Utbyte av spiral … check …

Efter att ha packat många par Miss Me jeans (tack för era beställningar) gick jag till gynekologen för att byta ut min hormonspiral.

Det hade visst gått 6 år sedan sist …
DSC_0002Mindes att det nöp till lite sist men det var nog mer än det jag kände idag. Trots det så behåll jag masken och fick höra att jag ”är tålig”  då vid ett enda tillfälle fick jag ut någon slags ”aj”=).

Som oftast med mig så kommer reaktionen efteråt då jag kände mig lite knäsvag när jag lämnade kliniken och just nu är jag yr och lite illamående på jobbet då det känns att något har hänt där nere =)

Samtidigt sa den duktige läkaren att detta är sista gången jag behöver byta ut den vilket fick mig att känna mig gammal.

”Är det kört sedan?” frågade jag med ett leende.

”Spiral är för unga lättbefruktade tjejer så ja, när du är runt 50 är det rätt så kört” … Hahaha! Inte för att jag vill ha barn men gillade nog inte höra/inse att vid 50 är det som jag så drastiskt uttryckte det kört … =) Jag vill välja när det är ”kört” så kanske att man skall sterilisera sig så att man själv har bestämt? =)

Många är rädda för att hormonspiralen gör att man går upp i vikt vilket jag nog inte kan skylla på den i mitt fall.

Däremot är jag väldigt tacksam för att slippa blödningar i samband med en mestruation för är man singel och har barn varannan vecka vill man inte att det skall komma just då ifall att … =) En annan frihet tycker jag med att välja hormonspiral men även där har vi kvinnor nog olika erfarenheter och önskemål…

Kram på dig <3

12 thoughts on “Utbyte av spiral … check …

 1. Spiral har jag aldrig vågat mig på haha vi kör utan och håller koll på perioder här ;)

  Men jag blev nyfiken nu, menar du att du inte har någon blödning alls?

  Hoppas någon snäll vän kan komma förbi med en tablett till dig <3

  1. Skulle nog aldrig kunna lita på perioder =)

   Med hormonspiral har man inga blödningar alls men det har man med kopparspiral.

   Just idag iom. bytet har jag dock en massa =)

   Jag gick faktiskt hem då underbara Carro ryckte in … Det gick bara inte =(

 2. Inte kul när det blir så… Har själv hormonspiral och det är såå skönt att slippa mensen, det bästa jag gjort i preventivmedelsväg :)

 3. När jag var på cellprovtagning så sa barnmorskan att hon tyckte att jag skulle byta min hormonspiral istället för att sterilisera mig. Då kunde jag gå in i klimakteriet ut massa problem. Så jag ska också byta ut min till en ny när det är dags.

 4. Min barnmorska sa att man slipper de mesta klimateriebesvären genom att man hormonbehandlar.

  Visst kan jag komma vid ett annat tillfälle.
  Skicka en tid som passar dig på mailen. Jag har massa komp att ta ut. Och med en tid med mycket stress och annat på jobbet så behöver jag komma bort en dag.

  Ha det så trevligt i Stockholm!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *