Jag skulle vilja påstå att jag är nästan uppvuxen med Nutella då jag är född och har bott i Italien tills jag var 20.
Min svenska mamma hade dock en märklig tanke på att det var ej bra med denna goda chokladen så vi fick inte äta det hemma tills en läkare så att det finns betydligt värre saker än Nutella. Säger en läkare så måste det betyda att den tom. är nyttig? =)
Oavsett hade vi en farmor och farfar som alltid hade en burk redo för oss barn när vi kom på besök …
När Nutella finns i ett recept kan jag därför inte annat än att redan innan jag har smakat det tycka att desserten måste vara god.
I lördags blev vi bjudna på en mumsig Nutella paj av Magdalena som älskar att laga mat och baka till skillnad av mig. Jag gillar mest att äta =)
Här kommer receptet!
- 200 g krossade digestive kex, 100 g, smält smör, 1-2 tsk vaniljsocker, en nypa salt.
Blanda ihop alla ingredienserna ovan, tryck ut i en form. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter, låt svalna.
- 1, 5 dl grädde
- 1 burk nutella
- 0, 5 dl florsocker
Koka upp grädden, rör i nutella och florsocker. Häll över botten. Ställ i kylen i 2-3 timmar.
Servera denna mumsiga Nutella paj med vaniljglass eller grädde.
Buon appetito!
Hej Michela ! Den nutellapajen ser verkligen smaskig ut . Den måste jag försöka att göra ikväll. Hur mycket nutella ska det vara? Det står 1 burk i receptet , men det finns olika storlekar på nutellaburkar . Så blev lite fundersam här . Trevlig helg ??
Hej Annelie, sant att det finns olika typer men gissar på den vanliga som jag dock ej vet hur många gram den är på … Köp den största så kan det inte bli fel, haha!
Jag har redan den största hemma ? så jag tar utav den några dl så blir det nog bra ???