SoMe och en tisha med glimten i ögat …

Ibland kan man tycka lite synd om sig själv då man är hemma medan alla andra njuter på alla möjliga diverse sätt och framförallt visar på alla sociala medier hur bra de har det. En av de stora avsikterna med facebook, att göra andra avundsjuka eller hur använder du din sida?

Lyssnade på radion häromdagen då de tog upp detta och menade att det borde finnas någon slags filter på facebook så att man slapp se alla fylla sin sida med semesterbilder och ord om hur bra de har det =)

På en blog väljer man att gå in på och därmed gör ett medvetet val men lite svårare att kanske inte vara ”vän” med någon på facebook eller ”följa” på instagram om man nu känner varandra? Visst är detta med SoMe (sociala medier =) ett mycket intressant fenomen?

Hur provocerande är det egentligen och hur känsliga är vi inför andras sätt att visa upp sig och sitt liv? För några år sedan var min facebook sida lite annorlunda. Då hade jag mer bilder på mig med ett stort leende och visade gärna upp vad jag gjorde för stunden. Idag använder jag min sida mer för att länka till bloggen eller för att visa upp lite kläder från butiken.

Hur använder du din och hur tänker du kring SoMe? Tänker man på provokationen kring andras leenden, semesterbilder och återkommande bilder på Moet/vin flaskor (kan inte annat än att le varje gång) när man själv är hemma och jobbar och mindre när man själv är iväg och roar sig? Självklart är så fallet. Om jag är iväg själv så bryr jag mig inte alls om bilder på din resa kommer upp för det är när jag är hemma som jag jämför mig med just dig.

Livet är ett konstant jämförelse och det finns alltid några som jämför sig med dig och några som du jämför dig med. Visst är detta så otroligt lustigt och osmart egentligen.

En av mina bästa personlighetsdrag som dock även är en av mina sämsta är just avsaknaden av intresse/nyfikenhet för andra. Det är positivt när man inte är nyfiken och låter bli att gå in på andras sidor för att kolla vad alla andra gör och det är negativt när man låter bli därför att man är ointresserad. En hårfin gräns där förklaringen ligger i att jag har inte tid att titta på andras sidor då prioriteten ligger i att uppdatera min egna =) Rakt, ärligt, brutalt sagt …

De som känner mig vet dock även att jag är inte så ego som man kanske tror men jag gillar en viss form av egoism och tycker att människor borde inte alltid och enbart förknippa detta ord med något negativt. Lustigt är dock att majoriteten av svenskarna vet inte vad motsatsen till egoism är. Vet du?

Svaret är altruism och inom filosofin/psykologin ställer man sig ofta frågan om huruvida sann altruism finns eller inte. Gör vi inte altruistiska handlingar för att i slutändan få en bättre egen känsla? Då förvandlas helt plötsligt även denna till en egoistisk sådan.

Nu skall vi inte filosofera allt för mycket denna soliga lördag. Min dotter åkte med sin pappa och familj några timmar till sin faster för att sola och bada med kusinerna och jag fick ett sms från min vän och frisör Fazli som undrade om vi kunde ta en kaffe. Så klart vi kunde. Hade precis lämnat butiken för att packa de ordrar som hade kommit in och välkomnade detta förslag.
IMG_9829
Visst är dessa tishor helt ljuvliga? Perfekta att ha på sig en måndag då de flesta börjar sitt nyttigare liv/tro då för att sedan glömma bort detta och lägga den i tvättkorgen på tisdagen =) T-shirten från italienska Happiness finner du HÄR för 399:-

Efter en stund kom Borås snyggaste par i plus 50. Blir alltid så glad när människor inte tappar intresset för sitt utseende oavsett ålder och dessa två underbara män förgyllde samtalen kring bordet. Tack för en trevig fika stund <3

Nu har jag tvättat håret för det var inte igår jag gjorde det direkt vilket syns på bilden ovan =). Nashi produkter och så får det självtorka lite i värmen. En skön mysig lördag, i do not complain … och idag gör det inget om du lägger ut bilder från olika världsdelar med turkost vatten, paraply drinkar och vita stränder. Jag är helt enkelt nöjd ändå =)

 

One thought on “SoMe och en tisha med glimten i ögat …

  1. Har mer eller mindre slutat lägga upp statusuppdateringar på facebook och instagram använder jag bara till till din utmaning ;-)

    Har svårt att inte kolla andras uppdateringar…är alldeles för nyfiken av mig ;-) Samtidigt vet jag med mig att jag inte borde, för är det nångång man kan känna sig ensam så är det ju när man ser bilder och inlägg på när många av ens bekanta samlas till stora fester och sammankomster och man själv inte är medbjuden. Har som sagt många bekanta men ytterst få vänner……
    Samtidigt vet jag med mig att många utav de bekanta skulle jag inte klara av att umgås med under längre tid då det hela tiden ska pratas om hur många och dyra resor de har gjort eller att de har senaste tekniska prylarna i sitt hem… och gärna flera stycken av varje.

    Hoppas att jag en dag kan välja att inte bry mig, är på väg åt rätt håll men som sagt det tar nog ett tag till ;-)
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *