Memories …

De flesta av oss förknippar vissa personer med olika saker, dofter, upplevelser …

När min mormor gick bort var exempelvis det enda jag ville ha hennes våg, den ”old fashion” som hon alltid ställde sig på för att flytta den där viktplattan tills vikten visade rätt … Mer eller mindre varje morgon ställde hon sig på den så inget annat föremål var mer mormor än den gamla vågen som nu finns på min vind och som alltid kommer att vara mormor för mig.

Igår när vi landade fick jag skjuts till Borås och på vägen in till stan körde vi till Västersjön, till Nikolaigatan där mina morföräldrar hade sommarstugan dit min familj åkte varje sommar från Italien för att tillbringa 2-3 veckor med mina morföräldrar och med min morbror med fru.

Det var alltid 2-3 sköna och avkopplade veckor som väntade där. Mormors kotletter med potatis och brunsås var det bästa jag visste tillsammans med hennes rulltårta som fick det att vattnas i munnen på mig =)

Alla bodde i stugan men min morfar och jag bodde i lillstugan som  fanns bara 30 meter ifrån och med skogen bakom sig. Där låg han och jag i var sin säng och läste böcker på kvällarna samtidigt som han alltid såg till att en Marabou fanns gömd i en låda vid sängen.

Vår lilla hemlighet som jag bara ler åt för jag älskade de kvällarna. Lillstugan är för mig min morfar <3

Igår åkte vi till den platsen där stugan har rivits ned för att de nya ägarna har byggt upp ett året runt hus. Sedan den såldes har jag inte varit där så var lite rädd för hur jag skulle känna då det var för mig en av favoritplatserna … När vi åkte förbi såg jag att de har behållit lillstugan och kände bara en sådan längtan till att hämta den och ha den hos mig … Min lillstuga <3

Glad att den finns kvar då jag har så många minnen där samtidigt som jag känner tårarna i ögonen för att jag ibland vill vara åter den lilla flickan som läste böcker med sin morfar och åt Marabou …

Hittade en bild på det <3
1934681_55014293659_6153318_n
Hade jag haft möjligheten till det hade jag knackat på dörren och bett att få köpa den där lillstugan men så har jag inte någon plats att ha den och där fallerar allt ändå …

Märkligt hur starkt man kan känna för vissa saker för de minnen de väcker och för den tryggheten som de förknippas med.

Har du något som du håller kärt?

Bara några meter från stugan ligger en sjö där bland annat askan från mina hundar Jack och Bambi finns <3
1936185_122752993659_7389118_n
Memories <3

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *