Tips på förrätt med gravad lax …

Igår vid 17.30 åkte vi till två vänner som bjöd på en fantastisk mysig middag med god plock och skumpa till förrätt för att sedan sätta oss i matsalen och njuta av en god huvudrätt och dessert.

Denna goda förrätten är ett recept av Tom Sjöstedt sa min väninna Theresa så här kommer receptet som jag fick på sms när jag frågade.

Gravad lax med äpple, pepparrot och crème fraîche:

Gravad lax

  • 1 kg lax
  • 3 msk salt
  • 3 msk socker
  • dillstjälkar
  • 2 tsk krossad svartpeppar

Äppel – och pepparrotsröra

  • 1 äpple, skalat och finhackat
  • 50 g pepparrot, färskriven
  • 1/4 citron, skalet
  • 2 tsk olivolja
  • salt och peppar

Garnering

  • 1 dl crème fraiche
  • dillvippor

Gnid in laxen med salt, socker, dill och peppar. Låt ligga i kylen minst 1 dygn. Vänd gärna under tiden. Skiva tunt och trä upp på gafflar före servering.

Blanda allt till äpple- och pepparrotsröran. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på laxen.

Klicka eller spritsa på crème fraîche och garnera med dill.

Buon appetito!

En riktigt trevlig lördag kväll/natt som blev en ljuvlig avslutning på mitt februarilov som idag är över <3

<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *