Sol & profiler …

En av mina nackdelar är att jag kör lite med min kropp och låter den inte vila så nu är jag lite yr och illamående men glad ändå då solen lyser och vi är på väg mot våren, en årstid som jag gillar även om den innebär att man måste putsa fönstren =)

På väg till butiken med Knut stannade vi och köpte en take away kaffe och gick runt Stadsparken.
DSC_0058
DSC_0059
Log när jag såg hur vi hjälper ett träd =)
DSC_0062
Att hjälpa naturen är en fråga som säkert kan appliceras vidare på mycket så en symbolik för mycket i min lilla värld …

När jag hade öppnat butiken kom en av Borås profilerna in, Birgitta, en något äldre kvinna som har alltid kommit in efter att hon har sett mig i serien ”Småstadsdrottningar” för att pusha mig, för att ge mig styrka och för att kolla läget då lite nyfikenhet präglar nog hennes besök.

Hon har dessvärre ramlat och brutit lårbenet så nu har jag inte sett henne på några månader men idag var hon här och förgyllde lite min morgon.

Hon ville kolla hur jag dejtar och vem jag dejtar. Att jag inte har någon speciell tyckte hon var väldigt bra och så ville hon försäkra sig om att jag ber om kort innan jag träffar någon så att jag inte träffar någon som är ful =) Ibland har även jag lite förutfattade meningar då jag kanske skulle tro att någon i hennes ålder skulle istället förespråka tvåsamhet … =) Nej, hon tycker att jag är cool som inte tar någon bara för att inte vara själv och ”bara det bästa för dig Michela”. Detta hade hon även påpekat till Jessica häromdagen …

Älskar människor som är speciella, som bjuder på oväntade tankar, resonemang, ord. Kanske för att jag är sådan själv kanske för att jag tycker att det är tråkigt att vi i detta land har svårt för att acceptera att någon tycker annorlunda än oss…

Idag är det internationella kvinnodagen, i Italien blev vi alltid uppvaktade med mimosa blommor. Utanför skolan väntade killar med blommor och hemma var det alltid pappa som hade köpt någon bukett till oss kvinnor i familjen. Här uppmärksammas inte denna dag så värst mycket men min önskan är att vi kvinnor accepterar framförallt att andra kvinnor vill vara som vi kanske inte själv är, som vill leva så som vi själva kanske inte lever … Olikheter att se på olika saker i livet skall väcka nyfikenhet inte ses som en provokation till att kränka ner på andra.

Det är min lilla önskan denna och alla andra 365 dagarna på året <3

Var som du själv är och vill vara och inte som alla andra förväntar sig att du är … Den stora styrkan i livet anser jag <3

Nu skall Knut och jag fortsätta jobba …

6 thoughts on “Sol & profiler …

  1. Önskar att min svärmor läste ditt sista inlägg… Hon vill att alla ska tycka som henne och passa in i hennes mall om hur man ska leva. Men icke!

    1. Man kan verkligen inte vara omtyckt av alla och man måste släppa ”det där” … Livet är för kort för att oroa sig vad andra tycker om en…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *