Bloppis på Hotel Pigalle med Johanna …

Nu har vi kommit hem efter roliga 30 timmar i Göteborg men även efter intensiva sådana med mycket jobb då att organisera ihop en bloppis är inte ”bara att” då varken Johanna eller jag är bosatta där vilket självklart inte underlättar logistiken.

Dagen startade dock väldigt skönt och måste bara visa bilder från den underbara söta toaletten som tillhörde min och Nicoles svit på Hotel Pigalle i Göteborg.
DSC_0257
DSC_0259
DSC_0260
En skön dusch …
DSC_0254
De guldiga detaljerna älskar jag … Konstigt =) Försökte få ordning på mitt hemska hår som skall fixas på onsdag … Får stå ut tills dess …

Byxorna är från italienska 2W, finns HÄR och t-shirten från Tigha finner du HÄR.
IMG_4097
När båda var klara gick vi till frukosten. För att komma till den får man gå igenom en spännande sal som ser ut som en teater scen.
DSC_0260
Vi satt och njöt av lite frukost och så kom även Hanna och Siv
DSC_0261
Efter morgon kaffet gick vi tillbaka till våra rum och förberedde lite till. Vi gick till Johannas svit där alla var i full gång med prissättning, något vi redan hade hunnit med kvällen innan tack vore att vi inte strök allt och då vi hade ”lite” mindre kläder med oss =) Vid 10 tiden kom söta Elin som skulle hjälpa mig och Nicole vid 12.

Här tog vi en Instagram bild och vissa av er läsare tycker att min lilla är lite lik Amy Daimond =)IMG_4100
Vi fick reda på att det var en lång kö, tom. så lång att den gick utanför entrén, upp för trappan och till den dörren som gick till våra respektive sviter. Janne var positionerad som vakt där för att släppa in ca 20 i taget då vi ville att man skulle ändå ha möjligheten att se och prova utan att man var i vägen allt för mycket.

Precis innan 12! Åter en instagram bild =)IMG_4102
Det shoppades en hel del och det var många nöjda läsare som lämnade med ett leende och en goodie bag. Hoppas ni är nöjda med ert besök.
IMG_4104
Ni var några som tog kort med oss men jag glömde att ta kort också. Såååå typiskt mig =( för nu har jag inga att lägga ut tyvärr men får lära mig till nästa gång <3

Vid 13 tiden märke vi dock att det började avta och vi har nu fått mail att många såg kön och gick hem då de trodde ändå att inget skulle finnas kvar om de hade kommit efter den långa kön. Andra kunde inte vid 12 och tänkte samma sak. Vi hade dock öppet fram till 15 och vi hade så många plagg som man inte såg i början som kom fram ju mer annat såldes. Så lätt att missa när det är fullt med människor och kläderna hänger på galgar.

Tvingade en kund att prova ett linne som är annars inte mycket till synes och voilá hade den detaljer som gjorde den något ”fantastico” och Caroline köpte den. Ibland är det verkligen så att man måste tvinga sig till att prova …

Nicole hade också med sig lite kläder och när försäljningen var över frågade jag hur jag skulle veta hur mycket av summan tillhörde henne. Jag hade med denna fundering underskattat min dotter som snabbt tog fram sin block där hon noggrant hade antecknat alla sina ”varor” med beskrivning och pris. 450:- åkte direkt i hennes plånbok och hon visade upp en smart och ordningsam sida som i annat fall inte alls är något jag är bortskämd med =)
DSC_0262
På bilden ovan har Nicole en top hon fick av Johanna och hos henne köpte hon ett par underbara sandaler för endast 50:-. Som vi tidigare hade skrivit, fyndpriser var det i jämförelse med vad kläderna/skorna/smycken/accessoarerna kostar som ordinarie pris.

Min hjälpande Elin blev hämtad av sin mamma och jag är såååååå tacksam över att de tog med sig en hel del av de varorna som blev kvar. Ni anar inte hur mycket vissa saker väger när man skall släpa dem för hand så väldigt glad över denna hjälp. Tack snälla <3

Efter att ha packat allt valde Johanna, Janne, Nicole och jag att gå och ta en sen lunch vid 17 då vi behövde lite energi i form av mat. Kunde inte annat än att le över menyn för den beskrivning Bee Bar har på sin club sandwich är verkligen inte den man är van vid. Tummen upp för att sticka ut med lite humor =)IMG_4106Mätta gick vi tillbaka till hotellet med rasta steg då det regnade och var rätt så kallt i Göteborg idag. Framme packade vi det sista och så gick vi till Johannas svit som var i full gång med att sortera de kläderna som skall lämnas in till välgörande ändamål.IMG_4109
Jag själv har också en hel låda här hemma som skall lämnas in på måndag och flera kassar har redan lämnats in.

Jag läser sällan andras kommentarer på andras bloggar eller instagram konton men då vi har haft denna event tillsammans så har jag ändå gått in och läst lite andras ord. Någon/några var upprörda om att dagens försäljning inte skulle gå till just välgörande ändamål men då förstår jag inte alls hur de personerna tänker eller vad de själva har råd att ge bort.

Att ha en sådan här bloppis kostar i både pengar och tid och att några skall försöka ge Johanna/oss någon slags skuldkänsla för att vi inte ger bort allt till behövande känns otroligt orättvist. Jag har tre fadderbarn, jag har haft någon bloppis här i bloggen där jag har givit över 2500:- till ett barnhem i Afrika som behövde hjälp med skor till barnen, jag vet att Johanna har lämnat även andra kläder till ensamstående kvinnor och vi lämnar även nu en mängd med kläder till olika ställen/organisationer.

Varför skall vi inte kunna både få ge och behålla något som faktiskt är vårt? Hur tänker man när man yttrar sig så? Skänker du en procent på din lön varje månad, en procent som motsvarar 3-4-5 dagars arbete? Skulle du jobba alla de timmarna som vi och andra har lagt ner på detta helt gratis? Ibland gör vi det också men inte alltid.

Hade bilder kommit varje gång någon som bloggar lämnar kläder eller sätter in pengar till välgörande ändamål så skulle negativa kommentarer komma över detta så hur man än gör så finns det läsare/följare som väljer att söka något att reta sig på för att kunna skicka den där kommentaren som de så gärna vill slänga ur sig i hoppet att må bättre själva, vilket de tyvärr inte gör.

Sådana typer av kommentarer som ställs på ett anklagande sätt visar åter upp på hur kränkande människor kan vara på sociala medier. Kassen ovan är fylld med kläder som nu skall lämnas in och det var en glad Johanna som kommer att göra det och lika glad kommer även jag och Nicole att vara över vetenskapen att det finns människor som kommer att bli glada över våra kläder. Detta förbjuder oss dock inte att även kunna ha en bloppis där det som säljs används till något eget.

Nicole och jag använder intäkterna som en hjälp till den soffan som kommer nästa vecka.

Mitt råd är att börja själva göra en skillnad där man efterlyser en för du kan alltid påverka andra men du kan leva upp till dina råd själv till att början med.

Ni har redan mailat om att ni önskar få se vad som finns kvar. Min packning är just nu hos Elin som kör in allt till Borås på tisdag men tills dess kan jag visa två väskor och en väst. Den här underbara väskan säljs på Raglady, ett märke från Ibiza och en väska som ordinarie ligger på över 5000:-, säljer den nu för endast 1300:- och den är använd max 3 ggr.

DSC_0272
Nicoles väska är också kvar. Den är från spanska märket Desigual och säljs för 300:- !!! Pengarna går så klart till henne trots att de gick ut från min =)
DSC_0271
Här även en läcker röd dunväst från Canada Goose i storlek M som säljs nu för 600:-!!!
IMG_4116
Är du intresserad av något av dessa tre är du välkommen att maila mig på michelacastellari@hotmail.com så lovar jag att lägga ut lite mer …

Nu skall vi sätta på en film och njuta av en skön lördag kväll.

Tusen tack till er alla som kom till oss idag och som bjöd på snälla ord för det vi hade fixat och för våra bloggar. Det värmer alltid att veta att det finns människor som uppskattar det man skriver. Man behöver inte alltid tycka detsamma för det är just det som är grejen, man kan uppskatta människors olikheter så länge man ser dem som ett tillfälle för att ifrågasätta lite sina egna tankar och så länge man har respekt för andras åsikter.

Tusen tack till Johanna vars nya och snygga blogg du läser HÄR och till alla som hjälpte henne, till alla som har hjälpt mig, till alla som har sponsrat med presentkort/varor till våra goodie bag och till Hotel Pigalle för den underbara servicen och för att de ställde upp med två sviter där vi kunde vara idag.

Skall nu ägna resten av kvällen med den bästa jag vet: min dotter som sa något otroligt snällt till mig på vägen hem men trots detta något personligt. Hon kan konsten att få mig att bli ”varm om hjärtat”.

Önskar er en skön resterande helg <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *