Före & efter extensions …

Vid 9 tiden igår togs mina extensions bort för att sätta in 185 nya vid 16 tiden.

De timmarna utan hår tillbringades med en liten hästsvans och med insikten att mitt naturliga hår var nu värre än någonsin. Detta med tanke på vetenskapen att jag har haft en vacker hårsvall och har otroligt mycket eget hår vilket är även anledningen till att jag måste ha så många extensions.

Min vän och frisör Fazli som satte in dem var lite av det man kallar ”brutal ärlig” när han sa att jag måste sluta bleka mitt hår, något jag dock hade redan räknat ut själv med tanke på hur håret har under åren gått av och över hur ”frizzigt” det är.

Kan ärligt säga att naturligt är absolut inte bäst, om inte annat inte efter några onaturliga år =) Som jag skrev igår har jag kontakt med en frisör i Stockholm som skall försöka göra det ingen annan vågar här hemma: färga mitt hår lite lite mörkare för att sedan blondera det men utan att använda blekningsmedel, ett förödande medel som gör att håret går beviserligen sönder.

Fazli vägrar då han ser mig redan efter en dag komma springandes till honom och hota honom till livet om han inte gör mig blond igen. Han är rädd för att jag skall inte uppleva mig som blond och få den där ”paniken” som hår kan få oss att känna när vi inte är nöjda.

Av enkla överlevnads och av ren vänskapsskäliga anledningar så är det bäst om någon utanför tar risken =)

Att sätta in 185 extensions idag var dock inte förknippad med en risk då man kan inte annat än att bli glad över den otroliga skillnaden hår åstadkommer.
IMG_9254
Det blev 60 cm långt hår som dock klipptes upp rejält då jag inte ville ha det så långt. Fylligare är för mig viktigare än långt.
IMG_9261
När Fazli tog ett före & efter kort bad jag honom att inte tagga mig vilket han naturligtvis gjorde, så klart =) I Italien säger vi ibland ”jag säger inte namnet, jag säger bara efternamnet” =) Ungefär samma sak =)

Även om jag inte riktigt vill bjuda på det så gör jag det ändå för det ser och är verkligen en otrolig skillnad. Tack bästa Fazli <3 och till dig som läser, vill du få det du inte har naturligt kontakta Fazli på www.fazli.se så får du uppleva lite hårmagi …

IMG_9296
För att ”försvara” lite mig till vänster skall man dock komma ihåg att det ser ännu värre ut då det är ingen balsam i det och då det inte är någon frisyr… En liten bortförklaring =)

Skall bleka det en sista gång då frisören som skall åstadkomma mirakeln är i LA och jobbar i några veckor men när han kommer hem igen skall tid bokas för då skall jag sluta bleka mitt hår med målet att få tillbaka mitt egna vackra hårsvall som mitt dotter har ärvt och som hos mig är tom. svårt att tro finns där …

Efter att ha varit hos Fazli gick jag ut och åt lite tapas med min väninna Linda men om det i nästa inlägg. Nu skall jag först ut och träna lite och äta frukost med min väninna Tania.

<3

17 thoughts on “Före & efter extensions …

 1. Hej fina du!

  Jag har som du haft extensions i många år av mitt liv. Vilket gjorde att mitt hår såg värre ut en ditt när jag sista gången tog ut det. Klippte det en rejälbit o bestämde mig för att även om man ser ut som en ” cancerpatient så måste jag låta mitt hår vila en längre tid. Eller bara sluta helt. Nu 1 1/2 senare är mitt hår längre o tjockare än någonsin. Så mitt råd är att faktiskt ta det steget. Det finns hopp!

  Stor kram

  1. Tack för orden … Jag tror att jag börjar med att sluta bleka det till en början och sen kan jag sluta även med extensions för egentligen har mitt hår sett ut som det är med dem … men det känns som en lång väg att gå men som du säger: bara att ta steget =)

 2. Hej

  Spännande att få se var den nya frisören gör för mörkare färg i ditt hår…Jag har sett förrut när du lagt in frisyrbilder var duktig Fazli är och det syns även denna gång, super frisör, wow!

  Jag älskar min frisör och litar på henne, ska dit på tisdag lägga i bottenfärg och toppa lite..Ska bli så skönt

  Sen är jag och en kompis inbokad igen hos din vän Johanna i höst, Johanna är mycket bra med, vi gillar henne och så blir de shopping i butikerna där, skoj med dagsutflykt och tåget tar ju bara 2timmar

  Ha en fin lördag / Kram Nettan

  1. Visst är det roligt med små utflykter och hälsa henne när du skall dit. Hon har själv gått från extensions till naturligt men hon hade inte det problemet med sönderblekt hår =)
   Detsamma till dig …

  2. Ska du till Johanna Toftby? Finns ingen bättre än att sätta extensions hos än hos henne enligt mig, gjort det två gånger hos henne men nu vilar håret och får växa ut efter rådgivning från Johanna.
   Hennes hår är to die for!! Gillar skarpt att hon säger ifrån när det gäller fel behandling för hår. Det gör en riktig hårfrisör!!

  3. Jag älskar min frisör Fazli så det handlar inte om vem som sätter in dem men om man skall sätta in dem överhuvudtaget =) Mitt första steg är att sluta bleka håret så att det går av för det var därför jag började mes extensions =)
   Ja, hon är nog väldigt duktig på både extensions och färg men färgen skall jag göra i STockholm hos en frisör som just är känd för det. Både Gynning och Serneholt går hos honom och han hjälpte dem att gå från sönderblekta blondiner till det de har idag =)
   HOppas hoppas … <3

 3. Hejsan! Jag vet ej vad du använder för extension , och inte heller du Anna, men det finns extension som aldrig sliter på ditt egna hår, som du kan sätta i om och om igen , har satt extension av högsta kvalitet på en vän som alltid haft slitet tort hår + extension i alla år och hennes hår växer aldrig, men efter min isättning så växer hennes hår som ogräs! :) så vill man ha fint hår utan att vänta flera år så finns möjligheten :) kram på er.

 4. Men snälla, varför i hela världen började Du med detta elände en gång? Fattar inte att man vill riskera sitt hår, sitt hår (upprepar då det är så viktigt för mig). Sett alltför många ”Skalleper” efter extensions, huva, säger jag bara o ryser! Men bra att du visar hur håret blir efter dessa behandlingar. Starkt gjort av Dig! Du är vacker som Du är glöm inte det!

 5. Nja tror nog Dina extensions är den stora boven, sett alltför många exempel på det. Blekningen förstör ju inte topparna i den utsträckningen.Men det vet ju Dina frisörer bäst, lita på dem. Du är så vacker o duktig så Du behöver inte göra detta! Du duger, Du är bra som Du är, eller hur? En driven o företagsam kvinna, det räcker så bra! Kram

  1. Ja, det har inte med att man ”inte duger”, en allmän uppfattning folk har så fort man fixar ngt. För mig handlar det om att jag gillar långt hår men skall fråga lite runt för visst är vi många som har förstört det genom olika saker och vissa personer har ju faktiskt lyckats stå ut och få sitt hår tillbaka … Så det går =) Tack för att du bryr dig på ett snällt sätt … <3

 6. Så här är det,
  Extensions sliter. Nåt för jävligt.
  Till slut går hela håret av. Därav katastrofa toppar och inga längder kvar.
  Det har inget med blekning i utväxt att göra.

  Man måste, måste låta sitt hår vila för jag kan lova er – hela håret går till slut av helt.

  Jag är stenhård mot mina kunder som kommer med trasiga tunna testar.
  Jag sätter inte en enda slinga i sånt hår –
  Det man måste göra är-

  Bygg upp håret med Joicos K-pak schampo balsam och inpackning.
  Det innehåller nämligen protein och keratin som ditt egna hår är uppbyggd av.

  Låt-det-vila-

  Bleka är inga problem i utväxt-
  Extensions gång på gång på gång på gång.

  Då blir det katastrof.

  Var rädda om era hår. Man måste måste våga/låta sitt egna växa ut.

  Inte kul att bli helt kal- för till slut har du inget att fästa i och då blir det peruk ……

  Puss och kram på er

  1. Bra Johanna!! Många ser bara det fina i långt svallande hår och tänker inte till. Efter att ha sett denna bild på ditt hår Michela bestämde jag mig, aldrig mer extensions, bara låta mitt hår växa!! Hoppas du också gör det en dag för inte har det väl bara med blekning att göra, det tror jag inte!!

  2. Måste dock säga att det är blekningen som gjorde mig korthårig från början så blekning måste definitivt påverka men med detta menar jag inte att extensions inte sliter … Får se när jag tar mitt uppehåll =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *