Nyårslöften & bucket list …

Av någon märklig anledning så innebär ett nytt år någon ny möjlighet till att göra det man har velat men som inte har blivit av tidigare.

Samma sak gäller ofta dieter eller nya hälsosamma liv som startar oftast på en måndag även om man bestämmer det en onsdag … Man väntar hellre på den måndagen, den dagen som symboliserar en ny vecka än att ta tag på det på själva torsdagen.

Ibland väntar vi på det där tillfälle att ”ställa saker till sin rätta”, att börja våra nya liv med de löften som speglar vad vi önskar …

Själv har jag nog haft en 2013 som har lärt mig en del men som jag kanske inte anser vara en av de allra roligaste. Nej, anno 2013 har mest handlat om att kämpa, jobba, försöka få saker att ting att rulla. Vissa saker har vi gjort bra, vissa andra mindre bra då vi har väntat för länge … men som alltid innebär även det tråkiga lärdomar och förhoppningsvis sådana som gör att man växer i sin roll och som förhoppningsvis leder till att man blir bättre i det man gör.

2013 har dock även inneburit underbara träffar, sådana som jag aldrig bloggar om men som sker i det tysta eller genom någon bild som dock inte visar något mer än en utsikt eller något helt annat =). Möten med fantastiska personer som alltid kommer att ha en speciell plats i min minnesbank oavsett om det har handlat om en eller tre tillfällen.

Jag går sällan ut då jag tycker att det är rätt så ”tråkigt” på ute ställen här i Borås eller (nu generaliserar jag) även i andra delar av landet, men jag är social på mitt egna lilla sätt, genom att hålla mig utanför stadens gränser när det gäller möten. Oftast har det att göra att jag uppskattar mer killar/män som har en mer internationell syn på livet, som har helt andra erfarenheter och som har en bredare syn på människan utan att kategorisera henne i fack.

Människor som har har levt utomlands eller som har rest är berikade med denna insikt och de är dem som oftast ”förstår sig på mig” =) och som jag gillar att träffa när det känns rätt och när tid finnes.  2013 har berikat mig med roliga konversationer, insikter, frågor & svar och intimitet, ja, precis det =)

När det gäller träning har det varit dåligt med fysisk aktivitet då våra dagar har fyllts med möten pga. olika nya bud, olika nya situationer, olika nya förutsättningar. Ja, 2013 har nog mest handlat om jobb och väldigt lite om träning. Två operationer för att rätta till ett misstag har också gjort att jag har fått hålla mig ifrån i tre månader men nu längtar jag efter att komma igång då vi nu flyttar och nya rutiner med inslag av träning skall få plats och prioriteras. Träning för att bli piggare, roligare och som gör att vi får de där kickarna att orka mer  på jobbet, som förälder och som … ja, ni fattar =)

Ja, jag skall definitivt börja blogga lite träning för jag älskar en stark kropp men en kurvig sådan utan manliga muskler. Jag har nämligen en stark syn på vilka kroppar jag har som ideal och den stämmer inte alltid överens med den som många andra kvinnor har då jag ser de på gymmet. Lika lite är de säkert ute efter det jag själv är så där har vi gemensamma nämnare. Vi tycker olika och det är det som är intressant i livet. Olika ideal och olika förutsättningar som ligger till grund för hur vi skulle vilja se ut och är.

Tennis vill jag börja med igen och så frågade en väninna om vi skulle gå på boxningskurs. Why not? Testa kan man alltid göra och kanske är det så att vi uppträder i Las Vegas om något år =)

Som förälder har jag inte varit den bästa heller gällande vissa saker så mitt nyårslöften där är att börja laga mer mat och mer sund sådan … Godis en enda gång i veckan, tillåta inte en massa fika och starta med dagliga promenader så att både lillan och jag kommer ut i friska luften mer.  Kvalitetstid med min dotter, att inte sitta bredvid för att tänka på annat. Här och nu och när man är där skall man inte vara någonstans i huvudet…

Resor. Ja, jag älskar att åka iväg så jag måste försöka få till mer sådant då 2013 har även varit fattig på det. Jag har alltid åkt iväg en gång med min dotter och en gång med ngn kompis eller killkompis så mars skall min dotter och jag till NY (en vinst genom Mr Jet) och så skall jag få in en helg med några väninnor och lite annat. Jag behöver få de där resorna för att vara nöjd här hemma och kanske att en dag finner jag ett bra sätt att leva en vecka här och en vecka i någon annan stad.

Mer än nyårslöften tycker jag att alla borde göra en bucket list. Vet du inte vad det är? Läs då HÄR för att lära dig vad begreppet står för. Har du sett filmen med samma namn? HÄR trailern till denna lugna och underbara film med Jack Nickolson och Morgan Freedman.

När man har forskat om vad man mest ångrar sig om när man blir äldre så är det ett svar som kommer fram tydligt bland alla, ett svar som regerar bland de alla: att inte ha förverkligat sina små och stora drömmar. Att skriva ner dem och att se till att de förverkligas en efter en är ett bra sätt för att se till att inte en dag sitta där och ge samma svar till just den frågan.

En lista med saker du alltid har velat göra, sådana som du känner att du vill ha gjort i ditt liv och att bocka av dem visar att du har sakta men säkert förverkligat dina små drömmar.
159596380514616865_O88NcPLv_c
tumblr_ltllgz5usr1r29t5yo1_500_193386451
tumblr_m4wz5u3as21r29t5yo1_500
tumblr_lrmro2FzYr1r29t5yo1_r1_500
tumblr_ltcen8yCKM1r29t5yo1_500
tumblr_lwseytrScv1r29t5yo1_500_large
Jag har just en sådan lista och jag har bockat av saker som att simma med delfiner, träffa en varg, hoppa fallskärm och annat. Jag har flera punkter kvar men i år skall två inträffa. Vissa kan man berätta och vissa andra är av mer privat karaktär men det är saker som ingår i min filosofi, i mitt mål att en dag sitta i min gungstol och tänka ”Damn, i have at least lived how crazy or stupid people think i m” … Ja, precis det är de orden jag hoppas en dag kunna uttrycka och tänka om mig själv.

Några jag redan har förverkligat är: rida på stranden. Det gjorde jag på ön Aruba, en av ABC öarna i Västindien.
tumblr_ltjgdbDPnS1r29t5yo1_500
När jag var i Venedig med mina elever för flera år sedan bad mig gondolieren ta över och jag fick styra den samtidigt som mina elever bad mig sjunga ”Oh sole mio” på kanalen i Venedig … I did =)
tumblr_lt8te2zug71r29t5yo1_500
För tre år sedan i Sälen med min dotter och hennes kompis. Då det var jag som var in charge och då det gick fort var jag livrädd att ramla av så att hundarna skulle fly iväg med min lilla och kompis =) Allt gick hur bra som helst och det var en underbar solig dag med en massa snö. Ett ljuvligt minne …
tumblr_ls9gyng0cJ1r29t5yo1_r1_500
23454_372811793659_132356_n
23454_372811798659_1529849_n
På Phi Phi Island och en vakt lyste på oss =) I didn t care =)
tumblr_m699swsA2C1r9043bo1_500
Var i Verona med mina elever och ringde till min fd för att säga att jag befann mig just under Julias balkong ifall han ville fria =)))
tumblr_mh8w0cEziF1s03u6to1_500_large
Självklart är jag glad att några av er läser min blogg och jag hoppas så klart att antalet växer … Sedan 2 veckor bloggar jag på eget domännamn så roligt att ha tagit det steget…
tumblr_lu7enuk5xV1r29t5yo1_500
cropped-Michela_960x360_v22
Mjölka en ko fick jag göra när jag var runt 6-7 år och var på besök här i Sverige. Fick till det på första försöket =)
tumblr_lt4i12tAjm1r29t5yo1_500
Det var ingen date men jag hoppades under kvällen se några yngre killar från London som bodde på samma hotel som oss i Rio. Vi såg dem, de kom fram och frågade om jag var någon skådespelerska, hahaha!
tumblr_mo1tml7Np91s8un0ho1_500
20440_307904878659_5796476_n
20440_307799903659_22001_n
Tänk dig vilken tur att jag är född med italienska som modersmål ! =)
tumblr_mgh70srfAY1s1kdnjo1_500_large
Paris, ja, en stad jag har besökt med min mamma och min syster första gång, med min underbara Louise för att fira Nyår där andra (bild med Louise) och tredje gången på en date med en man jag bara hade sett på bild. Han skickade flygbiljetter och hade ordnat tre dagar med en massa roliga inslag…
tumblr_mfnio3Mo7h1s11bh4o1_500_large
19440_227395773659_3073975_n
En bucket list handler om dina drömmar och inte om andras så försök fokusera bort vad andra skall tycka och tänka om dig om du gör det oväntade. Jag har gjort många av dem och många är kvar <3

Lev och tänk inte på hur samhället eller andra tycker att vi skall leva. Just där är jag stark och jag hoppas ibland kunna förmedla det i mina ord, i mina inlägg för det är något jag hoppas att min dotter lär sig av mig.

Ja, nu har du vaknat till ett nytt år, till anno 2014 och du som många andra och lik mig har så många förväntningar angående detta år. För mig innebär 2014 starten på en ny butik som inte har de dåliga energier som jag förknippar med vissa saker, på en butik med en ny strategi där webshop är den viktigaste och med en hyra som är 1/5 av den vi har idag.

Ja, förväntningarna är stora men vi skall inte glömma av att vi kan inte ha dem utan att kämpa för att besanna dem. Lycka till med dina önskemål om det nya året men framförallt lycka till med att skriva ner din egen bucket list så att du en dag inte sitter där och tänker ”det skulle jag ha gjort”. Genom att skriva din lista om vad du skulle vilja göra så kan du se till att just det sker …

Välkommen till ett nytt år med hoppet på att vi nästa slutet på året tänker ”hoppas att 2015 blir minst lika bra som året som passerat” … My wish for all of us <3

9 thoughts on “Nyårslöften & bucket list …

 1. Så underbart inlägg att läsa för att kickstarta 2014 :-D
  Jag känner igen mig i en hel del som du skrev. Du påminner en om att ta vara på livets stunder – TACK för det!
  Ha ett fantastiskt 2014 Michela!

 2. Hej

  Din blogg är så bra med allt varierande innhåll…Alltid lika spännande att klicka in här….Ja nu är de nytt år…Jag brukar sätta upp några mål för det nya året…
  Jag önskar dej en fin start på nya året
  Kram Nettan

  1. Mål är bra Nettan för genom att tänka på vilka vi har och skriva ner dem så uppmärksammar vi dem och kanske kan se till att förverkliga dem.
   Kram på dig!

 3. Gott nytt, håller med föregående, det är spännande att kika in på din blogg. Den är bra för att det är en blandning av mycket. Nu ser vi framåt mot 2014.

 4. Mycket intressant blogginlägg och många kloka saker att läsa. Dags att sätta sig ner och skriva ihop sin Bucket list tror jag :) Inspirerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *