En hyllning till livet …

Fick mailat detta brev som en vän fann på aftonbladet.se då jag brukar ofta säga att ”tid är samhällets bristvara”.

Även om det är svårt att hålla tårarna borta så är orden i brevet en hyllning till livet <3

Dog i cancer – lämnade rörande brev till dottern

”Säg inte till henne att jag är i himlen”

Heather hade cancer och visste att hon skulle dö. Då passade hon på att skriva ett rörande brev till sina närmaste där hon uppmuntrar dem att inte säga till dottern att mamma åkt till himlen.

”Jag har både bra och dåliga nyheter. Den dåliga nyheten är att jag uppenbarligen är död. Den bra nyheten är att om ni läser detta är ni troligtvis inte döda.”

Så inleds Heathers avskedsbrev till sina nära och kära. Heather hade bröstcancer och visste att hon inte hade så länge kvar när hon skrev brevet som nu spritts över internet efter att hon gått bort tidigare i veckan och hennes man Jeff publicerat brevet på Heathers Facebooksida, skriver Daily Mail.

”Gör henne inte förvirrad”

Heather skriver bland annat om hur hennes familj ska berätta för Heathers dotter Brianna om hennes sjukdom.

”Snälla, snälla, snälla säg inte till Brianna att jag åkt till himlen. Då kommer hon tro att jag valt att vara någon annanstans än med henne. Faktum är att jag gjorde allt jag kunde för att vara med henne för det finns INGENSTANS jag hellre skulle vara än med henne och min man Jeff. Snälla förvirra henne inte genom att låta henne tro annat. För jag är här. Men inte längre i den där jävla kroppen som vände sig emot mig. Tyck inte synd om mig eller var ledsna. Le och kom ihåg att vi hade skitkul tillsammans för jag hatar fan att göra folk ledsna. Berätta för Brianna om mig och hur stolt jag är över henne (men säg att jag var mycket coolare än jag faktiskt var).”

”Ha en sjujävla fest”

Hon skriver även om hur lyckligt lottad hon varit som fått tillbringa 13 år med maken Jeff och hur hon vill att hennes nära och kära håller en begravning värdig Heather själv.

”Tid är det mest värdefulla vi har och jag är otroligt tacksam över att ha fått tillbringa en så stor del av mitt liv med Jeff. Jag älskar dig. Om detta är hälften så jobbigt för dig som det är för mig så krossar det mitt hjärta för det sista jag vill är att göra dig ledsen. Till mina vänner, jag älskar er. Tack för ett inspirerande liv.  Jag önskar er långa, lyckliga liv. Om ni går på min begravning, se till att ha en sjujävla fest och dra på er en krognota som skulle gjort mig stolt. På ett konstigt sätt känns det som att jag kommer att vara där med er för ni vet hur mycket jag hatar att missa en fest. Gör mig en tjänst och ta några minuter varje dag till att uppskatta hur skört livet kan vara. Glöm aldrig att varje dag räknas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *