Back to school …

Igår kväll gick jag med min väninna Linda på föräldramöte inför den nya terminen medan våra tjejer var hemma och pratade nog om Jultidningar och försäljning av dem.

Min dotter har kommit fram till slutsatsen att hon hoppar över detta =) Hon skall få andra uppdrag av mig som känns mindre jobb för mig för jag tror att i de flesta fallen är det föräldrarna som går på den tråkiga biten men den typen av försäljning.

Whatever så är det betyg som gäller den här terminen. Helt plötsligt skall man som 13 årig inte bara jämföra sig i utseende, sport prestationer, popularitet och allt man kan tänka sig att man jämför sig i men nu även i någon slags artificiell intelligens som skolan har som mått för sin betygssättning. Tack och lov handlar det numera inte bara att ha en kunskap men att kunna använda den i olika situationer, att kunna motivera, filosofera och så även så klart prestera.

Kanalerna för att visa sin kunskap kan också vara av varierande form för vi alla är inte sådana som gillar att diskutera i större grupper, vissa gillar det skriftliga som att kunna lämna in en uppgift eller att kanske tom. chatta med sin lärare som någon visst hade fått göra. Skolan. Jag älskar skolmiljön och ibland saknar jag mina år som lärare och framförallt som elev. Finns inget bättre än en föreläsare som inspirerar och som kan konsten att tala.

Ibland känner jag att jag skulle kunna tänka mig att jobba som gymnasielärare på halvtid igen för jag är lite avundsjuk på min dotter som idag får gå till skolan med nya block, pennor och med insikten av trevliga lektioner.

Skulle även kunna tänka mig läsa igen någon fristående kurs på Universitetet för även om jag har över 550 poäng så varför inte sikta på 600-700 om ämnena känns roliga och intressanta. Både Jessica och jag är egentligen skolmänniskor så vi får se om vi kan få ihop någon kvällskurs som vi kan även använda oss på jobbet.

Idag är det dock min lilla som har tagit på sig en klassisk outfit för skolan och hon är så nöjd så även om detta kanske inte riktigt kommer fram på bilden som känns lite stel? =)DSC_0038

I 6:an får man ta på sig lite mascara och fika på första rasten vilket annars är en stor big no no …
DSC_0041
Små förändringar och den roligaste av de alla är att idag skall hela klassen få var sin Ipad. Trots att hon har haft en egen i snart 3 år så är det både pirrigt och spännande att ha en egen ”skol Ipad” där alla läxor och annat som har med skolan att göra finns sparade på.

Perfekt för barn som har två boenden och där risken att ha glömt hos den andre föräldern är kanske något som inträffar både frivilligt som ofrivilligt.

Helt klart något som är fantastiskt att man erbjuder eleverna så att det inte finns någon i en klass som inte har det som alla andra har då skolan ställer vissa krav om läxor online. Det finns så mycket annat att jämföra sig i så det kommer man aldrig undan med, varken som barn eller vuxen.
DSC_0048
Till våren startar även de Nationella proven och då försvinner även möjligheten att få beviljat en ledighet under den terminen. Sakta men säkert börjar förändringar mot ett vuxet tänk på både gott och ont.

Nu måste man som förälder verkligen se till att barnen får tid och tar sig tid för att sitta och göra dessa berömda läxor <3

Från skolan till jobbet för idag har jag fotat Jessicas syster Linda i DEN HÄR ljuvliga toppen från svenska designern Valerie …
1057
Idag har precis tre stora lådor från Tigha kommit så gissa om bilder kommer i webbshopen inom några dagar =)

Två t-shirt för 399:- finns dock ute och de ser du HÄR.
IMG_3587
Nu skall jag iväg en stund för att sedan jobba till 18 och bli bjuden middag hos min väninna Linda <3

4 thoughts on “Back to school …

 1. Hej

  Vad Nicole är söt och så skoj att se förändringen att bli äldre från start då jag såg henne första gången när jag började kolla din blogg…Tänk 13 år…. tonåring…Lilla goa knut vill vara med på ett hörn, ser hur cool ut som helst och kollar i Ipad haha… handlar sidan om hundar…haha skojar…Vilka fina nya kläder du visar….Det kliar i fingrarna shopping shopping haha
  Trevlig helg Michela
  Kram Nettan

  1. Precis, förstår nog inte alls vad du menar Mona och anledning till att du är upprörd =)
   Har ju skrivit att just därför att alla inte har råd med en Ipad så är det bra att ALLA elever får det i skolan så what is the problem? =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *