En italienare eller en svensk?

Någon ”Facebook vän” hade lagt ut den här bilden vilket fick mig att stanna upp och fundera över infallsvinkeln.

När jag bodde i Italien minns jag på berömda talk showen ”Maurizio Costanzo show” att en svenska intervjuades och fick just frågan om hur föredrog italienska eller svenska män bäst. Hon svarade att ”en italienare för en romans, en svensk att gifta sig med”.

Fick även en gång möjligheten att prata med en italiensk journalist i Prato, utanför Florens som frågade mig nyfiken anledningen till att jag hade flyttat till Sverige och svarade med glimten i ögat att ”svenska män lagar mat och städar” och svaret han kontrade med blev ”föredrar du en man som lagar mat eller en som kommer och tar dig bakifrån medan du gör det”. Haha! Helt klart ett intressant perspektiv i mat frågan som jag inte hade tänkt på :)

Jag var 20 när jag flyttade från Italien men att svenska skulle vara mer ”reko, mindre otrogna” än italienare är nog bara en fantasi från förr då jag tror att statistiken skiljer sig inte så mycket åt gällande åtminstone den frågan. Överlag är nog medel italienaren mer romantisk på det sättet som många av oss kvinnor gillar att bli uppmärksammade på. Ibland funderar jag om anledningen till att jag har svårt att träffa någon här kan ha att göra bland annat med det kulturella arvet. Att vissa självklarheter i mitt hemland är inte lika självklara här. Eller så har skillnaderna mer att göra med individen än dess kultur. Vad tror du?

För att återgå dock till det där med vad man tillåter kvinnor säga och göra såg jag med en väninna ett väldigt märkligt program där kvinnor mellan 50-58 skulle dejta yngre män som var mellan 20-25 och där en av de var deras egna söner skulle dejta någon av de andra kvinnorna. Kändes som ett otroligt märkligt upplägg för ett dejtingprogram men tänk OM de hade gjort ett program med män mellan 50-58 som skulle dejta enbart tjejer mellan 20-25 med sin dotter bland de tjejerna. Misstänker att det programmet hade inte fått så bra kritik medan detta får lite ”woman power” status? Inte vet jag men att se saker och ting från olika håll är alltid intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *