No more blekning …

Buongiorno!

Bara några meter från min bostad finns salong Youniqe så när jag har rastat Knut i den lilla gräsplätten som jag kallar för ”vår trädgård” så har jag mött ibland Marianne som äger och driver salongen tillsammans med några andra underbara tjejer/kvinnor.

Vi har pratat hår och så ventilerade jag redan för några månader sedan mina tankar om att sluta bleka håret för att ge det en chans att växa ut.

Hon berättade att de har stora kunskaper i just skadat hår och att hon tyckte att det inte skulle vara några problem att sluta bleka det. Jag skulle få vara blond genom att färga det vilket är något många andra frisörer har varit lite skeptiska till då de var rädda att jag skulle bli lite för gul i håret.

För ett par månader sedan gjorde Antonio Axus i Stockholm mig lite mörkare men den färgen försvann lite med tiden. Älskade verkligen de nyanser han la för att jag skulle påbörja en process att sluta vara vit och gul i håret. En lyxig blond hårsvall var och är målet…

Marianne hade dock inga tider förrän som igår så det har varit en väntan med det enda trösten att ”håret har fått vila”. Har nog aldrig haft en sådan markant utväxt som jag hade fram tills igår =) och i och med det insåg jag även att jag har börjat få gråa nyanser i håret. Oooops!!!
IMG_9525
Något jag uppskattade hos Marianne var att hon gjorde ett hårsanalys och gav mig fakta som jag faktiskt aldrig hade hört talats om.

Mumsig cappuccino medan jag lyssnade …
DSC_0074
Det blev ett besök på närmare 4 timmar för att det var infärgningar som gjordes för att försöka få håret att ljusas till den grad som vi båda trodde skulle bli snyggt på mig.

Måste erkänna att jag själv blev förvånad över att det gick och att det blev så otroligt bra.

Är du i min situation, dvs. att du har i flera år blekt ditt hår så att det har gått av så kan jag säga utan att ljuga att det går att färga håret blont trots att man är mörk in real life =) Min fördel är mina numera gråa nyanser (känns konstigt att skriva att de är en fördel) som gör att risken för att bli orange i håret minskar markant.

Vill du boka en konsultation för att se vad Marianne kan göra för just dig ring till salongen eller besök deras vackra hemsida HÄR för att se allt de erbjuder. Att de har kunskaper i just färgning råder det inga tveksamheter om … Jag är beviset <3

Så här såg jag ut igår efter att hon hade plattat håret med en plattång som de säljer i salongen. En annorlunda sådan som dock inte skadar håret i samma utsträckning som många andra gör.

Underbart att mina nya extensions från First Extensions klarade alla färgningar så bra så rekommenderar dessa varmt också … Billigare extensions behöver inte alltid vara sämre för jag är den som är alltid skeptisk och svår när det gäller färger och löshår. Jag har gjort sådant för länge så har krav …
IMG_9527
Och så här ser jag ut idag på jobbet <3
IMG_9563
(Jeans & skjorta från Furia.se & halsband från Thelittleshowroom.se)

Tack Marianne för att du övertygade mig och tack för din tid igår. Supernöjd och måste nog boka redan nu nästa tid …

Nu har ett paket blivit levererad till butiken så återkommer om en stund <3

10 thoughts on “No more blekning …

 1. Hej !!!
  Måste bara säga att du är jättefin i håret nu . Passar bättre med lite mörkare blond . Jag är oxå mörk men brukar färga blond har aldrig blekt håret . Kul att du hittade en bra salong som man trivs med . Ha en fin dag // kram Tina

  1. Det där med färg är svårt då det krävs nog vissa kunskaper. Frisörer är nog specialiserade i olika saker som man är ofta i det mesta så nu har jag hittat någon som kan det där med färg och det känns riktigt bra …

   Tack Tina <3

 2. Jättefin i håret är du!

  Undrar lite, jag var hos Wendys hair i Stockholm och de satte i extensions där, jag var pojklippt men de lyckades och jag har varit nöjd, då håret hade naturligt självfall och det har jag på mitt egna också, men, upplevde att håret var toppen precis när det var nytvättat men dag två och tre om jag inte tvättade det så kändes det som om det ville tova ihop sig…Är det nåt du upplever med håret från First extensions?
  Mitt hår skulle vara bra kvalité men vem är jag att avgöra det?
  Jag har nu tagit ur mina extensions (på en salong i min ”hemstad” och ska låta mitt egna hår vila till april/maj och då är frågan om jag vågar sätta i detta hår, eller om jag ska ta nåt annat hår.
  mvh MariaG
  ps är så glad över att du delar med dig av både ditt och datt :-D

  1. Hej Maria,

   jag har haft extensions i flera år och jag tror att jag vet vad jag pratar om och som jag skrev så har jag fått gratis testa 2-3 olika märken som jag aldrig har skrivit om då jag ej var nöjd men den jag är verkligen nöjd med First Extensions. Upplevde att det var lite torrare än Great Lenghts men det tovar sig inte alls som alla de andra som jag har haft. Tycker att just DET är den största skillnad så jag kommer att ha det håret igen.
   Har haft mitt nu i nästan 3 veckor och det är lika bra som innan, tom. bättre efter några tvättar så testa och se ….
   Berätta gärna efteråt vad du tyckte <3
   Kram

 3. Hej! Jag ljusfärgar mitt hår och har extensions. Även att jag just bara färgar så har jag dålig kvalitet på håret. Tråkigt, men jag vill se ut som jag gör. Nu till min fråga! De nya extensions du har, finns de i tejpfästen? Det är nämligen det jag använder. Vad kostar de? Du blev jättesnygg i håret!

 4. Hej! Jag ljusfärgar mitt hår och har extensions. Även att jag just bara färgar så har jag dålig kvalitet på håret. Tråkigt, men jag vill se ut som jag gör. Nu till min fråga! De nya extensions du har, finns de i tejpfästen? Det är nämligen det jag använder. Vad kostar de? Du blev jättesnygg i håret! Kramkrkkram

 5. Hej! Jag ljusfärgar mitt hår och har extensions. Även att jag just bara färgar så har jag dålig kvalitet på håret. Tråkigt, men jag vill se ut som jag gör. Nu till min fråga! De nya extensions du har, finns de i tejpfästen? Det är nämligen det jag använder. Vad kostar de? Du blev jättesnygg i håret! Kram Monika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *