Trevliga reflektioner under dagens lunch …

Buonasera! Sitter här i soffan och ska snart fortsätta titta på den nya serien ”Försvinnandet” (4-5 avsnitt) på Netflix om det mycket uppmärksammade norska fallet kring försvinnandet av Anne-Elisabeth Hagen där hennes man misstänktes/misstänks ligga bakom detta.

Skyldig? Icke skyldig?

Idag var jag på en mycket trevlig lunch här i Borås med en persona som har en livs CV som få oss kommer i närheten av och där kontrasterna och ytterligheterna verkar ha präglat den. Gillar att prata med människor som inte ”bara” har de vanliga livsproblemen som de flesta går igenom men som verkligen har fått använda alla psykiska strategier som finns för att förlåta sig själva/andra, gå vidare och så småningom komma med insikter kring nuet, vem man är och vem man vill vara.

Även om vi alla har våra unika historier så har vissa av oss något mer ovanliga sådana skulle jag nog våga mig på att skriva (vilket jag gör :)

Den typen av konversationer uppskattar jag och därför tacksam för dagens lunch träff. Tog med mig hem några bra reflektioner <3

En person frågade mig på DM ikväll vilket som är min (eller mitt?) USP vilket fick mig att stanna upp och undra vad han menade.

Svaret blev ”Unique Selling Point. Paris USP är Eiffeltornet och Roms är typ Vatikanen. Alla har vi ett” … Funderar fortfarande på vilket som är min USP medan jag fortsätter titta på utredningen kring fallet Hagen med mitt skelögda favoritsällskap.

Är din egna USP given för dig eller måste du, likt mig, fundera på vilken den är?

4 thoughts on “Trevliga reflektioner under dagens lunch …

  1. Om man kidnappar någon på det viset, en mycket förmögen person, då är det ju pengarna som man är ute efter, det brukar dessutom ske snabbt, kidnapparna vill ha det snabbt överstökat, och framförallt att offret fortfarande lever och ger ifrån sig livstecken. Inget av det stämmer ju här, det har gått många år nu, och inga livstecken ifrån henne heller. Det var därmed ingen kidnappning, utan ett mord. Och mord när en skötsam äldre kvinna utan fiender, dessutom i hemmet, är offret är 99 % av fallen alltid den närmaste som har gjort det. Jag är övertygad om att hennes man är skyldig.

    1. Ja, statistiskt sätt är det bara som du säger någon i familjen och mannen hade som skäl hennes önskan om skilsmässa.
      Ett intressant fall där jag hoppas att de finner den bevisning de behöver för att lösa fallet.
      Har du sett denna serie på Netflix?

  2. Han är skyldig! Å polisen gjorde ett dårlig jobb redan från början…
    frågan är bara vart han har gömt liket 😥

    1. Om han är skyldig så var han smart att vilseleda polisen genom att få de att tro att det var en kidnappning.
      Undra om de kommer att någon gång hitta tillräckligt med bevis för han kan inte ha gjort det själv om det är han som ligger bakom det man idag tror är ett mord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *