Besök i Växjö …

Igår eftermiddag tog jag mig till centralstationen för att ta tåget till Växjö och där mötte jag min fina Louise som skulle åka till Petter. De väntar sin första bebis inom ett par veckor så mycket känslor & spänning i luften <3
IMG_1629 (2)
Anledningen till mitt besök i Växjö är av diverse olika slag men det handlade lite även om psykologi då den personen jag pratade med har ett jobb som jag nog hade pluggat vidare till: förhörsledare. Har läst lite om vittnespsykologi och insåg hur lätt det är att ledande frågor som påvekar dina svar och ditt minne. Helt otroligt intressant ämne som faktiskt inte behöver bara appliceras inom polisyrket (som i detta fall) men även till samtalen mellan människor.

Det blev lite vin och lite tilltugg på något mysigt ställe i småstadens centrum.
IMG_1633
Min mun gick i ett så förhörsledaren hade nog inte mycket att säga till men som den yrkesman han är så är han mer van att lyssna än att prata och så kunde han berätta vad personerna vid bordet bredvid pratade om. Yrkesskada.

Själv är jag nog tvärtom i de lägen. Jag är alldeles för fokuserad på mina egna ord och tankar för att mina öron skall vara nyfikna på andra. Tycker ofta att mina egna ord är mer underhållande =) En av mina nackdelar är just att jag är väldigt lite nyfiken på ”andra” i sådana sammanhang vilket självklart kan uppfattas och troligtvis är lite egoistiskt. Som jag sa till honom igår ”ställer jag frågan om du har några syskon så är det för att vara artig, för att man förväntar sig den typen av frågor och inte alls för att jag är intresserad av nyfikna skäl”.

Sådant är helt klart till min nackdel men så är jag kanske mer nyfiken på annat än sådana här vanliga artiga frågor som vi människor ställer. Har dock inte kommit på än vad jag är nyfiken på =)  Intresserad var jag dock om litteraturen som de läser och hade nog gärna bytt plats med honom när han idag skulle ha en föreläsning på 8 timmar. Jag är den som anser att intressant kateder undervisning är oslagbar om ämnet är intressant och om en riktig duktig föreläsare står framför dig.

En av de bästa föreläsningar jag har varit på höll en väldigt känd profil på Stockholms Universitet. Hans namn är Jerzy Sarnecki. Sällan har jag lyssnat på någon som gör att man tappar bort tiden och som har ordets begåvning.

Detta påminner mig att imorgon skall jag till en gymnasieskola för att föreläsa om något jag finner rätt så intressant: mig själv =) för att bjuda på självdistans, tankar och förhoppningsvis lite intelligens.

Dagen startade idag med en underbar frukost stund med Åza som var med i samma serie ”Småstadsdrottningar” som mig. Klockan 9 hade vi bestämt möte och hon bjöd på en underbar start på denna dagen.
DSC_0126
DSC_0129
Det blev en del skratt på denna kafé idag =) så tack Åza för denna morgon stund tillsammans … Vi gick lite på stan men de flesta butikerna i Växjö verkar öppna vid 11. Som tur är fann vi en mysig inredningsbutik som öppnade dörrarna för oss så att vi kunde titta runt.
IMG_1668
Klockan 11 gick mitt tåg hem igen och efter att  ha hämtat Knut gick jag till butiken där jag är nu fram till 18.30.

Nu längtar jag hem till mitt lilla hem för det känns att jag inte har varit hemma så mycket dessa sista 2-3 dagar. Home sweet home <3

21 thoughts on “Besök i Växjö …

 1. Måste ställa en fråga som kanske inte har direkt med denna date att göra: kan du se dig själv i spegeln dagen efter att du medvetet träffat en gift man?

  Och en fråga till dina bloggläsare: hade ni varit lika uppmuntrande om Michaela träffat er partner?

  1. Vill påpeka att killen jag pratade om är inte gift och bara för att man tar ett glas vin med någon innebär det inte att … Att du vidare ställer frågan som anonym läsare ger mig inte heller någon lust att svara på en sådan privat fråga så skriver du med din riktiga identitet kan jag så klart tänka mig besvara din fråga igen.

 2. Jag tycker inte heller att det är ett ok. sätt att träffa någon på.
  Jag har iaf. lärt mig att som jag behandlar andra vill jag själv bli bemött.
  Har man så starka behov så borde det finnas bättre & schystare sätt att lösa det på. Eller?
  Risken är att man uppfattas som ganska vidrig, känslokall och bara tänker på sig själv. Man har ett ansvar som vuxen och att locka män i förhållande till både det ena och andra tycker inte jag är ok. alls.
  Måste bara säga vad jag tycker ang. detta. Annars tycker jag du verkar vara en vettig tjej. Men ingen kan väl vara perfekt.

  / Anna

  1. Nej, ingen kan vara perfekt och jag har aldrig påstått vara det. Om jag vid ett par tre tillfällen skulle ha gjort mig skyldig till detta så har jag men jag har också en ståndpunkt i detta som jag även har förklarat tidigare. Först och främst står jag inte och ”lockar” några oskyldiga män =) och så är det faktiskt så att jag är singel och i detta slutar mina moraliska förpliktelser.
   Hur hårt det än låter så är står jag faktiskt fast vid detta och jag lovar att i denna fråga har jag nog varit med om något som de flesta skulle ha ”mardrömmar” för så jag kanske är bara hårt påverkad av något jag har blivit utsatt för …
   Oftast är de jag träffar så unga att de inte är gifta =) Den enda som skulle kunna bli arg på mig i de lägen är isf. deras mamma men åter så ”lockar” jag inte någon, det är nog snarare tvärtom …

 3. Ursäkta mig! Locka män i förhållande! Allvarligt!? Har personen i fråga inget eget ansvar. Jag skulle säga att den gifta personen har det största ansvaret! Har aldrig hört på maken. Locka män i förhållande. JISSES!

  Min ståndpunkt i detta är att den som är singel är fri att göra vad den vill. Övriga får ta ansvar för sina handlingar. Och om nu förhållandet hade varit så fantastiskt så skulle jag vilja säga att den ” lockade” mannen inte hamnat i situationen:)

  1. Tack Kicki =) Har samma syn på detta som du har … Visst är det inget man skulle stoltsera med men om jag hade varit i ett förhållande så är det min man jag skulle ”slänga ut” för man får också varit medveten om att många män ljuger för sina älskarinnor vilket kanske varken frun eller älskarinnan förstår/vill förstå.

   Som tur är har jag inte varit i en sådan situation men lögner följer nog ofta med ett förhållande som kanske inte ger den näring som gör att man inte söker sig ”utanför äktenskapet” …

   Ett provocerande ämne så klart det här …

 4. Det har hänt att jag har varit den ”andra” kvinnan. Absolut, jag skulle ljuga om jag sa annat.
  Men jag var singel ! Jag hade inte lovat någon tills döden skiljer oss åt. Det kommer en dag när jag säkert kommer att lova detta. Och skulle min blivande man ta ett snedsteg eller två, så gör han det. Men där och då vet jag att han är inget att ha, och han åker ut. Skulle jag vara förbannad på den ”andra” kvinnan. Njaee, han hade mig, var han beredda att slösa bort det så utgår jag från att han hade tagit med det i beräkningarna, och hade det inte varit denna kvinnan hade det säkert dykt upp någon annan förr eller senare.

  Det är inte av en slump människor är otrogna. Skulle jag bli ledsen?! Självklart, man är inte mer än människa. Men kan man tvinga en annan människa till att älska en? Och kan man ” locka” en människa som inte vill vänstra till att göra det? Inte enligt mig… Finns säkert andra därute som tycker tvärtom, och vet ni, det är helt okej att ha olika åsikter i detta känsliga ämne….:)

  1. Jag älskar olika åsikter så länge man inte kränker andras så visst får jag/vi tycka något som inte andra tycker men jag själv kommer likt dig att stå för den moralen att som singel har man inte lovat något …

 5. Självklart så har personen som är i ett förhållande ett ansvar. Något är ju inte som det ska om man ”prasslar” vid sidan om.
  Men själv tycker jag inte att det är ok. bara för att man själv är singel.
  Samvetet skulle inte må så bra av det, men det är ju olika vad man har för samvete gentemot sina medmänniskor :)
  Förmodligen har det att göra med vad man lärt sig i sin barndom, hur föräldrarna har lärt en att behandla andra människor elr. möjligtvis hur man själv har blivit behandlad genom åren.
  Alla gör det som känns bäst för dem själva såklart. Vi lever i ett fritt land.
  / Anna

  1. Jag tror helt enkelt bara att vissa frågor är lika känsliga för vissa som för andra. Jag å andra sidan kanske tycker att något är fel som du kanske inte tar på så stor allvar på … Att skratta angående vissa skämt är exempelvis något jag tar avstånd för då vissa förmodar tycker jag inte ingår i humor.
   Som alltid är olika frågor känsliga för oss så jag tror inte att det handlar så mycket om att vara en bra eller dålig medmänniska då jag har ingen önskan om att vara otrogen och just därför att jag respekterar kärlek så högt så är jag singel tills att …
   Kram

 6. I mitt fall har jag inget att klaga på i min barndom. Kommer från stabila familjeförhållanden med kärnfamilj och som i de flesta fall har ett sunt liv/leverne/värderingar.

  Det betyder inte att jag måste bli som mina föräldrar och dela deras uppfattning om saker i min uppfostran. jag är även uppfostrad att bli en självständig individ med egna värderingar. Så detta är de värderingar jag har trots mina extremt stabila familjeförhållanden. Jag får väl skylla på att mitt påbrå är italienskt då, så är det väl det jag har gemensamt med Michaela. ;)

  1. Vi skyller på det kulturella arvet helt enkelt … men som ofta i landet ”lagom” så får man inte erkänna saker för då har man verklighet gjort det … Nästa intressanta fråga är: vad är otrohet för er? Skulle jag exempelvis bli mer sviken om min man är otrogen med någon för en natt eller över att han kanske har ”bara” mailat, messat till någon han gillar i flera veckor/månader?

 7. Intressant frågeställning det där, för spannet av vad man anser är otrohet är nog väldigt brett, och det ska bli spännande att höra vad alla tycker. För mig är otrohet när det kommer till sex. Allt som händer innan dess anser jag fortfarande vara så ” milt” så att man förhoppningsvis ( nu generaliserar jag) har möjlighet att rädda ett dåligt förhållande. Vilket man får anta att man har om man hamnar i situationen…..

 8. Förstår inte riktigt denna kritik som riktas mot Michela. Vad är det som säger att man som gift är otrogen bara för att man träffar en annan kvinna/man för ett glas, en fika eller en middag. Får gifta män/kvinnor inte ha kvinnliga/manliga vänner i dagens samhälle. För vissa människor är otrohet moralisk fel men för vissa andra människor/par kan det vara en bra medel eller en nystart på relationen då man kanske haft relationsproblem eller känslomässiga problem. Människan är trots allt ett rovdjur och kött finns det gott om i naturen :)

 9. Otrohet kommer alltid vara ett känsligt ämne…
  Har funderat mycket på denna fråga då jag både blivit bedragen, varit otrogen själv samt träffat en upptagen kille.
  Jag brukar säga att det inte är förrän du står face to face med problemet som du vet hur du kommer att reagera.

  Hade min kille träffat en tjej idag, som jag vet vill mer än att bara träffas och umgås som vänner, så hade jag tyckt det varit urjobbigt…visst är det så att han har en egen vilja och väljer han att gå bakom ryggen på mig så är det tack och adjö, men det hindrar inte att jag tycker illa om tjejen som gör ett försök med MIN kille ;-)

  Var går då gränsen för otrohet för min del….. Det du gör mot andra ska du också kunna göra framför din kille/tjej, annars är det att gå bakom ryggen på din käresta och då räknar jag det som otrohet….sen kanske det ”bara” handlar om en flört via mobilen, men kan du inte stå för det inför din respektive så har du gått för långt.
  Kan väl tillägga att jag ändrat mig vad gäller otrohetsfrågan många gånger och det är här jag står just nu :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *