Fyra Lucia tärnor förbereder sig …

Igår kväll när jag kom hem från jobbet så hade Nicole och kompisen Linn som sover över hos oss fixat tacos till oss alla så bara att sätta mig vid dukat bord =)

Blev sedan så trött att jag somnade en timma vilket nog bevisar att jag har något i kroppen som många andra vid denna tid på året … Vaknade dock för sedan kom även Nicoles kompis Matilda och tjejerna satt i köket och pratade om bland annat vad de hade köpt eller skulle köpa i julklapp till sina föräldrar.

Mina öron förvandlades till Dumbo öron, ni vet väldigt stora sådana det verkade som att min kära dotter inte riktigt visste ännu… Hmmmm … Har annars önskat mig ngt litet från Mateus eller några glas från Zara Home som jag såg i Göteborg och som jag inte riktigt kan släppa.

De satt i vilket fall uppe länge innan alla tre gick och la sig i Nicoles säng (tur att hon har en dubbelsäng sedan några månader) för att snappa, fnissa och skratta på det där hjärtliga sättet som gjorde att jag somnade riktigt gott.

Vaknade dock att det var fullt ös hos oss då ytterligare en kompis till de kom då de skulle locka håret på varandra, sminka sig lite lättsamt och förbereda de Lucia klänningar som de hade köpt då de startar denna dag med att vara Lucia tärnor i kyrkan.

Mamma, vi har bråttom, du kan inte ta några kort” ropade Nicole när jag tittade in med kameran men efter att ha ”hotat” att jag hade åsikter om hur det såg ut i rummet så fick jag en sekund så glöm det där med rätt ljus och dylikt. Suddiga kort men … kort på dessa tjejer denna Lucia morgon <3

IMG_5019

Matilda tog på sig Lucia klänningen direkt medan de andra valde att byta om i kyrkan.

Fina Matilda!

IMG_5018

Min dotters leende är inte riktigt genuin tror jag då hon tyckte att jag var sådär jobbig som en förälder kan vara =)

IMG_5016

Kortet nedan tyder på just detta =)

IMG_5015

En liten ”panik” utbröt när Matilda sa att alla skulle ha vita sockar då de skulle inte ha skor på sig. De ringde kompisen Agnes som får ta med sig 3 extra par till dessa tjejer som annars hade tågat in med vit klänning och svarta strumpor =)

Minns som igår en händelse från Nicoles dagisperiod. De skulle lussa för oss föräldrar och släktingar och hennes pappa och jag hade klänning, band, Lucia krona men vi hade glömt EN sak … det där ljuset som de går och håller i handen. Mådde så dåligt när jag såg alla andra barnen tåga in stolta med sina ljus men när vår lilla dotter kom så insåg vi med ett leende hur hon hade löst det. Hon höll pekfingret rakt upp som om det vore det där ljuset i handen som hennes föräldrar inte hade tänkt på att hon skulle ha…

Det kallar jag för att lösa en situation på bästa möjliga sättet och hon verkade inte så besvärat heller av detta. Stolt var hon och den initiativförmågan hoppas jag att hon har med sig i mycket annat i livet.

Det är verkligen fantastiska tjejer som min dotter har som vänner och vi alla vet hur viktigt umgänget kan vara när det gäller påverkan så känner mig lycklig lottad och gömmer mig gärna i mitt sovrum för att inte störa så att de känner att de kan vara hemma hos oss…

För min egna del blir det jobb till 18 och Knut och jag är redan på plats <3

 

4 thoughts on “Fyra Lucia tärnor förbereder sig …

 1. Grattis till utbildningen, och vilka härliga tjejer, man saknar det där när dom blir äldre men allt har sin charm ;) Vänta du bara till studenttiderna kommer när man dör nästan av lycka och stolthet ♥

  Men du? Nu fick jag ”dumbo” öron ;) el ögon, när jag läser att du fastnat för några glas på Zara, berätta, gärna vilka det är, letar själv några men hittar inte liksom det jag vill ha…
  Ha en fortsatt trevlig Lucia ♥

  1. Tack snälla Monica, en spännande vår väntar med många utmaningar =)
   Ja, glasen är ursnygga men lite svårt att förklara … Måste till Gbg för att köpa de så skall jag fota de =)
   Detsamma till dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *