Förväntningar …

Är det inte märkligt att det är första veckan i december och vi har varken någon vidare kyla eller snö?

Var är den svenska vintern? Ge mig vita flingor som faller från himlen och som lägger sig som bomull på marken… Det är ju trots allt Jul snart <3

Undra om Bologna bjuder på en vit Jul när lillan och jag åker ner den 23/12 men oavsett vad var det nog länge sedan jag längtade efter en Jul som i år och jag vet att alla har absolut inte samma längtan. För många fler än vi kan tänka oss är det en period som man bara vill skall snabbt passera, som man skulle vilja gå i ide under för att vakna när allt är över.

Det är otroligt störande att alla visar upp myspys på olika diverse sociala medier när man själv bara känner sig ledsen och ensam inombords.

Förra Julen hade jag en riktig tråkig sådan av en mängd olika anledningar.

Butiken som skulle stänga, min syster i en hemsk situation långt borta från mig, en orolig mamma och så allt som man själv oroade sig för och även om vissa saker var ”bara” materiella så är de sällan ”bara” när man finner sig mitt i dem. Självklart finns det alltid hemskare händelser men ibland är de tillräckligt hemska för oss just då utan att behöva jämföra dem och oss med andras.

Julafton tillbringade jag med Knut i soffan och somnade där framför teven och tror att jag tom. ogillade den där tomten med vit skägg i några minuter innan jag insåg att jag kommer ändå alltid att gilla honom för den glädjen som många känner för honom.

Jag vill egentligen bara skriva att även om jag i år längtar efter denna Jul och skriver om denna längtan så innebär det inte att jag inte förstår hur många andra bävar inför den. Känner man sig ensam så blir den känslan ännu tyngre under dessa helger som skall tillbringas och förväntas tillbringas på ett ”lyckligt sätt”.

Tänk på att det är en dag som vilken annan och att de flesta har bara en massa förväntningar som sällan Julen lever upp till ändå.

Trösta dig i detta när du tror att alla lever i en Disney saga den dagen. Verkligheten är  för de flesta en helt annan och är mer kantad med stress, disk, mat, gnälliga barn, irritationer och fasader.

För mig blir den dock i år viktig då jag har min dotter och då vi skall åka ner till min syster och syskonbarn. Min mor är också där på plats sedan ett par veckor tillbaka och likaså en barndomsvän som skall fira med oss. Det är ju de som gör den dagen & kvällen mysig  inte Julen i sig …

Vill bara säga att jag känner för och med dig och även om jag inte vet just din anledning till att vilja sova dig igenom den så känner jag igen känslan i att vilja göra det.

Ikväll ville jag bara säga just det <3
DSC_0034
Den söta bambin är från Mariella Inredningar <3

4 thoughts on “Förväntningar …

 1. Vad fint av dig att skriva om det. Jag tillhör den skaran som helst bara vill somna i början december och vakna till nyår. Det är ingen favoritperiod alls. I år gör jag så att jag flyr utomlands och hoppas att de inte ska hålla på med någon gran vid poolen osv…. :-) Önskar dig en jul så som du helst vill ha den! Kram!

  1. Ledsen att höra för jag minns den spykänslan jag hade förra året under den här perioden så även om jag inte vet vad just du känner så känner jag igen fly känslan. Saken är den att Julen är snabb över och det som återstår är en massa barr, en Tomte som är trött och har gått in i väggen och troligtvis människor som undrar vad alla pengarna gick åt till så njut av solen och poolen … Tror nog i slutändan att det är du som har det gott och om inte annat får man tro så när man känner tvärtom <3
   Jag sov istället förra året så din låter betydligt roligare =)
   Kram

 2. I år vet jag inte hur jag ska fira på julafton. Det är mina barns pappor som ska ha barnen. Sonen åker med sin pappa till sin farmor i Danmark. Och döttrarna ska fira med sin pappa hos deras farmor. Kanske kommer dom till mig på kvällen. Men det är inte säkert.
  Men det är okej. Jag vet att jag kommer ha det bra ändå. Jag är bra på att njuta även om jag är ensam. Men visst hade jag haft alla barnen hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *