Att starta söndagen med att klara av milen …

Klockan är 10.30, solen skiner högt i himlen och jag ligger nu i soffan med en kopp kaffe och med den där nöjda känslan som att ha klarat av 1 mils löpning ger …

Kl. 8 imorse hade jag bokat tid med underbara Anetth Lindström för söndagens löpning och vi båda har inte kunnat samma tider så nu var det 3 vekors sedan vi sprang och femte gången totalt. Jag har inte sprungit eller tränat på flera år (sedan jag började med butik egentligen) förutom några försök på att ta tag på den biten och som kanske har hållit i sig i 2 veckor och därför inget jag räknar med.

1 mil.

För många är det inget speciellt att springa 10 km. men för mig som har gjort detta endast 1 gång tidigare för kanske 4-5 år sedan (och då också med Nettan) så är den distansen ett mål som jag hade att klara av innan sommarens slut.

Det jag inte riktigt visste idag när vi startade är att detta skulle ske mycket tidigare än så =)

Av någon anledning så fungerade det mesta och jag tyckte inte ens att det var speciellt jobbigt något Nettan märker på stegen, kroppen och andningen så det var bara att löpa på i morgonsolen och mot Almenäs. Att få löpa i vackra omgivningar gjorde löpningen så klart mycket trevligare …

IMG_8821

IMG_8822

IMG_8824

En stor del av träningen handlar om en mental inställning och detta blev väldigt påtagligt när Nettan stannade 2 minuter för att prata med en person (jag fortsatte springa då jag ville inte komma ifrån min ”flow”)  Stegen under de 2 minuter var såååååå otroligt mycket jobbiga och om jag inte hade vetat att hon ”kommer snart” så hade jag stannat och gått istället.

Att springa med någon som ger energi när man själv är i starten på att få in en rutin är en stor plus så klart och därför är jag väldigt tacksam för att ha en så fin väninna som henne. Älskar henne för sin inställning till livet, för att se alltid på möjligheterna istället för att stanna upp vid svårigheterna.

Nettan med några andra jobbar för att lära oss en ny löpteknik som egentligen är grundad på ”hur vi sprang tidigare”. Man skall springa för att landa på hela foten och man skall inte hålla in magen som många förespråkar.

När hon beskrev hur viktigt syret är för cellerna i kroppen och jämförde detta med att stå på en vattenslang istället för att bara hålla i den så log jag och förstod direkt vad hon menade. Släpp på magen istället för att strypa tillförseln av syre genom att hålla i …

Kanske är det detta som gjorde att jag klarade milen utan några som helst problem och att jag även tom. hade kunnat springa lite till =)

Helt klart en skön känsla att nu sätta mig på balkongen i solen med min kaffe och tänka ”i did it”  och nästa gång vet hjärnan att det går och att jag tidigare har gjort så referensramen är nu satt och underlättar kommande tillfällen.

Just för att jag tycker att min väninna är grym på det hon gör så kommer länken till hennes sida.

HÄR finner du lite info med mailadress och annat ifall du vill kontakta Nettan för att lära dig något nytt som går lite emot det som annars förespråkas hos vissa.

Kroppen är en fantastisk maskin och att förstå hur allt connectar med varandra ger nya insikter och upplevelser.

13342378_10153964210127713_351912292_n

4 thoughts on “Att starta söndagen med att klara av milen …

  1. Så duktig du är. Jag är så imponerad. Att klara av springa en mil är inte lätt. Jag som inte klara av att springa 1 km. Så duktig du är. Jag älskar läsa din blogg.
    Kram Mona

    1. Tack Monat men mycket är nog mentalt då jag själv tycker att det är så mycket jobbigare om jag skulle försöka mig på att springa själv. Av ngn anledning är det skillnad så försök att springa med ngn som kan och vars energi smittar av sig =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *