Lite vardagspsykologi …

Att använda rätta ord för att få din vilja igenom är en makt och det är mycket psykologi/känsla bakom detta. Tänkte ge dig just två konkreta exempel på hur ord kan få dig att ändra på dina tankar/handling.

Igår när vi var i butiken Jessica och jag behövde vi en pärm som var på nedre våning. Inte direkt så att vi slåss om att gå upp och ner för trappan sa min söta kollega frågade mig ”vill du eller skall jag få den motionen att gå ner och upp för trappan för att hämta pärmen?” Vad tror du att jag gjorde ”jag gick och hämtade den där ”dumma” pärmen” =) för inte vill jag få mindre vardagsmotion än henne då båda vill gå ner i vikt …

Nästa  exempel var när vi stod i kassan på Kafé Viskan och skulle köpa kaffe. Jag var sugen på en latte och antydde nog det. Jessica sa till killen bakom kassan ”Michela vill ha en fet kaffe”, ord som självklart gjorde att jag snabbt ändrade mig till en vanlig kaffe.

Själv tänkte jag nog mer ang. sista exemplet att en vanlig kaffe för 25:- som vi kunde koka på jobbet känns som mer slöseri än en latte som vi iaf. inte kan fixa i vårt lilla kök.

Bara två exempel på hur du själv kan tänka för att gå den där lilla extra biten och för att avstå från det där som är onyttigare.

Visst är det spännande om hur ord kan påverka våra känslor och handlingar så snabbt, hur vi tänker om och till?

Lite extra motion och mindre fet latte gör att man kanske kan en dag komma i dessa ursnygga shorts från Miss Me som kom för två dagar sedan … Hur läckra som helst! Shortsen finner du HÄR.
DSC_0095Nu till annan vardag här hemma.

Tvätthögen har vuxit enormt så jag slängde in en maskin som Nicole får sedan ta hand om. Har skrivit en liten lapp till henne med saker hon måste göra under dagen för annars blir det data förbud =) och så är jag glad att hon får en god och hemlagad lunch hos sin mormor idag och fick igår hos farmor.

Nu är det dags att dra mig mot butiken för en dag på jobbet <3

2 thoughts on “Lite vardagspsykologi …

  1. Smart sätt att man ska tänka till för att inte ta extra onyttigheter. Dock älskar jag onyttigheter, men försöker tänka..:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *