Stress och skratt

Idag fick både Jessica och jag ett tråkigt besked som vi inte riktigt förväntade oss … Kanske lite i chock och kanske för att vi är lite stressade av allt så kunde vi inte låta bli att skratta när vår hyresvärd kom in.

”Ni verkar glada” var hans kommentar men då svarade vi med ett enda ord ”stress” =)

Han tittade på oss med allvar och samtidigt med även ett leende och sa ”Jag tror att ni verkligen börjar att bli smått tokiga” och vi kan nog bara instämma i detta … =)

En sak är säker dock. Har man humor i livet klarar man sig länge på det.

Att se det roliga även i allvarlet är bättre än den starkaste medicininen och man skall därför inte glömma att ett leende behöver inte alltid nödvändigtvis innebära att allt är toppen, det säger bara att den personen som ler har troligtvis en positiv åskådning på livet och förstår att livet är för kort för att oroa sig hela tiden.

Minns ni vad Steve Jobs sa? Insikten att vi ändå skall dö och att vi då har inget borde vara en stark drivkraft för insikten om att vi inte kan förlora något … Det där kan diskuteras så klart men tycker ändå att hans tal är en av de bästa jag har hört. Lyssna på den HÄR om du inte redan har gjort.

Luta dig tillbaka i soffan och njut av de orden som inte bara skall in i ena örat för att snabbt gå ur det andra. Här finns ord att reflektera över och som är värda att lyssna på.

Själv älskar jag detta tal som handlar om att ”våga och lyssna på vad man vill göra, tror man starkt på något så skall man bara köra”  En dumdristig insikt kanske för vissa som tänker ”ansvar”, men ett ansvarigt beslut gentemot sig själv och gentemot citatet om att jag ”ångrar hellre något jag har gjort än något jag inte har”.

Ibland måste man helt enkelt chansa för att vinna och detta säger jag trots att jag skulle nog aldrig spela då det handlar om något helt annat…

Nej, oavsett hur knäppt det kanske låter ibland så är humor balsam för själen och egenskapet att ändå se saker med ”glimten i ögat” tänker jag/vi inte bli av med…

På ett mentalsjukhus i Italien stod det en skylt som jag log åt när jag gick förbi den för flera år sedan. På skylten stod det något typ ”Tro inte att alla mentalsjuka finns här, samhället är fyllt med dem” och ja, jag får nog instämma i orden…

Just när det gäller att stress kan leda som idag till skratt har jag flera prov just tagna från mitt egna liv och flera vill nog komma men sådan är jag … kanske inte alltid men ofta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *