Crime talk and crime walk …

Julshopping och Julmys till ära men igår var Linda och jag på något som var betydligt blodigare och spännande i sitt budskap, historier om när historia möter kriminologi.

Först möttes vi dock för ett glas bubbel på Avalon. Mysig bar med mycket folk för visst är det underhållning att bara sitta och titta på människor … Titta på klädsel, gissa vad som binder vissa samman, hur deras liv ser ut när de inte sitter där osv…

Vi gick även till NK där jag såg den där jackan jag så gärna vill ha … Tyvärr har jag ingen att önska mig den ifrån om nu inte Tomten existerar i verkligheten. Suck :( Blir som ett barn när jag verkligen vill ha något …

Varm, lång och snygg i all sin enkelhet och jag som älskar jackor <3

Vid 18 gick vi till We&Deli där en 2 h lång föreläsning om bödlar väntade. Ingen Julmys här minsann …

HÄR kan du läsa mer om vad vi lyssnade på igår. Kanske ett tips att ge bort i present till någon som gillar just historisk kriminologi? Förutom det vi var på igår arrangeras även Crime walks runt olika stadsdelar i Göteborg med kriminalitet som tema.

Stället där vi höll till var mysig i sin enkelhet men stolarna var inte de allra bekvämaste för en något längre föreläsning som denna ändå var men det funkade …

Mysigt att man kunde beställa in något att äta och dricka men rekommenderar de lite mer känsliga att ha ätit klart innan de blodiga och grymma berättelserna börjar. Kan finnas vissa risker att ha i beredskap annars för de mest känsliga :)

Presentatören eller föreläsaren är Jan Palmén som är kriminolog med en bakgrund som analytiker för polisen och Ekobrottsmyndigheten. Hans intresse för Göteborgs kriminalhistoria har gjort att han har grävt och analyserat gamla fall som han sedan återberättar för oss intressenter …

HÄR till utbudet som de erbjuder och en fantastisk present att ge bort till den som verkar ha allt och vill istället ha en upplevelse. Själv vill jag ha min jacka, haha!

Både igår och idag har jag varit och sprungit för det har varit lite sämre med motion de sista veckorna men nu ska kroppen komma igång igen och hoppas att mina B12 tabletter gör mig till en pigg donna <3

2 thoughts on “Crime talk and crime walk …

  1. Köp jackan själv och ge till dig själv i julklapp. Det är du värd, alltid så snäll, gullig och positiv verkar du vara, och du ger mycket och bjuder på dig själv/ditt liv. Eller om vi läsare kanske kan lägga ihop och swisha till jackan som en julklapp från oss bloggläsare? Hur som helst så är du värd jackan i julklapp!

    1. Nu blev jag riktigt rörd av din gulliga kommentar <3
      Jag hoppas på tomten eller så får jag vara utan MEN så otroligt snällt av dig att tänka så, blev både glad och rörd <3
      Önskar dig en trevlig tredje advent <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *