Saknaden av ”pirret i magen”

Det står ganska klart efter dagens alla samtal för att beställa kläder som vi har visat här i bloggen och på facebook  att valet mot ”mindre butik med webshop” är den rätta.

Jag har påstått att jag inte har varit nervös på flera år vilket jag står för.

Självklart kan man vara orolig för något men känslan av nervositet är något som verkar ha försvunnit hos mig. Frågade tom. min psykolog om någon substans kan bara sluta fungera som påverkar de känslorna men hon sa att det är nog allt man har varit med om under alla åren som har ”avtrubbat” mig.

Aldrig några fjärilar i magen om jag skall träffa någon, aldrig de där pirriga känslorna inför något, jag tar mig helt enkelt genom dem utan någon större väsen, varken positiv som negativ. Självklart kan jag dock må dåligt och vara orolig men de är då helt andra känslor vi talar om.

Jag är självklart glad över att vi nu har öppnat butiken men det är inte heller så att jag var spänd eller speciellt förväntansfull som jag borde, som det hör till trots alla omständigheter.

För ca 1 år sedan när jag var med i serien ”Småstadsdrottningar” som gick på TV3 hoppade jag i sista avsnittet en tandemhopp. Anledningen är att jag är höjdrädd och ville uppleva ngn slags nervös känsla.

De flesta hade varnat mig om att själva sittandet i det lilla flygplanet mot himlen skulle kännas riktigt nervöst då planet är litet, det skakar lite och man är medveten om vad som kommer att ske. Det som dock hände var att jag nästan somnade, jag la min kropp i någon slags ”trance” och fick verkligen nypa mig för att hålla mig vaken. Tyckte att det var tom. jobbigt att hålla mig i vaket tillstånd vilket kan tyckas väldigt märkligt i den situationen när jag visste att jag skulle snart slänga ut mig i luften.
IMG_0569
IMG_0572
Det enda jag dock kommer ihåg är den där dubbla hakan som visades i tv rutan då de valde att visa från kameran jag hade under hakan. Inte speciellt snällt, inte speciellt smickrande för som min vän Fazli sa ”stäm dem!” =) Ärligt trodde jag att mitt ansikte skulle ha varit något stelare än så med tanke på att … =)

Psyket är alltså en otrolig mekanism då den skyddar oss från mycket i livet. Försvarsmekanismer av olika slag träder i kraft för att skydda oss från olika händelser i livet men självklart är en av nackdelarna att man kanske inte får känna det som andra skulle känna i liknande situationer.

Lugnande medel eller tabletter mot depressioner gör att du kanske inte är deprimerad men de gör även att du inte upplever några vidare glädjestunder.  Lite så är det nog i mitt fall men utan psykofarmaka. Psyket har valt att ta hand om det själv utan behov av kemikalier.

Sådant fascinerar mig … men jag erkänner att jag saknar ”pirret” inför en dejt, inför en ny upplevelse, inför något man gör som man kanske inte brukar göra i vanliga fall, inför något roligt som skall hända, inför en tenta, inför att en ny butik har skapats.

Om en vecka skall jag utsätta mig för något som borde göra mig nervös men är tveksam om jag kommer att känna så ens då. Kanske lite borde jag =)

Jag hoppas dock känna något i magen när det är dags, troligtvis på fredag, att öppna webshopen. Jag tror nästan att jag kommer att sitta där vid mitt skrivbord och hoppas hoppas att något händer, att någon beställer trots amatörsmässiga kort tagna snabbt i butiken eller innan öppningen, eller efter ett möte och före något annat. Vi har jäktat mellan stängning av Greta&Anna med allt vad det har inneburit och öppning av The Little Showroom och med en slutrea och julen emellan.

När allt har stabiliserat sig så lovar jag att borsta ordentligt håret innan jag visar mig på kort i webshopen och jag lovar roligare kort. Min vän och frisör Fazli skall få fixa till vårt hår och Foroogh på Chic Lady skall få sminka till oss lite så att vi ser mer som vi borde eller som andra tror att vi är och mindre som vi är =)

Vi kommer att bli bättre i allt men hoppas på din förståelse inför allt som våra hjärnor har försökt klara av under dessa två månader som sist men egentligen under dessa sista 2 åren. Vi försöker och snart är vi i mål med lanseringen av webshopen.

Om något blir fel ring oss så fixar vi, om du har frågor kring storlekar ring oss då med. Jag har skrivit min längd och min vikt (den har dessvärre inte ändrats =) och Jessica vill inte säga sitt då hon tror att hon väger 55 medan sist vägde hon något helt annat =) Vi vill så klart att ni skall tycka att det är roligt att komma in till vår sida, att du gillar det du ser och självklart vore det rätt så naivt att inte erkänna att vi även hoppas på att du klickar på den där ”beställ” knappen =)

Imorgon skall vi ha en liten invigning för att fira att vi nu är på plats, inte helt klara med butiken men vi har åtminstone öppnat så imorgon skall vi på ett enkelt sätt uppmärksamma oss själva i denna resa men efter det är det för mig den här adressen som kommer att få min fokus på jobbet: www.thelittleshowroom.se

Idag har ett instagram kontot kommit för butiken så du är välkommen att ”följa” den redan nu. Nästan 1000 ”följare” på bara några timmar, tack alla för att ni sprider, taggar, ashtaggar och allt vad man kan göra för att hjälpa till oss.
IMG_0560
Snart aktiveras den och det är inte en dag för tidigt =) Vi har dock fått in bara kläder från 3 av 14 leverantörer så mycket kommer upp under kommande veckor men nu har du en möjlighet att handla online om du föredrar det än att ringa in till oss. Det alternativet kommer dock alltid att finnas …

Livet är en resa, njut av den oavsett vad och glöm inte en sak, lika mycket som du och jag går till gymmet för att träna, få endorfiner, må bra, få snyggare och fastare kropp behöver vi även stunder för att ”tänka” på allt vad vi människor går igenom, för att stanna upp lite i vardagen för jag lovar att det bästa som finns är ett starkt psyke … och den kan du träna genom att lära känna dig själv, vad du vill och genom att inte låta andra bestämma genom sina egna tankar om dig vem du är.

Även om jag inte gillar svärdomar så finns så klart denna t-shirt att köpa hos oss <3 Pris: 429:-
192Kvällen har innehållit en massa skratt genom samtal med min väninna My. Tack för att du är du <3 och för att du har samma sjuka humor och självdistans =)

 

 

8 thoughts on “Saknaden av ”pirret i magen”

 1. Hej!
  Det är så roligt att läsa om dina tankar och funderingar, du har så många intressanta och oväntade aspekter på livet och människor i allmänhet.
  Härligt att du delar med dig av dina tankar! :-) Tack

 2. …oj, halva meddelandet försvann?
  Jag undrade också var men kan köps den underbara fjäderlampan som syns på vissa av dina bilder? :)

  Kram
  Jessics

 3. Å,.spännande !! Sen behöver du en redig vila o sova ut, .vilken storlek finns den svart tishirten i?Det kkommer gå jätte bra. .lycka till

 4. Hej!!!!
  Oroa dig inte, du fixar det!!!!! Du har tillräckligt med skinn på näsan för att klara av det!!! =) Ser fram emot webbshoppen!!!! Kram…

 5. Alltid lika roligt att läsa dina uppdateringar, din blogg gör mig glad=)
  Jag kommer definitivt skaffa T-shirten;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *