Dålig information/ingen information av SJ …

Trots att jag mådde sjukt dåligt så var jag tvungen att gå på ett möte och ta tåget för detta. Att hoppa på det tåget visade sig vara en låååång historia då redan innan Herrljunga sa det att elproblem gjorde att inga tåg kunde lämna  just Herrljunga.

Där stod vi som frågetecken och då stationen var helt obemannat och ingen skickades för att ge oss någon slags information så var vi helt ovetande om hur vi skulle kunna ta oss vidare. Vi fick vänta i över 1 1/2 timma innan vi själva gick ut till en buss som stod där efter att ha lämnat några passagerare.

Med honom efter ytterligare 30 minuters väntande fick vi åka till Falköping och då bussen var full fick några av oss stå. Detta gjorde oss inget då vi var glada att vara på väg …

Efter 45 – 60 min. var vi i Falköping där en personal på ett icke SJ tåg  meddelade oss att vi kunde hoppa på det tåget för att komma till Skövde då därifrån var det mest chans att ta sig vidare.

Lustigt att de som inte jobbade för SJ var mer tillmötesgående (kanske för att SJ personalen överhuvudtaget inte fanns) och även om de inte kunde genågon info så var den här killen väldigt trevlig och berättade åtminstone att han inget visste. Ingen från SJ fanns på plats eller hördes…

Lång väntan i Skövde, så lång att en av de resenererna som jag ”lärde känna” under detta lilla äventyr tog fram lite vin =) för att värma oss då det var blåsigt och kallt samtidigt som vi vågade inte riktigt gå in ifall att …
IMG_6919
På skärmarna stod flera tåg som sedan försvann … ”Spöktåg” kallade vi dem i vår lilla umgänge. En man som skulle gå på Operan hade sina två hundar med sig, en mamma med sin lilla pigga dotter på kanske 1 1/2 år, Veronica från UD Departementet, en kvinna i över medelsålders och en socialsekreterare. Vi hängde ihop fram och tillbaka och då resan blev lite komisk så kunde vi inte annat än skratta över hur saker och ting hanterades.

Det man inte kan påverka skall man inte irritera sig över allt för mycket, slöseri med energi. Självklart kan ledningar gå sönder som påverkar trafiken men det vi ifrågasatte alla var hur SJ hanterade detta genom att inte hantera det alls. Kunde man inte bara skicka någon till de olika stationerna även för att säga att man har ingen aning när allt kommer att fungera? Då visar man åtminstone att man finns och att man är medveten om att passagerare/kunder påverkas.

Som sagt, hade nog dock inte velat jobba för SJ igår då det måste ha varit fullständigt kaos men med tanke på att det inte är första gången tidtabellen brister borde de kanske lära sig något… Learning by doing brukar ju till slut ge ett bättre resultat… brukar =)

Med fem timmars försening kom till slut ett tåg i Skövde och vi alla hoppade på den, många fler satt dock redan där så det var bara att inta golvplats och ja, det kändes i rygg och rumpa efter en timma … och då var det 2 timmar kvar för självklart kunde inte heller tåget hålla vanliga hastighet.

Inget konstigt med det men för oss blev allt så otroligt komiskt till slut …
IMG_6924
Samtidigt som det var dåligt av SJ så hörde jag en grupp killar säga att SJ borde även få ett tack då deras resa hade inneburit nya bekantskaper och så var det även för mig. Träffade många trevliga människor och hörde många roliga kommentarer under resans gång om just den så vill faktiskt avsluta med en Tack SJ för en annorlunda resa som faktiskt berikade mig på något …

Skickar dock snart ett mail till dem för att få återbetalning på min resa vilket är långt ifrån vad vi borde få men alltid något =) Hur ersätter man mannen som missade Operan och den biljetten han hade köpt? Hur ersätter man Veronica som inte längre kunde ta sig till sin mamma och med henne njuta av en skön långhelg på landet eller hur ersättter man stressen som mamman fick uppleva med en liten som var trött av allt väntande?

Nu har jag gnällt färdigt och samtidigt visat tacksamhet vilket sägs vara viktigt =) Today is a new day <3

 

3 thoughts on “Dålig information/ingen information av SJ …

  1. Tack för sällskapet! Mamman med barnet hade jag även som sällskap mellan Skövde och Västerås. Sista biten till Hallstahammar blev med taxi. Glad midsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *