De första vårleveranserna …

Fick ett mail från Flygvaruhuset om att det är 3 dagar kvar till min och Nicoles resa till Bologna så Julen närmar sig även för oss.

Vet inte riktigt vad jag skall säga men tycker du att det känns som Jul?

För ca 4-5 år sedan så såg man alltid köer i butikerna här i småstaden, folk gick och var lite små stressade över att hinna handla Julklappar, presenter och mat så att de skulle räcka till alla men idag när jag gick en stund runt själv för att köpa något presentkort så var det mer eller mindre tomma butiker som mötte mig.

Ja, några kunder fanns inne men några????

Det skall vara långa köer som möter en och som får en att inse att det är snart Jul. Tråkigt tycker jag att det är mindre och mindre i våra butiker och även om jag driver numera två webshopar hade jag ändå önskat mig stressade kunder i butiken medan det snöar ute … Större städer har fortfarande rätt så mycket att göra då vi som bor i mindre städer passar på att åka dit för en utflykt i Julshoppingens anda men med lite tanke över hur detta påverkar handeln ”i min stad”.

Att vi handlar i webshopar, att vi åker till större städer för att göra shoppingen till en ”grej” är faktorer som gör att många butiker tvingas i våra mindre städer att stängas med tiden då vi främjar sällan de som har satsat i vår egen stad. Bara en liten eftertanke till dig som kanske inte har funderat över hur din shoppingvana kommer att påverka dig i längden.

Jag har själv handlat alla mina Julklappar här i Borås för jag vill kunna ha en levande city och för att jag tycker att tomma butiker får mig att bli ledsen i själen. Tror också att många fastighetsägare får tänka till och om och kanske sänka lite hyrorna då butikerna har det svårare och svårare.

När jag tänker på vad vi betalade i förra butiken och att den hyran är vad de betalar i Sturegallerian i Stockholm kan jag inte annat än ifrågasätta tankarna kring en sådan hyra. Den lokalen har nu stått tom i 1 år … Tänk om han hade tänkt annorlunda istället … =)

Bara en liten tanke på hur din egna Julhandel påverkar din stad speciellt om du bor i en mindre sådan… <3

Även om Julen närmar sig så är vi i klädbranschen snart inne i vår tankarna då första vårleveranserna börjar anlända till butikerna.

Två kartonger med t-shirts och en top/ett linne från italienska Gas kom igår och de är nu fotade lite snabbt framför spegeln för att redan finnas precis HÄR.

Har dock packat ner dem och lite andra kläder som jag skall fota nästa vecka på min vackra lillasyster ner i Italien och den här tishan är bara en av de plaggen som får åka tur-retur till Bologna med mig och Nicole <3
IMG_0029
Idag öppnade jag ett paket som jag fick från en av mina leverantörer, en Julklapp till mig då de hade läst att min lilla är rädd att jag skall bli utan Julklappar på Julafton.

Kunde dock inte vänta och öppnade mitt paket från Marlies Dekkers och jag messade direkt Veronica (leverantören) för att tacka och för att fråga om jag kunde få köpa in den även till butiken men tyvärr är det inget som finns kvar nu MEN såååå snygg!!! Fann knappast orden och blev som den lilla tjejen som får precis vad hon har önskat sig… Jag älskar underkläder!!!

Väntar dock några dagar att visa denna ursnygga behå i en vacker lyxig mörkblå nyans och med kedjor i guld. Anledningen är att ni har nog fått nog av ”selfies” i bara behå iaf. i några dagar till men sedan måste jag bara visa hur SNYGG den är även om jag kommer inte att ha den i sortiment. En egen present till moi som dock öppnades innan Jul =)

Nu skall jag ta fram och packa ner lite mer …

Passade förresten på kl. 10 att gå till Mimi för att få naglarna julfina och som ni ser på bilden ovan är de nu målade i en Julig röd nyans <3

Vad skall du förresten göra denna lördag kväll? <3

13 thoughts on “De första vårleveranserna …

 1. Jag tror som du, att fler och fler ser enkelheten i att shoppa på nätet, och därför syns julstressen i butikerna mindre. Jag själv som bor på en väldigt liten ort, måste åka till en lite större stad för att handla vissa saker, och då passar jag ibland på att handla annat på samma gång..många gör nog så..Men jag tänker även på de små butikerna här hemma, för dom vill man ju självklart ska vara kvar :)
  Så kul när vårnyheterna börjar komma! Jag ser fram emot bilderna..och även på din nya bh, den lät jättesnygg!

  Hoppas du får en riktigt skön julledighet i Italien, det är du värd :)

  Kram

  1. Även om jag driver två webshopar och är glad över att kunder handlar där så hoppas jag även att butiken jag har skall få vara lite mer levande i och med att en stad blir rätt så tråkig om många tvingas stänga. Att bara de stora kedjorna finns är nog ingen drömbild och av vad jag såg igår så var det tomt även där så handla så klart i webshopar men glöm inte butikerna <3

  2. Ja, det blir så tråkigt med bara gallerior med de vanliga kedjorna. Jag uppskattar verkligen små personliga butiker, med ett lite roligare, annorlunda utbud, där man kan hitta riktiga ”guldkorn”, som inte alla andra har.. :) I min lilla ”by”, har det precis öppnat en ny liten affär som heter ”Pretty and Pink”, med kläder från bla. Andrea G Design, Blend mm. Självklart kommer jag att handla där, och hoppas att fler tänker så :)

   Synd att jag bor så långt ifrån din butik, men skulle jag ha vägarna förbi någon gång, så tittar jag in :)

   Kram

 2. Bor i Göteborg och bara tanken att julshoppa i centrum nu… Vill inte spendera dagarna innan jul i ett kaos. Så det blir att knappa hem paketen från nätet. Visst kan man börja tidigare, men det säger jag varje år. Kanske ska åka till Borås nästa år och handla;) Ha det jättemysigt med din syster och resten av familjen under jul.

 3. Jag var i Borås igår gick igenom stan på vägen till tåget hem.
  Tyvärr hade jag inte tid att titta in i butiken eftersom jag hade tåget att passa. Men jag fick sett skyltfönstret på The little showroom. Dessutom så regnade det fruktansvärt. Så humöret var inte på topp. Hade klivit upp tidigt och visste att jag skulle komma hem sen.
  Jag har tänkt på att adressen till butiken kan vara väldigt svår att finna. Så lägg upp den ibland så får ni säkert mer besök.

  Idag ska jag bara ta det lugnt. Gick upp tidigt igår och fick gått och lagt mig sent.
  Imorgon har jag och en granne kommit överens om att vi ska bjuda in de andra grannarna till lite julfika i vår samlingslokal. Vi är 16 lägenheter och vi känner knappt varandra.
  Jag tror det blir uppskattat med ett avbrott i julstressen som många har.

  Hoppas du får en mysig lördag och en underbar helg!

  1. Så sant så, adressen står dock både i webshopen och på vår facebook sida =) och så är butiken mitt i stan så säger man bredvid Buketten tror jag att det är rätt så lätt att hitta oss…
   Nästa gång får du stanna =)

  2. Nästa gång får det bli en dag då jag inte åker till Borås för jobb. Åkte hemifrån kl. 05.21 och var hemma 19.30.
   Ha det så underbart i Italien.

 4. Hej,
  jag håller helt med dig betr. handeln på lokal nivå.
  Det är sååå trist när en efter en butik får bomma igen pga all denna näthandel.
  Jag var hos min dotter i Kalmar förra sommaren och gick på stan, nu när jag i augusti återkom så sa hon: Nej, mamma dom affärerna finns inte kvar.” Tänk, alla dina favvoaffärer är borta”. Det var så ledsamt.
  Jag bor ju strax utanför Stockholms city, och det märks även här att det är mindre folk i butikerna.
  Tänk vad trist när vi ska ”åka till stan” med väninnorna så finns inga butiker kvar.
  Så tänk till både en och två gånger när du sitter där vid din dator och ”klickar hem” dina grejer.
  Ha en god jul, och vi hoppas att vi styr upp detta 2015.

  1. Trodde inte att det märktes även hos er i Stockholm men det blir lite av ett problem i längden att alla handlar på nätet … Vill ju även känna att det känns meningsfullt att ha en öppen butik för annars blir det att man bara håller webshopparna öppna för att dra ner kostnaderna … Suck, hur skall vi lösa detta K`? =)

 5. Fler och fler handlar nog på nätet tyvärr. Men i staden där jag bor får man trängas i butikerna. Vad mysigt för er att få resa :) Känns inte som jul helt då snön inte kommit. Gör så mycket för julstämningen tycker jag. Här har jag lyckats bli sjuk mitt upp i allt julstök med. Men idag ska granen kläs ändå :)
  Kram och ha en fin dag <3

 6. Naturligtvis är det nog så att trängas får man i alla fall, men inte i kläd och skobutiker, eller leksaksbutiker heller.
  I matbutikerna däremot är det trångt och mycket folk. Så det är ett problem för alla som försöker driva fysiska små butiker.
  Jag menar, hur kul är det med bara kedjorna i alla dessa köpcentrum..
  Kram och God Jul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *