Jösses vad goda dessa amerikanska kanelbullar med frosting var !!!
Det är Mikkans dotter Isabella som bakade och bjöd på dessa i helgen. Du måste bara göra de !!!
Ingredienser:
- 115 g smält smör, 4,5 dl varm mjölk, 1 dl strösocker, 7 g torrjäst, 11,25 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 2 tsk salt
Fyllning:
- 1, 75 dl rumstempererat smör, 1, 75 dl farinsocker, 2 msk kanel
Glasyr (Bella körde dubbelt då hon vill att man ska kunna ”dränka” bullarna i det :):
- 1 dl cream cheese, 2 msk smält smör, 2 msk mjölk, 1 tsk vaniljestrakt, 2, 25 dl florsocker
Så här gör du:
- En portion motsvarar (en sats) ca 15 bullar. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Vista i strösocker.
- Strö i jästen och låt vila ca 1 minut.
- Tillsätt 9 dl mjöl. Blanda ihop med en slev, till du får en kladdig deg. Täck degen och ställ varmt i en timme.
- Strö över bakpulver, salt och 1,7 dl mjöl. Blanda ihop allt med en slev.
- Häll ut degen på en mjölat kakbord. Strö över lite mjöl och knåda lätt tills du får en smidig deg.
- Kavla degen till en kvadrat, ca 1 cm tjock.
- Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred ett jämt laver över hela degen. Rulla ihop degen till en rulle.
- Dela rullen i två och sedan varje halva i 7 lika stora bitar.
- Lägg bullarna i en springform 23 cm, det får plats 7-8 stycken. Plasta in formen och låt jäsa 30 minuter.
- Blanda ihop färskost, smält smör, mjölk och vanilj. Tillsätt florsockret och blanda allt till en jämn smet.
- Grädda bullarna i 20 minuter på 180 grader.
Isabella ville ha mycket glasyr vilket även syns på bilden nedan men följer du receptet på glasyren blir det lagom mycket. Dubbla glasyren annars och ös på som vi gjorde :)
Testa dessa för helt magiska goda och kul med något nytt och gott <3
Tack Isabella för receptet och framförallt för att du bakade och jag fick smaka …