Invigning av Västerlånggatan i Borås …

Ett år efter starten på den ombyggnationen på Västerlånggatan där butiken ligger så var det idag dags för invigningen på det jag inte riktigt vet vad jag skall kalla, helt enkelt en blandning mellan Canal Grande (som jag hoppades på) och ordet ”ränna” som de flesta boråsare har kallat denna projekt.

Själv tycker jag att gatan blev ljus och estetiskt tilltalande men min åsikt är även den att det där vattenstråket kunde man helt enkelt låta bli.

Den som har trots allt inneburit att jobbet dröjt flera månader, att centrum har varit allt annat än en levande sådan i 12 långa månader och den som har kostat staden de höga summorna som majoriteten av invånarna i Borås gärna hade kanske velat ha investerat i något annat.

Förutom detta så har den (lätt att räkna ut detta) påverkat negativt även oss småföretagare som redan kämpar dagligen för våra verksamheter och som i flera månader hade en ”gata” som var som en sandlåda, en högljudd sådan som präglades av borrande, damm, och sand överallt.

Detta var min verklighet under hela förra sommaren och till skillnad från mina grannar som gör inköp på blommor kanske veckovis och kan därför köpa in mindre om de säljer mindre så hade jag gjort mina 6 månader tidigare och kunde helt enkelt inte stoppa de. Den möjligheten finns inte i min bransch och de varorna fick betalas oavsett uteblivna intäkter.

Att de  som ansvarade för detta inom kommunen inte såg till att påskynda renoveringen med hänsyn till oss som jobbade mitt i detta kan inte annat än att göra mig irriterad för om detta hade handlat om en par månader så hade jag inte sagt något men 9 månader är långa, alldeles för långa när man påverkas dagligen och förutom detta ingen av de kom ner till oss för att prata eller be om ursäkt för fördröjningen.

Som jag tidigare har skrivit kring detta så är jag inte den som var emot detta från början till skillnad från de flesta andra som jag hörde prata om kring och om projektet men efter att ha sett hur allt hanterades så tycker jag att de politiker som ansvarade för byggnationen visade allt annat än respekt för oss småföretagare.

Från en intervju i P4 om just detta.

c540652b-6b16-4a15-8ca9-c50e9c4529be

Men idag var det invigning och jag kunde inte annat än att le när jag såg en liten film som P4 hade lagt ut på sin instagram och där man tydligt ser hur vattnet inte riktigt kom upp när den skulle medan de som var lite förväntansfulla inför detta stod och tittade.

Lite brunt vatten sprutade ut för att efter en stund bli klarare och fylla på som den skulle.

Paraden såg jag från dörren och kunde inte annat än att tänka på ”picadorerna”  i Disney filmen ”Tjuren Ferdinand” …

IMG_9710

picadors

De är ju trots allt både söta och personliga =)

Som ni kanske läser (man behöver här inte läsa mellan raderna =) så är jag kanske inte den som förtjusades av invigningen men nu är allt färdigt, rännan/kanalen är invigd och Västerlånggatan är tillbaka, tjohoo! <3

IMG_9711

Bara att inse att de som kanske tror att jag lever i en liten fantasi bubbla har helt rätt för såhär trodde jag att det skulle ”nästan” se ut som när det var färdigt =)

venice-canal-grande-nightview

Undrar varför jag alltid blir besviken =)

Ikväll skall jag på stan och ta ett glas vin med en väninna och njuta av denna fantastiska soliga kväll och skåla in Västerlånggatan …

 

2 thoughts on “Invigning av Västerlånggatan i Borås …

  1. Det blev väl en rätt hyfsad satsning, jag kanske saknar lite grönska ihop med vattnet, men det kanske kommer. Tycker det blev rätt bra ändå.

    1. Jag tycker att det var bra att byta ut stenar så att gatan blev ljusare men den där ”kanalen” är jag tveksam till =) Kanske med lite grönska till och mysig belysning på kvällen men den blev inte riktigt som jag trodde =) Saknar också grönskan väldigt mycket så hoppas att något görs i den frågan …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *