Vi hade iaf. tur med vädret …

Har ni någon gång upplevt en dag där det mesta om inte allt går snett? =)

Jag upplevde helt klart en sådan igår när min väninna Linda och jag skulle ”göra” Göteborg. Det hela började med att vi egentligen skulle ha haft en tjejhelg i Stockholm denna helg men av diverse olika anledningar bytte vi ut detta till en kväll/natt i Göteborg.

Häromdagen avbokade jag hotellrummet i Stockholm 6-8/6 för att boka en natt i Göteborg. Linda kom till mig vid 12 och så körde vi till Göteborg. Vi virrade runt lite men hittade ändå snabbt till parkeringsplatsen. När vi skulle ta ut vår packning insåg jag att jag hade glömt kassen med kläderna/ombytet. Blev så klart lite off över detta men vi skulle ändå vara positiva och inget skulle förstöra den mysiga sinnestämningen som skulle prägla kvällen … =) My wish …

Vi konstaterade snabbt att då vi ändå hade bestämt oss för casual och inte uppklätt var det bara att gå till Raglady och köpa en cool t-shirt. Onödiga 500:- men det hade ändå löst ”problemet”. Frågade Linda om hon hade bott tidigare på Clarion Hotel Post för det hade jag =) Det var ju där jag hade svimmat i duschen under en dejt =) (en historia i sig som tom. kom i Hänt Extra =)

I den bortglömda kassen fanns även plattången och ni vet kanske (eller inte) vilka problem saknaden av den kan innebära … men så fort jag kom fram till receptionen frågade jag om de hade en sådan. I deras skönhetssalong fanns en som vi kunde låna så jag blev genast lite gladare … Sa mitt namn till receptionisten.

Bokstaverade den då hon inte fann den i systemet … ”Har du någon bekräftelse med dig?” Då jag hade skickat ett mms till Linda över utförd bokning så tog hon fram den och det konstaterades att jag hade bokat natten mellan 6-7/6 och inte 7-8/6. Troligtvis blandade jag ihop alla datum när jag avbokade Stockholms rummet.

2000:- var dragna från mitt kort och var inte återbetalningsbara! FUCK!!! Precis det där ordet kände jag inombords för det är precis som att kasta pengar i sjön. Hatar sådant! 2000:- är ju för mig en halv flygbiljett till Italien och en massa pengar =( Att inte få något för det kändes så otroligt orättvist och även om jag förstår hotellets policy så gillar jag inte Clarion =(

Nedstämda satte vi oss utanför på trappan och som någon skrev på instagram ”Ni har iaf. snygga väskor” =)
IMG_7532
Vi gick in på olika bokningssajter och det enda tillgängliga rummet var på Upper Town (Gothia Hotel) men då var det inget rum som helst men deras nya svit med pool för 15570:- !!! Jag tror dock att frukost ingick =) Damn!

För utan att veta om det visade det sig att vi hade bestämt oss för en Göteborgs kväll när Håkan Hellström hade konsert på Ullevi och rekord på sålda biljetter var nådd. Linda frågade mig ”Vet du ens vem han är Michela?” ”Egentligen inte Linda men han har väl sjungit något om sorg och Göteborg …” På den nivå känner jag till denna svenska artist =)

Jag har väldigt lite koll på svenska artister som ni förstår. Två snälla kunder och en snäll väninna skrev eller ringde om att vi kunde få låna deras lägenhet men de trodde att vi var i Stockholm och inte i Göteborg. Vi insåg att det var bara att åka tillbaka till Borås efter att ha övervägt om vi skulle dra till Helsingborg eller Malmö istället.

Vi gick tillbaka till parkeringen och mot parkeringen förespråkade någon att ”Jesus lever” …
IMG_7534
Vi satte oss i bilen och åkte hem. Vi beställde lite sushi och kom hem till mig. Min mamma hade dock hämtat Knut så länge och hade min nyckel så vi kom inte in. Ringde till henne så att hon fick komma ner med den medan vi satt och åt på vår mysiga innegård.
DSC_0046
DSC_0045
Vi försökte tänka och kom fram till att ”vi får helt enkelt ta tåget till Göteborg” och åka hem med buss/tåg mitt i natten för vi ville ju gå ut när vi ändå hade planerat om allt.

Vi vilade dock först lite i soffan … Blusen finner du HÄR och dessa snygga denim från italienska 2W är på halva priset HÄR.

IMG_7570IMG_7546Trötta kände vi ändå för att trotsa allt som hade gått emot oss och bytte om till ytterligare en skön klädsel.

Jeans från Please i den coola modellen med 6 knappar. En svart lite vintage tvätt och har storlek S på bild. Linnet köpte jag privat i Italien för en månad sedan. Please jeansen på bild finner du HÄR. Ursnygga!IMG_7581
Vi gick till stationen och satte oss på tåget för att i Mölnlycke få meddelandet att Göteborgs station var bombhotad och att vi kunde välja att hoppa av och vänta in en buss då de hade ingen aning om hur länge vi skulle få sitta kvar där.IMG_7585
”Det här är inte sant” tänkte jag men efter 10 minuter visade det sig att tåget kunde fortsätta mot den bombhotade stationen.

Jessica peppade via instagram =)

Lite utmattade över allt gick vi åter till Clarion för att ta ett glas vin i solen.IMG_7592
Vi höll upp modet och strosade lite skönt på Avenyn för att sätta oss och äta något på Lipp. Måste dock säga att nästan alla de som var där just denna kväll var över 50 år och av den typen av människor som är ute som jag får lite ”anti känsla” av … Gillar nämligen inte när människor är för runda under fötterna och då menar jag inte bildligt …

Det är både en nackdel och en fördel att bara se det ”patetiska” i det men jag kan tyvärr inte göra så mycket åt saken. Jag förknippar onykterhet med sorg och får ont i hela kroppen av att se det. Omanligt, okvinnligt och långt ifrån vad jag tycker är attraktivt hos en man eller kille.

Vid midnatt åkte vi hem, vi satte oss i soffan och pratade om kärlek, sorg, glädje, det förflutna, framtiden. Vi la oss i sängen och somnade för att vakna till en solig dag …

Gårdagen blev i allt långt ifrån det vi hade planerat eller visualiserat men ibland blir det verkligen tvärtom … Istället för att gå ner till en frukostbuffé på Clarion Hotel gick vi till Kafé Orion och satte oss i solen med en latte.

Som sagt … vi hade i alla fall tur med vädret igår som idag och det finns så klart alltid värre saker i livet än bortkastade pengar och en lördag som inte blev som vi hade sett framför oss … Det som gör livet spännande och lärdomen blir att aldrig boka utan att kolla datumen två gånger först och aldrig boka när man har bråttom.

Det finns alltid en lärdom bakom ett misslyckande … <3

4 thoughts on “Vi hade iaf. tur med vädret …

 1. Hej

  Vilken helg ni fick…Jisses otur milt sagt….Nu har jag bläddrat tillbaka och läst i kapp…Vilken snygg jumpsuits som ni kommer få in…Spännande….Och din söta vovve har fyllt år….Grattis Knut i efterskott…
  Nu har jag tvättat och strykit allt från semester resan, skönt att allt är klart..Semestern var underbar
  Ha en fin söndag
  Kram Nettan

 2. Hej Michaela!!! Förstår din känsla när allt gick fel när vi skulle haft en rolig helg i Vackra Göteborg!!! Synd jag inte läste förrän nu för ni kunde ju fått låna mitt gästrum!! Kram o bättre lycka nästa gång!!

 3. Trist när det inte blir som man planerat och hoppats på….oavsett om det är pengar inblandat eller inte… Blir det dessutom en merkostnad så är det extra surt… Hoppas ni ändå kan se tillbaka på upplevelsen med positiva ögon. <3
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *