Ryggskott …

Och så vaknade jag idag med den värsta värken i ryggen, som en strålande känsla som hugger varje gång jag rör på mig, reser på mig, böjer mig eller håller i något… helt enkelt alltid =)

Trodde först att det var njurarna som smärtade då jag har haft ont vid sidorna också men farbror doktor säger att just detta är en klassisk smärtsam ryggskott och även om jag inte kan relatera den till någon speciell rörelse eller sträckning så kan den uppkomma ändå.

Blodprov togs dock också för att njurarna skall undersökas trots läkarens uttalande om ryggskott.

Jag har ju trots allt googlat och kommit fram till att det är njurarna så vem är mest pålitlig: google eller en utbildad läkare? =)

När jag kom till vårdcentralen träffade jag på några bekantskaper så fick mig några glada skratt trots miljön och trots att vi alla var där pga. att vi hade ont någonstans =)

Berättade att i Italien så åker läkaren ut till sina patienter för är det inte mer logisk att den friske rör på sig än den som är sjuk?

Självklart gäller sådana besök sådana åkommor som inte kräver stor medicinsk utrustning men tänk vad många besök som inte kräver just det och som därför kunde utföras i sitt eget hem.

Kan detta vara kanske något att fundera över för vi alla fick idag vänta 1 timma (trots bokad tid) och är du sjuk och har ont/mår dåligt så är den timman extra alldeles för lång tid…

Jag tycker iaf. att man borde testa denna italienska variant innan man förkastar den =)

IMG_2879

Är nu hemma igen efter att ha hämtat ut lite smärtstillande för ryggen och skall nu försöka koppla av med någon spännande dokumentär innan jag skall åter röra mig då jag skall undvika att ligga stilla allt för länge.

Lättare sagt än gjort =)

 

8 thoughts on “Ryggskott …

 1. Försök nu vara lite stilla o vila de behöver du nog. Hoppas du får en en mysig kväll trots rygg problemen. Kram

 2. Tanken med hembesök är ju god men rent praktiskt förmodligen inte genomförbart då läkaren isf kanske får röra sig inom ett stort område. Mycket dötid som bara innefattar förflyttning etc.

  Men en privat klinik som kostar massor av pengar kan säkert erbjuda detta. Den statligt ägda, mest troligt inte.

  Krya på dig! Ryggskott gör för jäkla ont.

  1. Håller med dig om att tidsaspekten borde vara det negativa i ett sådant upplägg men undra hur de resonerar i Italien då de väljer just det alternativet… Får undersöka helt enkelt =)
   Ja, jäkligt ont och idag har det inte blivit bättre =(

  2. Ja, precis. Som distriktssköterska åker vi hem till väldigt sjuka regelbundet och dom får också hembesök vid behov av dr. En distriktsläkare ansvara för flera tusen patienter och kommer patienten till mottagningen finns ju all teknik där osv.
   Hoppas du snart blir bättre!,

  3. Nu lärde jag mig något nytt för hade ingen aning att ni gör hembesök. I Italien har man sin familjeläkare som besöker en vid behov men självklart får man ta sig till mottagning om en större undersökning krävs. Vore ganska intressant att ta reda vad de olika alternativen kostar för rimligtvis borde det vara så att den friske åker till den sjuke men förstår även tidsperspektivet =)

 3. Ut och promenera så mycket som möjligt fastän det gör skitont. Går mycket fortare över då. Gjorde misstaget att vila när jag fick mitt första ryggskott. Tog flera veckor innan det gick över. De andra gångerna har jag rört på mig och då har det bara tagit några dagar. Sen så är det mag-och ryggträning som gäller;)

  1. Ja, att röra sig är receptet och det har jag gjort även om jag kan knappast kalla det för PW =)
   Träning får det allt bli, har kontaktat ett gym här i stan så skall börja ta tag även i det (bland alla andra ändringar jag skall göra =)
   Hoppas att du inte lider av det allt för ofta för ingen skön smärta direkt =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *