Hur du ser på världen …

Jag får ibland mail från er att ni skulle vilja veta mer om hur jag lever mitt singelliv som 42årig mamma. Som jag tidigare nämnt så är jag väldigt öppen om det mesta och skulle även vara öppen om mitt dejtande men vet att jag skulle missuppfattas och troligtvis skulle flera negativa kommentarer komma om detta.

Ni vet att jag egentligen inte bryr mig om vad människor tycker om mig men det är även viktigt att kunna ha en interaktion för att förklara hur man tänker, hur man ser på vissa saker vilket man knappast kan ha bakom en dator skärm då både du och jag befinner oss precis bakom en i skrivande och läsandes stund.

Det är alltid även viktigt att förstå att vi tolkar situationer & människor utifrån våra egna referensramar, våra tolkningar grundar sig från egna upplevelser, vi ser världen från våra egna ögon och inte genom andras.

För att ni skall förstå vad jag menar så borde ni titta på olika kartor. Ni vet hur vår världskarta ser ut, den vi har tittat på i skolan eller hur? Känner du igen den?
ecshop_zoom_190303017X

Det du kanske dock inte visste är att världskartan ser olika ut beroende vilken kontinent den kommer ifrån. Bor du i Australien ser den ut så här …
hobodyer-largeDetta är ett tydligt exempel att vi alltid utgår från oss själva när vi värderar annat/andra. Tänk på det nästa gång du gör en tolkning, ett uttalande. Sådant fascinerar mig som människa …

Hade jag tyckt vissa saker om en bild på mig om det inte hade varit jag? Troligtvis hade jag det. Jag hade aldrig kommenterat nedvärderande, kränkande men visst hade jag nog tänkt vissa tankar och trott något som jag dock inte är. Det är så viktigt att tänka på hur enkelt, fel och riskfyllt det är att tro något om andra utifrån ett uttalande eller en bild, eller kanske en situation.

Jag tror vidare att mitt sätt att leva singellivet är kanske lite ovanlig men väldigt normal genom mina egna ögon då det är just dem som ser och upplever det. Mina närmaste vänner tycker nog att vissa saker är mer normala än onormala då de ser situationen från mitt perspektiv, då de känner mig som person och vän.

En dag skall jag dock skriva en bok om dem för det är fantastiska personer jag har träffat under årens lopp och jag har gjort roliga saker som är verkligen något som kommer att leda till att jag en dag kommer att sitta i min gungstol med tanken att ”i lived life” =)

Till er som är över 40 och tror att det inte finns någon lovar jag att det finns många. Kanske inte att ni blir kära i någon på direkten men jag lovar att man kan uppleva så många olika fantastiska känslor även utan att bli kär. Tro inte heller att ni är gamla och inte kan konkurrera ut de yngre, jag har flera bevis på att ni då tror fel =)

Titta på kartorna igen och tänk till innan du tolkar något nästa gång. Mina visdomsord denna kväll innan jag skall göra det jag lovade men aldrig gjorde igår =)

14 thoughts on “Hur du ser på världen …

 1. Du är verkligen en bevis på att man kan vara både snygg och smart. Du är öppen och intelligent i dina uttalande samt du är alltid trevlig att prata med.

  1. Du vet att vi som bor i Borås har en egen karta med Borås som utgångspunkt för resten av landet? =)
   Säg till när du kommer så ser vi till att fixa lite gott kaffe och fika =) Vi gillar att fika i detta lilla företag =)
   Tack Annika <3

 2. Bra skrivet där, och klart du vinner mot andra tjejer ung som gammal :) du är så stark och vacker!

  Men med kartan har du lite fel, bor i Gladstone Queensland Australien sen längre tid tillbaka och det är inte så vi blir visade kartan i skolan eller osv.
  Kram

  1. Oooops! Fel med kartan? Den har jag nämligen googlat fram och kollat med någon i Australien men kanske att det är olika? Intressant dock oavsett =) Tack för att du berättar att det kanske dock inte är så iaf. för ibland ”köper man sanningar” utan att kanske ha kollat upp det noggrant =)
   Kram

 3. Första gången jag såg dig i Småstadsdrottningar kände jag en sorts tillhörighet. Utseendemässigt och kanske på vissa sätt är vi grymt olika. Jag är brunett och brunögd, små behag och skulle aldrig kunna göra en bröstförstoring (de är liksom inte jag). Men det sagt så menar jag inte att jag inte tycker att man ska eller kan operera brösten. Jag tycker alla gör som de själva vill. Jag hade däremot kunnat göra ngt åt min näsa men jag är rädd att välja fel kirurg.

  Men de jag ville komma fram till är att ju mer jag följer dig här och får en glimt av vad du är för person och vad du står för, ju mer gillar jag din personlighet. För mig står du för frihet och en djup själ som många ser förbi p g a av ditt utseende. Och jag tänker…..deras förlust!

 4. Tack för dina kloka ord. Du berör, ska du veta!!!

  Ha en underbar alla hjärtans dag, och helg

  KRAMAR från Gbg
  //Alisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *