Den röda, den tjocka, den intelligenta …

Bologna, staden där jag föddes och växte upp i 20 år och som kallas la rossa = den röda (då alla byggnader går i röda nyanser), la grassa = den tjocka (för den goda maten) och la dotta = den intelligenta (det är här Europas äldsta universitet finns).

Den här helgen tillbringade jag just i Bologna för att mysa med min syster och syskonbarn som bor där. Att det inte blev riktigt som jag/vi hade tänkt oss kommer i slutet på detta inlägg. Vill först visa lite just från min hemstad även om det inte hann bli så många kort den här gången.

På fredag tog Melissa och jag en frukost på en av de underbara kaféer som finns och titta på dessa Tomte tårtor och ja, det är min lilla syster som är på bilden.

Så fina tårtor …

Gillar man de där exklusiva märken måste man bege sig till Galleria Cavour där de var igång med Julpyntandet… De hade kommit rätt så långt kan jag tycka även om de fortfarande höll på.

Tänk dig att få den där ljusturkosa julklappen i form av en vacker diamantring från Tiffany från någon du är kär i … Finns dock två hinder för detta momentum för min del :)

Melissa <3

Och hur fin är inte den här strax utanför gallerian?

De hade precis ställt på plats denna vackra julgran som de började pynta när vi gick förbi …

Bologna är verkligen en otrolig vacker plats att besöka för en långhelg och det är inte så långt från Galleria Cavour du har en massa smågator där du finner en massa olika uteserveringar och de där speciella specialiserade matbutiker du inte hittar här i Sverige tyvärr.

Tortellini är från Bologna och nej de smakar inte alls som de plastiga du hittar i vanliga Ica eller Coop butiker. Färska ska de vara och gissa min glädje när min syster hade köpt sådana till mig som jag nog ska äta idag eller imorgon till lunch.

Vi gick vidare till en liten marknad och där köpte jag lite torrone att ha hemma under Julen. Det är dock inte torrone som är med på bilden nedan …

Vill du bo på ett klassiskt och anrikt hotel så har du här il Baglioni mitt i centrum … Självklart finns även exklusiva mer moderna sådana men detta hotel har funnits där sedan jag kan minnas …

På kvällen blev det Leos (min systerson) favoritpizzeria där du kan välja om du vill ha pizzan tunn, medium eller tjock. Jag valde medium med ruccola, vitlök och kapris. Den kombinationen jag gillar mest <3

Behöver jag nämna att jag åt upp hela? :)

Här min systerdotter Maty (som vi kallar henne) och jag har nog aldrig stött på något barn som är så tacksam för allt som hon är <3 Så otroligt ödmjuk, försiktig och s n ä l l <3

Ni skulle ha läst hennes brev till Tomten, jag smälte för det lilla hon önskar sig då hon vågar inte be om mer … Leo var dock inte lika ödmjuk i sitt brev till Tomten :)

Här när vi kom hem igen …

Vi satt uppe länge och pratade och dagen efter tog vi en brunch på ett mysigt ställe som min syster redan tidigare hade varit på.

Maty skulle ta kort så fick ställa mig och posera framför giraffen :)

Drack cappuccino för finns ingen godare än i just Italien …

På kvällen åt vi hemma och jag fick träffa min systers nya kille och blev så glad över att han var så trevlig och drev med henne på det där underbara mysiga och kärleksfulla sättet. Så mycket roligare när man har samma humor vilket är inte alltid givet i ett förhållande.

Men nu till det som gick faktiskt snett :) Jag skulle ha landat vid lunch på fredagen men pga. att vi fick sitta i 4 h på ett stillastående plan i Zurich (första dagen med snöoväder där) landade jag på sen eftermiddag vilket självklart var tråkigt. På lördag vid lunch fick jag ett sms om att min flyg hem (söndag kl. 6) var inställt. Alla flyg från och till München var visst inställda pga. snö. Vi satt nog totalt i 5 h i telefonkö på lördag eftermiddag och kväll för att få tag på någon på Lufthansa men icke … På söndag fick vi därför gå upp kl. 4 för att vara på flygplatsen och be någon på plats hjälpa oss så fick ta ett flyg hem vid 9.50 med en mellanlandning i Zurich på 5 h… Inte det roligaste men skulle åtminstone landa vid 19.15. Dock fick vi sitta 2 h på flygplanet utan att den fick lyfta då heller så den resan på 2,5 dagar blev bara lugn i en dag… Var så trött när jag landade 21 igår (hade sovit i 2 h) att jag nästan var illamående men nu har jag sovit och är ledig denna måndag <3

Jag har åtminstone fått träffa min syster, mina syskonbarn, sett hennes nya lägenhet (de flyttade i somras) och så har jag fått träffa hennes nya kille … Inte dåligt ändå <3

2 thoughts on “Den röda, den tjocka, den intelligenta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *