Make a brand new ending …

Och så är jag igång med en två årig psykoterapi utbildning där vi träffas 2 heldagar i månaden (tar ut semesterdagar då) i Göteborg. Självklart jobbar jag fortfarande heltid som lärare i psykologi, något jag har en intention att fortsätta med även den dagen jag är färdig med min utbildning. Jag stortrivs nämligen på mitt jobb.

Vill och hoppas dock kunna jobba extra med det och en dröm vore att jobba 2-3 månader om året med det online från något soligt ställe under januari-februari- mars månad. Drömma får man …

Although no one can go back and make a brand new start, anyone can start from now and make a brand new ending …

Igår hade vi en lära känna varandra dag då vi är 14 deltagare/studenter och 2 lärare (samt andra föreläsare som kommer att gästa framöver) som kommer att tillbringa 2 år tillsammans. Till er som har frågat är kursen på 45 universitetspoäng även om kursen är privat och kostar därför att gå den.

Dagens sammankomst var mer varierande med diskussioner, rollspel och samtal medan september vädret fortsätter att bjuda på sol. Underbart att sitta ute på deras balkong och ta det där kaffet medan vi diskuterar det systematiskt narrativa synsättet som präglar den här kursen.

Problem är frustrerande drömmar, ord som jag instämde direkt på … orden träffade mig då jag kände så starkt för innehållet i orden.

En annan mening som jag fastnade för är there is an ocean of meaning in a drop of grammar ... En enkel mening ”jag gör slut på vår relation” är så enkel grammatiskt men kan påverka oss så enormt mycket psykiskt och fysiskt. Det finns självklart så otroligt många exempel på ord som kan såra oss, överraska oss men som är grammatiskt enkla ord som sätts ihop till en mening… Tänk känslan när någon du tycker om uttalar orden ”jag älskar dig”, den fantastiska känslan som strömmar genom kroppen när du får höra orden, den glädjen som ord kan påverka oss att känna …

Två citat som fastnade hos mig idag <3

Det har varit två lärorika dagar med nya möten, med nya berättelser i fokus och där jag nu ingår i denna nya berättelse som vi kommer att skapa under dessa två åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *