Kaxig ödmjukhet …

En fantastisk kille & vän som är betydligt yngre än mig och som jobbar inom modebranschen för stora internationella namn messade för att fråga om han kunde komma förbi då han var i Borås.

Han frågade först om jag kunde slänga ihop lite kött och sallad men kunde inte annat än att skratta för även om vi har känt varandra i över ett halvår så har han nog missat den lilla detaljen om att jag inte kan laga mat… Det är mer så att ”om JAG skall slänga ihop en rätt så får DU slänga den i soporna när du har smakat” =)

Jag hämtade nudlar, räkor och grönsaker på lilla thai ställe här på samma gata. Lättare och säkrare. Vi satte oss på innegården med min hund Knut som bara gjorde sina sötaste miner för att tigga till sig något.

Först tittade han på honom …
DSC_0031
Sedan tittade han på mig …
DSC_0032
Thai och Peroni, härlig kombination =)
DSC_0033
Så mysigt att sitta på innegården och prata om något vi båda brinner för, idéer, framtidsplaner och vuxenpoäng … Även om man befinner sig i olika stadier i livet så förändras inte vissa önskningar, förväntningar och tack och lov för det.

Ikväll höjer jag min flaska Peroni för alla de människor som trots att de kanske har ”kommit långt” i det de gör genom att ha blivit framgångsrika så tappar de inte den ödmjukhet som är ett sådant trevligt egenskap. Som jag sa till honom, ”don´t loose it” för många killar i den åldern, med det utseende och med den framgången skulle vara hans raka motsats.

Jag pratade en gång med en duktig affärsman och berättade för honom att jag tycker att ”kaxig ödmjukhet” är viktigt i livet. Han log då han nämnde att just de två orden använder sig även han när han håller tal så även om jag inte är den enda som har kommit på dessa två egenskaper tillsammans men som kanske verkar stå i kontrast till varandra så kan jag iaf. erkänna att jag inte har hört någon säga dem innan.

Nu skall jag jobba med Ipad och block och som ni ser har jag lyckats (testade bara) få in min blog adress så känner mig lite kaxig i att ha lärt mig något nytt idag men ödmjuk över att jag inte kan allt och kanske har glömt imorgon hur jag gjorde idag…ipad
Nu skall det mailas lite och så önskar jag dig en trevlig kväll <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *