”Talk show” på Brygghuset …

Som vissa av er vet så har jag tidigare om åren jobbat som gymnasielärare i italienska & psykologi på en fantastisk skola i Borås som heter Bäckängsgymnasiet. När jag började där var jag och min kollega Mikael de yngsta med en ålder på ca 20 medan medel låg nog på 50.

Vi älskade vårt jobb dock och stortrivdes med vårt yrke, eleverna, kollegorna och den berömda ”Bäckang andan” som är ett känt begrepp i skolan som en slags beskrivning för eleverna känner inte någon press och stress för att behöva vara på ett visst sätt. Att få vara som man är och vill vara är nog något som kännetecknade åtminstone då denna underbara skola.

Min fd kollega Mikael kontaktade mig för ett tag sedan för att fråga om jag kunde komma och svara på lite frågor inför en klass. Temat skulle grundas utifrån ett radio programmet ”Tendens”  på P1 som jag blev tillfrågad att vara med i som deras djupintervju om plastikoperationer.

Mikael tyckte som faktiskt många andra som hörde den intervjun att jag gjorde väldigt bra ifrån mig genom att förklara mina åsikter, svara på frågorna på ett personligt och ödmjukt sätt men framförallt genom att visa att man behöver inte vara någon slags ”bimbo” bara för att man gör ett val att förbättra/försämra (en tolkningsfråga) det som åldern tar ifrån dig/lägger till och det som moder natur inte gav dig/tar ifrån dig.

HÄR kan du lyssna på intervjun som låg lite som grund för dagens samtal med Mikael framför ca 80 elever (det var visst inte bara en klass =) Skolan dessa elever går på är Drottning Blanka.

Mikael hämtade upp mig i butiken för att sedan tillsammans gå till Brygghuset där en scen med två fåtöljer ställdes fram. Lite som en ”talk show” med Mikael som programledare …
DSC_0148
På mig en tröja från Religion, 699:- finns  HÄR samt svarta tvättade denim från Please HÄR. Älskar den här modellen från Please med sex knappar vid sidan …
IMG_1701
Här med Mikael innan vi intog lilla scenen.
IMG_1712
Brygghuset fanns även en av Sveriges stora bloggare, den Rockande Kocken som bloggar om mat & rock, en härlig kombination som gör att han bloggar om sådant som inte många gör. Läs HÄR för att komma till hans blog och för att ta del av spännande maträtter.
DSC_0149
IMG_1709
Tänk dig att denna kock har tom. frågat mig för ett år sedan om jag skulle kunna tänka mig ställa upp i ett mat program om han en dag skulle ha ett sådant. Hahaha! Han såg i ”Småstadsdrottningar” hur kass jag var/är på matlagning och tyckte att jag skulle visa prov på mina färdigheter för de som vill skratta åt hur dålig man kan vara. Detta trots mitt italienska blod som man ofta tror är synonym med ”duktig i köket” =)

Klockan blev 13.15 och Mikael och jag gick och satte oss. I ca 1,5 timma blev jag intervjuad av min fd kollega som ställde frågor om mig, min syn på plastikoperationer, på min syn om att ”duga som man är”, rekommendationer men framförallt var det min ”friska syn” på just detta omdebatterade ämne som gjorde att jag fick idag sitta där med elever som hade samlats för att ta del av frågor & svar.
DSC_0152
DSC_0166
Älskar det här kortet och undrar vad Mikael frågade eller sa just här =)
DSC_0167
Jag hoppas att eleverna kände att de fick något för sitt sittandes där och lyssna på oss trots att ämnet kan tyckas vara väldigt ytlig. Ytliga ämne har dock en djuphet ibland så man skall inte förkasta det för att bara vara det.
Tack till alla elever, till skolan, till Brygghuset och till alla andra inblandade för att jag blev tillfrågad att komma just den skoldagen som går under ”du duger som du är”.

Det kan kanske tyckas lite sarkastiskt att just jag blev då inbjuden men då känner man mig inte så väl =) Tack Mikael för dina intressanta frågor och för att du alltid är den underbara roliga personen du är.
IMG_1714
Efter lite jobb tog Nicole och jag bussen till Göteborg som en liten eftermiddagsutflykt och Nicole hittade ett par byxor från Doctor Denim som hon har sedan tidigare. En model hon gillar och då de kostade nu 250:- på fantastiska butiken Tara så fick hon ett par.

Nöjd tjej och tack till den snälla tjejen i butiken som gav henne en av deras fina påsar. Jag som har butik vet att sådant kostar och att ge dem till en tjej som handlar på halva priset visar bara på service. Genom den gesten har du nog fått min dotter som kund i många år framöver <3
DSC_0172
Mysigt med lite Göteborg istället för att ”bara gå hem”. Inne på NK kom en av er läsare fram och tackade för en underbar blog. Tusen tack för att du kom fram och gav en komplimang för den för vi alla vet att vi är duktiga på att ge kritik men beröm är något vi glömmer bort att ge även då vi känner så.

Tack <3

Efter en dag som har innehållit mycket så är jag nu för myskväll i pyjamas med min lilla som har kommit till mig redan idag (istället för fredag) då jag är iväg tisdag och onsdag. För att inte ”gå miste” om några dagar så har vi bytt lite …

Kram …

6 thoughts on “”Talk show” på Brygghuset …

 1. Kvällkväll! Måste bara säga att allt i paketet som kom idag, blev sjukt bra :-) Såå himla nöjd & glad att jag hittat din blogg och med sjukt mycke snygga kläder :) Kramizzz

  1. Vad roligt att höra att du gillar och att allt passade. Känner du dig osäker om storlekar så ring gärna innan du beställer för via telefon så kan vi ställa frågor som kan hjälpa att välja den rätta storlek. Tack för detta snälla Pia <3

 2. Har precis lyssnat på intervjun.
  Den är bra. Vilken stark och modig kvinna du är.
  Du står verkligen för vem du är. Med eller utan botox

 3. Vill bara säga TACK Michaela!!
  Du har hjälpt mig att se annorlunda på blonda, yppiga, snygga tjejer ;-)

  Har lyssnat på intervjun och mycket av det du säger stämmer väl överrens med mina egna tankar och funderingar.
  Har själv genomgått bröstoperation som jag är grymt stolt över. Visst är det ens inre som räknas och bara för att man gör en operation så får man inte bättre självkänsla på köpet….. Men känslan av att känna sig kvinnligare har gjort att jag för första gången sträcker på mig och trivs med mig själv på ett helt annat sätt…. och visst stärks även självkänslan av det… sen behöver man fortsätta att jobba med sig själv ändå :-)

  Kommer fortsätta följa dig och ta åt mig av dina sunda funderingar och värderingar.
  Man får vara mån om sitt yttre och ända stå med fötterna på jorden <3
  Kram

  1. Tack själv för dina fina ord Jessica. Att ytlighet och djuphet inte kan få gå hand i hand känns så gammalmodigt på något märkligt sätt. Bara för att man gör en eller några fler operationer innebär inte att man ej vet vad som räknas i livet.
   Sunda värderingar kan man ha ändå och så får man som alla andra jobba på dem …
   Ha en underbar dag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *