Lyxig enkelhet på Santorini (del 2)

Vår resa visar att budget kan med lite tur erbjuda den där lyxen som en dyr semester inte alltid levererar. Med detta sagt betyder det dock inte att jag inte gillar fina hotel men det där genuina kan man få ibland ändå.

I vår lilla hamnby Vlysheda fanns inte många restauranger att välja mellan och första kvällen gick vi till Dimitri som bara ligger 100 meter från hotellet. Färgerna, den där utsikten vi hade, solnedgången… Finns nog inte många finare restauranger som kan erbjuda det Dimitri levererade gällande just utsikt <3

Varje kväll oavsett restaurang tog vi in en förrätt och en huvudrätt som vi delade. Självklart även en halv karaff vin till maten. Prisvärt blir det och så är jag inte stor i maten så bara onödigt att beställa för att lämna :) Tror att våra middagar kostade i genomsnitt 250:- pp.

Vi testade även restaurangen som ligger efter Dimitri men den tyckte vi mindre om. Inte lika trevlig personal, husets vin var inte lika drickvänlig :) men utsikten lika vacker som hos föregående.

Vårt favoritställe som dock inte låg lika fint till är Suzi Taverna. Maten där var bäst och ska du dit måste du bara beställa deras hummus till förrätt … Aldrig ätit en som är lika god …

Ett tips som Linda hade koll på är att ladda ner appen Splitwise. Då vi delade på rätterna och vinet och ingen drack mera eller åt mera så kan den som betalar lägga in notan eller annat som man har gemensamt köpt (i vårt fall mest vatten :) i appen och när veckan är slut säger den vem som är skyldig vem och hur mycket. Fantastiskt bra app som jag aldrig hade hört talats om. Perfekt om man är iväg med en väninna eller vänner men är det med en man så tycker jag att den är ocharmig :)

Bara 100 meter från hotellet detta landskap som vi självklart ville fota oss framför … Som ni kanske har förstått är det inte mycket grönska i omgivningarna där vi bodde :)

Fina Linda <3

Så skönt vi har haft det <3

Tar nu en paus för att tvätta lite kläder så kommer nästa inlägg om vår enda utflykt till Fira och Oia i nästa inlägg <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *