Tankar mitt i natten …

Klockan är tre på natten och jag vaknade för en stund sedan och kan inte riktigt somna om …

Jag älskar natten då det känns som att det mesta ”står stilla”. Människor ligger och sover och i och med det en lugn som avbryts när vi sedan vaknar till den logistik som väntar.

Vissa går upp tränar tidigt, andra vaknar mitt i natten av sina små barn, andra kan som mig inte sova, frukostar förbereds, vissa har en dålig morgon humör, vissa inte och så är vi tillbaka i skolan, jobbet och om inte så njuter vi av ledigheten eller saknar och önskar just få ha en skola eller jobb att gå till.

Igår berättade jag för en vän varför kommande nya webbshop kommer att heta Furia och i samband med det skrev jag även att när man var liten hade man sina drömmar och en tro om hur livet skulle bli, om vad som skulle vänta längre fram …

Han frågade mig då om jag inte lever ”min dröm” vilket jag svarade att hade jag gjort det så hade jag bott på en lyxranch i USA eller Sydafrika och varit tillsammans med någon som ser ut som Mathew Mc Conaugh =)

Vi log med klassiska smilisar i chatten och så skrev jag vidare att jag fick inte en levande Furia så som jag alltid har önskat mig men jag får nu möjligheten att jobba med en webbshop med samma namn. N O S T A L G I …

Funderar ni ibland över de drömmar ni hade som små flickor/pojkar? Blev livet som ni hade tänkt er? Bättre? Sämre? Eller kanske varken eller men inte som ni såg det framför er just då?

Kan du inte berätta för mig vilka drömmar du hade som liten när vi fortfarande trodde att allt var möjligt? Eller tror du fortfarande att we still can? Den enda skillnaden mellan ”possible” och ”impossible” är bara två bokstäver som även kan ändras till ”i m possible” <3
img-thing

Vem Furia är för mig kommer jag att berätta vid tillfälle för genom namnet finns nog vissa förhoppningar och de skall vi nog aldrig ge upp oavsett hur gamla/ unga vi är.

Skulle du som mig vilja sälja allt (ja, banken skulle iofs. ta allt =) för att åka iväg och börja på nytt ute i den stora världen? Jag gjorde det i 20 års åldern när jag flyttade hit och älskade känslan om ett nytt kapitel i livet.

Självklart blir det svårare när åren går då vi blir mer bekväma av oss men kanske åka iväg några månader för att se/uppleva något nytt? Vart hade du åkt och vad hade du gjort isf?

Förlåt att jag ställer dig en massa frågor mitt i natten men nu är jag klarvaken, nyfiken och hungrig på livet <3

Det finns inget värre än att tappa just det där glödet och även om man inte känner det varje dag är det viktigt att hitta tillbaka till det.

Är du som mig vaken så ta 20 minuter och lyssna på en av de bästa talen jag har hört. Har rekommenderat den vid några tillfällen tidigare men då jag verkligen älskar orden så kan jag inte sluta tjata om det oavsett tid på dygnet. HÄR får du höra ord som får mig att rysa och hitta alltid tillbaka till just det där suget …

Med detta önskar jag dig godnatt eller godmorgon <3

7 thoughts on “Tankar mitt i natten …

 1. Jag ville bli rallyförare och köra Paris Dakar! Gillar att köra bil men är inte rallyförare:) förutom i mina tankar. Jag skulle även bli sportjournalist resa runt och titta på OS och VM. Nu blev det inte det heller. sedan älskade jag min lekisfröken. Idag jobbar jag med de yngsta barnen och det är fantastiskt härligt och roligt jobb.
  Ha en bra dag

  1. Hahaha! Det var ett bra mål tycker jag allt men är du nöjd idag utan att vara rallyförare så är det bra ändå =) Paris kan du trots allt åka till oavsett <3
   Önskar dig detsamma Linda …

 2. När jag var riktigt liten gick jag tydligen hos farmor alltid fram till teven när det var teater eller opera och sa att där ska jag vara farmor så du kan titta på mig (och så ställde jag mig och sjöng). Teaterdrömmarna följde sedan med en lång bit upp i åren men jag trodde nog inte på min förmåga tillräckligt för att göra något åt det. Idag ångrar jag det lite. Kanske. Jag drömmer mig alltid bort nånstans och har alltid gjort, jag lever ett fantastiskt liv där men är ganska nöjd med det som finns på riktigt också. Så. Närmre än så vill jag inte gå. :)

  1. Skönt med att höra att vissa människor verkligen känner att de lever ett ”fantastiskt liv” i nuet även om vi är nog många som alltid har vissa drömmar till något annat än det som är =)
   Kram till dig!

  2. Jag skrev visst lite otydligt, det är i mina drömmar som jag drömmer mig iväg till där jag har det fantastiska livet men mitt vanliga är oftast helt ok det med.
   Kram å trevlig helg till dig med.

 3. God morgon :) Fast nu är det ju närmare godmiddag ;).

  Snart dags för lunch ju insåg jag precis :).

  Visst är det härligt med drömmar :). Jag skulle bli ridande polis när jag var 5 – 6 år, älskade hästar och tyckte poliserna på hästarna var så coola. Nu blev jag inte det ;) … men jag har ändå inte slutat drömma :)… ju äldre jag blir, blir mina drömmar/mål bara lite annorlunda, de ändras liksom med tiden.

  Va på en underbar föreläsning igår kväll, va bara tvungen att nämna det när du länkade till en annan bra föreläsare:). … men den här föreläsaren sa något som faktiskt blev lite komiskt.

  Han frågade oss i ”publiken” om någon hade drömmar … och alla räckte upp handen, sedan frågade han hur många trodde att de drömmarna kunde bli verklighet … då räckte nästan alla upp handen. Då sa han GRATTIS … ni har inte bara en dröm, ni har ett MÅL :)! Mål är aldrig omöjliga.

  Önskar dig en fantastisk härlig dag och helg!
  Kram
  Lotta

  1. Ja, det finns en skillnad mellan dem och det är nog det som föreläsaren syftade bra … Han satte pricken över iet som man säger =)
   Finns få saker som är bättre än att sätta och njuta av en bra föreläsning med någon som kan kommunicera … Älskar det!
   Detsamma till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *