Rädslan för förluster på travbanan …

Min rekommendation för en otrolig bra bok är som jag tidigare har nämnt boken ”Bestäm dig” skriven av författaren och forskaren Pelle Tornell som är specialiserad på beslutsfattande.

Vi människor har en drivkraft som är programmerad på att slippa hantera förluster, en drivkraft som påverkar oss gällande finansiella beslut men även i en mängd andra olika situationer.

Allt från att vi tar större risker i trafiken när vi är sena till ett möte, till att militära ledare som håller på att förlora ett krig kan vara beredda till mycket högre risker. Ett mer trivialt exempel är att man kan tjäna pengar på detta fenomen om man går till trav- eller galoppbanan.

Eftersom majoriteten av de som spelar på hästar kommer att förlora pengar kan du vara säker på att när det är dags för sista loppet så finns det ett stort antal spelare som vill känna igen sina förluster. Som en följd till detta kommer de inte att spela på favoriten i sista loppen då detta skulle ge en dålig utdelning. De kommer istället att välja en häst som ger höga odds för att undvika att dagens spelande slutar på minus.

Följden blir att färre satsar på favoriten i sista loppen och den hästen kommer att ge ett högre odds än vad den borde ha. Det är därför den hästen du skall spela på.

Detta skall jag så klart testa själv när jag tar mig till en travbana …

Ett litet söndagstips ifall du hinner före. Du får gärna berätta om det är så som Pelle skriver …
Travsport

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *