När mörkret faller …

Det känns som att jag har blivit lite av en nattuggla som går och lägger sig lite alldeles för sent men å andra sidan älskar jag tystnaden som råder sent på kvällen/natten (med undantag för Knuts snarkningar) och jag älskar att hjärnan sätter igång att tänka utan den stressen av att måste göra något annat.

Lite mer här och nu när mörkret faller och de flesta har gått och lagt sig i sina hem.

Ikväll kom min väninna Linda förbi innan hon tog med sig sina saker till sin bror där hon skall bo efter att ha varit min ”sambo” i en vecka fram tills hon åker tillbaka till sina studier i Örebro.

Hon berättade om en liknelse hon hade fått höra.

”Om du lyser med en lampa i ett nyckelhål så kommer du att endast se skuggan av nyckelhålet på väggen. Om du å andra sidan öppnar dörren och lyser med lampan så kommer en helhet tydligt fram och du kommer att se hela rummet” och visst är det så …

Vi kan kalla det för nyckelhålseende eller tunnelseende men kontentan är detsamma: vi väljer att tolka det lilla vi ser utan att bry oss om att ta reda på mer trots att vi kanske då skulle omvärdera vårt tyckande om olika människor, situationer och agerande …

Kanske är det så att vi bryr oss inte om de vi tycker något om, kanske är det så att det är lättare att följa strömmen i vad andra tycker eller kanske är det så att vi helt enkelt inte har tid. Det finns många olika anledningar till att vi tolkar, pratar och tycker om andra men kontentan är just benägenheten att bara lysa på en del av någon/något.

Det kan handla om allt från att ta  parti i en skilsmässa till att tycka något om någon utifrån ett utseende.

Vi har nog alla gjort oss skyldiga till detta och kommer troligtvis att falla för det misstagen igen i livet.

Vi människor är allt lite speciella när det gäller detta och jag påstår inte att jag är bättre än någon annan men tror genom egna erfarenheter att jag är lite mer öppen till att inte tycka för mycket om andra.

Ville egentligen denna sena kväll efter ett par timmars samtal med min väninna uppmana lite till att öppna dörren för att lysa på hela rummet om du nu måste tycka något och inte bara titta genom nyckelhålet för du kan nämligen ha fel i din tolkning om någon eller om en situation. Att ha den insikten är rätt så viktig <3

Gick igenom några bilder från slutet på sommaren och nu när de tråkigaste månaderna jag vet infinner sig (januari-februari-mars) så kan jag inte annat än att längta till våren och sommaren…

Tankarna är igång om planer för våren/sommaren: Thailand, Spanien, Gotland, Montana … En resa till Bologna är ett måste också… Älskar att se fram emot olika saker, en del av nöjet är just själva längtan och planeringen.

IMG_9289-980x980

Har ikväll börjat fixa lite kring de varor som skall vara med på REAN men ett av jeansen som EJ kommer att vara med är Please Classic Imperial.

Tänkte fram tills imorgon kl. 18 ge dig dock chansen och möjligheten att köpa de för 1299:- (ord.pris: 1799:-) bara som en liten tack för att du följer bloggen.

HÄR hittar du denna läckra denim och de storlekarna som är kvar är XS/S/M/L

DSC_0502

Nu måste jag däremot verkligen gå och lägga mig för imorgon skall jag tillbringa flera timmar på Salong Youniqe för att fixa mina extensions.

Önskar dig nu en buonanotte och skall nu gå till mitt guldiga sovrum med en snarkande Knut som redan ligger under sängen och inväntar på sin matte …

<3

4 thoughts on “När mörkret faller …

 1. Hej Michaela!
  Visst är det så, att vi ofta belyser ”nyckelhålet” och dömer människor efter det, istället för att belysa hela ”rummet” – så sant och så dumt!!
  Jag tror att vi alla har blivit utsatta för det, vad det nu kan handla om för problem!
  En bra tankeställare för oss alla!!
  Ha en bra måndag!! <3

  1. Ja, ibland är det rätt så nyttigt att reflektera lite kring detta mänskliga egenskap att bara se vad ögat ser eller att se genom andras ögon … Detta kan gälla så mycket så en liten sen reflektion efter att min väninna och jag suttit och pratat <3 Kram

 2. Hej

  En fråga om rean i morrn, kommer de kläder som är rea på, ligga under den kategorin rea? eller hur vet jag att det är rea?
  Kram Nettan

  1. Håller på att lägga de kläderna som skall vara på REA under fliken REA och så kommer att antingen priserna att ändras direkt eller så får man en kod. Kollar upp med de som har hand om webshopen imorgon =)
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *