OMG vad god den var <3
DSC_0108
Vi alla tog 2 bitar =)

Fick i Julklapp några pass med en PT som jag har träffat en enda gång hemma hos ett par som är helt underbara. De passen i kombination med min andra träning  skall nog göra så att jag kommer snart i form igen =) för ja, jag har tappat det lite under senaste månaderna … Det där att man skall sluta väga sig är inte riktigt något som var bra i mitt fall =)

Whatever så är jag inbokad den 29/12 har jag fått mail på så skönt att veta att det är snart tid att ta tag i något som inte har prioriterats sista åren … Alltid de där ursäkterna som jag har blivit så bra att säga till mig själv =)

Tillbaka till vår Julafton som blev till slut en lycklig sådan för oss alla och idag har vi haft en mysdag … Mer om det snart <3
IMG_0190

Kärlek till oss alla <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *