Före extensions tiden …

Det har kommit en hel del frågor angående extensions då bilden jag la ut häromdagen här på bloggen visar ett slitet hår som har påverkats av år med blekning och hårförlängning.

Så här är det i mitt fall. Jag hade ett långt och fylligt hår, lik min dotter då hon har det jag hade =)

Innan en Miami resa bestämde jag mig för att bli riktigt blond och därmed blekte jag håret nästan vitt vilket självklart påverkade det negativt. Tidigare hade jag ”bara” gjort slingor.

Sakta men säkert började jag bli korthårig utan att egentligen ha klippt det. Håret gick helt enkelt av vid varje blekning och därför bestämde jag mig för att lägga in extensions. Jag ville återfå mitt gamla hår. En omöjlighet då jag har fortsatt bleka det, håret går av precis nära roten och därför ser det risigt ut när det växer ut.

Extensions sliter också på håret men blekningen är den stora boven. Att sätta extensions innebär att håret där du placerar det växer inte ut som det annars hade gjort.

Då att helt sluta vore att ljuga för att det skall låta bra så har jag blivit rekommenderad att: antingen låta håret få vila en månad vid olika tillfällen så att mitt egna kan växa ut det 1 cm som håret växer på 30 dagar eller att lägga i mindre extensions än de 180 jag har i dagsläge.

Genom att sätta dit färre kan det andra håret få möjligheten att växa ut.

Här några kort på hur jag såg ut efter att blekningen förstörde mitt hår och innan jag la in hårförlängning.

Dessa bilder är tagna för ca 7-8 år sedan.

Vad tror ni om Miami killen på bilden längst ner till höger? Peruk eller hårförlängning? =)
DSC_0109
Så här såg jag ut med med bara ca 100 stycken och betydligt kortare extensions.
DSC_0106
Nu för tiden äldre och med 180 …
314947_10150337773123660_196854997_n
Imorgon skall jag ringa till salongen i Stockholm och boka tid för färg. Det får dröja till september då den personen som skall få denna riskfyllda uppdrag är både bortrest, fullbokad och så kan inte jag när som helst heller.

Helt klart värt att göra något för att försöka reparera år av misshandel mot sitt hår.

Min dotter är på ingång och jag packar väskan. Ändrade planer. Imorgon sover jag i Varberg istället för Gbg så blir jag skjutsad hela vägen till kliniken tidigt på tisdag morgon. Fick precis bild på poolen så imorgon kväll efter att ha jobbat själv hela dagen i värmen i butiken skall jag ta en dopp … =)

Måste även komma ihåg att köpa Descutan under dagen imorgon då jag skall tvätta mig med detta både imorgon kväll och tidigt på tisdag morgon innan operationstid. Snart dags …

Förresten, glömde tidigare att göra t-shirten jag bloggade om aktiv så nu finns den att köpa HÄR, förlåt förvirringen, skyller på värmen =)

 

12 thoughts on “Före extensions tiden …

 1. Hej

  Härlig för dej med lite nöje efter jobbet och innan op dagen..Lycka till på tisdag..Ja nu är snart helgen över igen…
  Kram Nettan

  1. Hej

   Glömde gissa på Miamikillen säkert är det hans egna hår eller sitter det fast i kepan…haha Berätta gärna om svaret …Nu har jag sett på TV ett program om AbbA, mina stora idoler jag älskar deras musik
   Kram Nettan

 2. Hej!

  Du är superfin! Tycker verkligen att du ska göra som jag o låta ditt hår vila en längre period. Jag LOVAR att ditt hår kommer att återhämta sig fortare än du tror:-)

  Kram Anna

  1. Ja, jag borde verkligen göra det men det är verkligen så svårt när man har blivit lite beroende av något under en så lång period …. men i september skall jag färga istället för att bleka och så skall jag inte ha så många längre till en början med … En månad utan skall jag också ha har jag bestämt mig för =) Då blir det mest inredningsbilder här i bloggen =)
   Kram

 3. God morgon :)!

  Du skulle absolut kunna vara utan extensions :). Fast kan tänka mig att det är svårt när man vant sig ;).

  I morse klickade jag hem ett par Superga grey :D ifrån webshopen. De är ju sååå sköna. Har ett par vita sedan innan. Jag bor i mina. Så nu tänkte jag att ett par grå är ju bra att varva med :).

  När jag gått ner i vikt skall jag beställa lite kläder också :).

  Ha en super fin dag fina du<3
  Kram LottaF

 4. Hejsan! Jag tror nog du skulle vara jätte fiin utan att behöva färga håret.. att kanske främhäva sin egna hårfärg å en ursnygg pasch… prova så kommer du märka kanske att du får ännu mer komplimanger?!

  1. Ja, kanske du har rätt men kan inte ha pasch då jag har för mycket hår (även om man har svårt att tro det i dagsläge) Mitt hår skulle bara stå rakt ut då jag har så mycket och så mycket volym =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *