Lyxig enkelhet på Santorini (del 3)

Ca 20 steg från hotellet reception ligger busshållplatsen (om man kan kalla den så :). Kl. 14.30 skulle bussen till huvudstaden Fira gå men då grekiska. tider gäller nog även för bussarna kom den istället kl. 15. Men vad gör det när man har semester och tid är ingen bristvara just då?

Framme i Fira strosade vi lite runt bland de små gränderna där butiker med souvenirer avlöser varandra.

Mycket folk och lite plats så Linda och jag satte oss på en av de många uteserveringar och njöt av ännu en vacker utsikt och en limoncello spritz.

Känner ni igen er att ni ibland fotar något bara för att alla andra turister gör det men ni har ingen susning om vad det är? :) Fråga mig helt enkelt inte vad det är på bilden nedan …

Vi tog senare en buss för att åka vidare till Oia som ska vara spektakulär för sin solnedgång …

Av någon anledning trodde vi att alla husen skulle vara vita med blåa tak men ärligt talat så fick vi leta för att hitta några :)

Vi satte oss vid en restaurang, beställde in något att äta och satte oss där redo för att njuta av det som ska ses.

Vi delade på spaghetti al pomodoro med tomater från Santorini men att de kom in i en burk kändes som barnmat… Gott var det inte riktigt heller men det var egentligen inte så viktigt i sammanhanget … Middagens syfte där var att ha parkettplats till solnedgången.

Älskar citatet ”Sunsets are proof that no matter what happens, every day can end beautifully”

Är man på Santorini ska man självklart besöka både Fira och Oia men det räcker med att ha sett det en gång. För mycket turistigt och i vår lilla hamnby hade vi också en fantastisk solnedgång <3

4 thoughts on “Lyxig enkelhet på Santorini (del 3)

  1. Så fina bilder och du ser ut att ha njutit och haft det skönt i Grekland 🇬🇷 och Santorini. Du är en så snygg 50+ 😍❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *