Tolix, Fira och några filosofisk frågor …

Idag har jag verkligen haft mycket att göra så nu tycker jag att det är rätt så skönt att ha kommit hem, ätit en sallad och fått i mig en massa bubbel vatten …  Skönt när det är rörelse och när ni kunder fyndar så att butiken kan tömmas inför kommande flytt. Imorgon och på onsdag har vi stängt för att åter öppna på torsdag. Jessica som står i butiken då med tanke på att jag drar till Stockholm för webshop utbildning.

En massa läckra Tolix stolar har sålt slut idag så de som är kvar är dessa vintage Tolix som även är numrerade. De kostar ordinarie pris: 4995:- styck och vi säljer nu alla fyra för 12.000:- … Då är är numrerade så är de extra värdefulla och en stol som syns alltid i tidningar och som bara ökar sitt värde när den är vintage som dessa… Hur snygga som helst!

DSC_0003DSC_0002Då vi även har sålt de kläder vi har haft på oss i butiken under ”använt” här jag ,nu när vi flyttar, knappast något att ta på mig längre. Idag köpte jag dock med födelsedagspengar jackan/kavajen från Dondup. Kunde bara inte låta bli för a masterpiece i mina italienska ögon med linser.

När jag skulle klä på mig idag ekade det nästan i min gardrob så jag invigde en present jag fick och som vi får in till butiken i januari/februari och som då dyker upp även i vår webshop. Det jag pratar om är min favorit blus från Fira, Cia blusen som vi får in i den färgen jag har på mig på bilden nedan samt i vitt. De kommer att ligga på ca 1000:- … Jeansen är från Please och är i tvätten Sweden. XXS och S finns kvar, 1599:- Bara att ringa till oss på torsdag på 033-107595 om du är intresserad.

1503865_604676376246783_207611701_n
IMG_3206
Underbara Katrin Skoglund vars webshop du finner HÄR kom förbi butiken och hade med sig två almanackor, en till mig och en till Jessica. Älskar hennes änglar med fylliga runda bröst. De representerar moder natur i hennes tankar, silikon i mina =) för få kvinnor kan se så ut om moder natur får bestämma …

Här min underbara almanacka …

DSC_0001
Se nollan i 2014 =) A little breast =)
DSC_0002
Skrev direkt in att jag drar till Stoccolma på torsdag …
DSC_0003
Av en ren händelse såg jag att filmen ”Under solen i Toscana” gå på Kanal 5 och den är helt underbar. Så italiensk på ett ljuvligt sätt och den handlar om att börja på nytt, om att börja ett nytt kapitel i sitt liv när man känner att föregående kapitlen kanske inte var de allra roligaste.

toscana_immobilien_naturstrasse_landhausVi är ofta för fega för att lämna det vi har oavsett om det handlar om ett jobb som tråkar ut oss, ett förhållande där monotoni och trygghet är de orden som kännetecknar det eller något helt annat som går under samma tema.

För att skapa en förändring, för att få lycka eller glädje måste man ibland ”slänga ut” sig i det man är rädd för, otryggheten att inte veta om man gör rätt men i tryggheten att veta att man är tillräckligt stark att släppa det som inte gör oss glada.

En av er blogg läsare skickade ett mail till mig idag där hon bland annat ställde mig frågan om hur jag väljer att hantera en motgång på bästa sätt? Hur gör jag för att släppa taget om det förgångna även om det gnager inombords?

Svåra filosofiska frågor men jag tror, i det stora hela, att jag är jag någorlunda bra på det. Min morfar sa till mig en gång när jag var 17 år och han skulle lära mig att köra sin gamla Volvo att ”att titta framåt är viktigare än att titta i backspegeln för det som händer där bak kan du inte påverka medan du kan påverka det som sker framför dig” … Även om han kanske inte visste det då så gav han inte bara en körlektion (visst måste vi dock även titta i backspegeln ibland =) men en lektion om livet…

Fokusera framåt, det som har varit kan du lära dig kanske något om men framtiden is in front of you …

Med åren har jag även lärt mig att människor gör oss besvikna på olika sätt. Det kan handla om en förälder, två, en annan släkting, en fd vän, flera fd vänner, en fd kille, flera fd killar or whatever … Med åren träffar vi människor, ibland sviker vi utan att vilja, ibland sviker vi avsiktigt, ibland blir vi svikna oavsiktigt och ibland avsiktigt. Oftast får vi inte svar på en viktig fråga som för det mesta gnagar oss människor ”Varför gjorde du sa?” Att lära sig att gå vidare utan att alltid få eller förstå svaret ingår i livets spel.

Människor vet ibland inte själva eller så är det fega att inte vilja förklara. Jag har en släkting som jag inte pratar med då han stängde av all kontakt med mig trots att han själv gjorde det som var anledningen till att han ”blev besviken” på mig. Just sådant är så lustigt och kan ännu inte idag förstå hur han tänker.

Vi människor är så märkliga i detta men en sak är viktig att förstå … Vi kan inte förstå  på oss allt och vi behöver inte våra vänner eller familjemedlemmar just bara för att de har varit vänner eller ingår i det blodbanden som kallas för familj men som säger inget mer än just det.

Ibland får man släppa taget för att gå vidare … Jag har gjort det men så har jag även själv skuggan över ett svek som jag aldrig har kunnat förlåta och som gnager mig i den relationen … Just där har jag inte klarat av att göra den rekommendationen jag skriver här ovan.

Som min psykolog sa dock ”man behöver inte förlåta”, speciellt inte när sveket är så djupt att det är omöjligt att göra. Har man barn med den personen som har gjort oss en orättvisa har vi dock skyldigheten mot våra barn att aldrig visa detta inför dem. Prata alltid med respekt om en fd, speciellt om det är fadern eller modern till ditt barn. Låt aldrig din ilska gå ut på dina barn, visa dem att vi människor skall hantera varandra med respekt.

Jag har en fd väninna som inte hejar på mig trots att hon borde lägga röda mattan framför mina fötter i mina ögon. Själv är min reaktion att heja trots att min uppfattning är att hon har lurat mig, att hälsa är inte ett bevis på att man förlåter någon (för det gör jag inte =) men ett bevis på att vi står över det barnsliga manifestationen att låtsa att någon inte går förbi oss =)

Vet inte om detta är ett svar på dina frågor men kanske ett rörigt svar som sätter igång ännu fler tankar, för det är det som är det häftiga med samtal … Ingen av oss har facit över rätt eller fel men genom att tänka på olika situationer genom andras ögon lär vi oss oftast något nytt … <3 I do …

Vi lär oss dagligen, ibland genom roliga lärdomar och ofta ibland tråkiga men vi får lära oss att släppa det som tar energi och lära oss att fokusera på det vi kan påverka …

Kram på er!

 

 

 

 

 

 

 

15 thoughts on “Tolix, Fira och några filosofisk frågor …

 1. Hej!
  Jag sitter just nu och ser ”Under Toscanas sol” som är helt uuuuuunderbar!!
  Har sett den tusen ggr men den ger samma energi varje gång.
  Samtidigt är min dotter på förlossningen och ska få sitt första barn!
  Fantastiskt! Och jag ska bli mormor!!
  Love!

  1. Vad häftigt!!! Grattis och berätta gärna att allt gick bra =) Underbart att livet fortsätter med bebisar som skall gå igenom på sitt sätt det vi gör =) Kram <3

 2. Kloka ord . Jag har också sett filmen, den är jätte bra. Gott Nytt år till dig fina människa ! Kram // Berit

 3. Hej!

  Jag går runt nu hos alla mina favoritbloggare och önskar Gott nytt år :)
  Tack för det här året! Det är kul att läsa dina funderingar och även se lite snygga kläder emellanåt.
  Lycka till med nya affären och webshoppen, nästa år kanske jag tittar förbli, man vet aldrig :)

 4. Hej1
  Tack för dina ord, precis vad jag behövde höra. Behöver släppa en viss människa å nu ska jag banne mig SLÄPPA människan!!!! Du säger väldigt mycket klokt och jag är så glad att jag hittat din sida. Tack för att du är den du är <3
  Kram

  1. Släpp henne Frida … Jag har släppt en väninna som jag kanske inte har hört av mig till men som jag aldrig har sagt ngt ont om medan hon har lagt ut på sin facebook sida och på sin egen ord om vilken dålig väninna jag är och ord om hur ful och plastikopererad jag är … Som sagt, ingen idé att ha den typen av vänskap som bara skall tycka illa … Samma sak en släkting som har gjort saker som är mycket värre än det han anklagade mig men jag har släppt dem och även om jag inte förstår dem så finns det så många andra människor som är värda min energi och fokus … Jag är en av dem =) Tack själv för att du har hittat min blogg …

 5. Hej!
  Har tänkt många gånger att jag skulle skriva ngt i din blogg. Följer dig här, Facebook och även Instagram.
  Du sticker ut på så många underbara sätt från många bloggare som jag valt att följa. Älskar hur du blandar dina tankar, åsikter, outfit, resor och händelser i livet.
  Men framförallt din förmåga att beskriva och berätta vad du känner eller anser om olika saker här i livet. Du har otroligt bra värderingar, tips och råd om olika val här i livet.
  Den som har turen eller kanske lyckan att få ha dig som vän ska skatta sig lycklig. Hade varit väldigt tacksam att få sitta med dig och diskutera livets stora gåtor.
  Önskar dig ett lugnt och lyckligt 2014 där du kan pricka av din ”lista” med saker du vill göra och uppleva.

  1. Hej Angelica, vad glad jag blir av dina ord. Jag gillar att inte ha en agenda då jag själv saknar nog en, vill kunna vara både ytlig och djup, då det är precis sådan jag är. Som jag alltid försöker få folk att förstå det ena behöver inte utesluta det andra …
   Tack för att du läser och uppskattar … Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *